Nové téma
Dobrý den, Rád bych vás požádal o radu při převodu kódu z VBA do VB. V rámci zpracování disertační práce jsem vytvořil model v Excelu, který využívá VBA. Postupným rozšiřováním modelu se stala jeho kalibrace nesnesitelně dlouhá. Rád vás požádal o odpověď jestli: 1)	bude délka výpočtu vý...
VB.NET, VB6/VBA
anonym
Ahoj, prosím o radu jak se dá vytvořit vlastní místní nabídka v programu MS Access 2007. Díky za rady Lukáš
VB.NET
Potřeboval bych zjistit, jak změnim focus u tlačítek, které vytvářím až při načtení formu, tedy nelze zadat Button1.focus(). Zjistím si název tlačítka s focusem (CType(sender, Button).Name) a dál potřebuji předat focus vpřed, nebo vzad. Jak na to?
VB.NET, .NET
Ondřej Linhart
Dobrý den, měl bych jeden možná triviální dotaz co se týče nastavení síly zobrazované čáry.WPF je bezesporu velmi zajímavá záležitost, nicméně předtím jsem pracoval převážně s WinForms a teď s WPF jsem teprve v začátcích. Když jsem ve WinForms a GDI+ potřeboval vykreslit čáru o síle 1px, krásně...
WPF
Tomáš Herceg
Zdravím, mám v projektu třídu Sprite, která vykresluje Sprity, pokud chci ale přidat nějaký jiný objekt(např. Míc, Hráče, Překážku, Bonusy) , mám vytvořit novou třídu např. Ball a dát ji vykreslování znovu + vlastnosti, nebo ji jen podědit od Sprite, tím získám vykreslování a přidat vl. které jí ...
C#
Zdravím, jaký je nejlepší způsob na zatížení procesoru? Potřebuji nasimulovat na nějaký okamžik maximální vytížení. To samé s operační pamětí a pevným diskem. Co se týče pevného disku, tipnul bych si asi zápis a mazání souborů. Díky
Algoritmy
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím, dělám v XNA hru a potřebuji, aby se mi Sprite vždy vykreslil úplně vpravo na pozici X, i když se změní rozlišení, nevíte jak na to?
C#, XNA
potřebuju do Webbrowser1.Document dostat kus html kódu který představuje google maps mapu. adresa se v průběžně mění. problém dělají uvozovky.
Ondřej Ondryáš
Dobrý den, mám dotaz jestli není někde nějaký návod na vytvoření instalačního CD ve Visual Studiu 2008 VB. Vytvořil jsem malou Form Windows Aplikaci a potřebuji vytvořit instalačku pro koncového uživatele. Přes Publishing mě to všechno chodí pěkně, ale není to ono. Třeba nevím jak nastavit adresá...
WinForms
Dobrý den, mohl by mě někdo prosím navést na to jak udělat ve visual studiu 2008 ve visual basicu to aby při znovuotevření aplikace zůstalo pořadí a šířky sloupcu v DataGrid tak, jak je uživatel při předchozím vstupu myší nastavil? Vždy se mi vrátí do předdefinovaného pořadí. Děkuji za pomoc.
Komponenty, .NET
Michal Horáček
Zdravim, neměl by někdo tip na funkční syntax highlighter pro asp.net2.0+? předem díky
ASP.NET WebForms
Ahoj, bylo mi sděleno, že funkce dir tuto funkcionalitu neumožňuje ale přeci se raději ptám popř pátrám op radě jak vyřešit problém (nějakým polem či něco takového) Funckí Dir vybírám posutpně všechny soubory z adresáře a předávám je jako parametr jiné aplikaci. Ovšem potřebuji aby se mi řadili ...
VB6/VBA
Caute pouzivam databazu access a OLEDB pripojenie ale mam problem s nasledujucim prikazom SELECT MAX(SUBSTRING(cislo_protokolu, 1, LEN(cislo_protokolu) - 5)) + 1 AS Expr1 FROM kurz WHERE (DATEPART(year, zaciatok_kurzu) = DATEPART(year, GETDATE())) Vdaka
SQL
Ján Holub
Caute. Mam asp.net aplikaciu a chcel som ju spustit na svojom pocitaci pod IIS (visual web developer 2010, .Net 4, IIS 7). Vsetko urobim podla navodov ale nefunguje mi to. Ak vytvorim novu aplikaciu a nasadim ju, vsetko pekne funguje. Myslim si preto, ze chyba je v mojej asp.net aplikacii a...
Chtěl bych se zeptat jak vyvolat funkci Label Edit. Normálně se na položku několikrát klepne myší, ale já bych chtěl, aby se při klepnutí na tlačítko upravil text vybrané položky.
Alexander Clarai
Dobrý den, potřeboval bych radu. V kódu dynamicky přidávám tlačítka a když na nějaké kliknu, změni se jeho pozadí. Potřeboval bych k tomu ještě dodělat, abych mohl hlídat, kterou klávesu jsem zmáčkl. Jde mi konkrétně o klávesy 1, 2, 3 + myš. Díky. Private Sub NewButton(ByVal ButtonNumb...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, dělám jeden program a potřeboval bych vygenerovat několik stránek a poslat je na tiskárnu. Používám VB 2010 Express a zkoušl jsem do formuláře dynamicky vykreslit čtverce, či cokoli jiného, ale mám problém s tím, že se mi vytiskne jen viditelná oblast formu. Pokud je form větší, než o...
VB.NET, WinForms, Tisk
Dobrý den, existuje nějaká snadná možnost generovat spojitý zvukový signál na zvukové kartě s měnitelnou frekvencí? Při použití Beep je nutné znát frekvenci a dobu přehrávání, já bych potřeboval, aby zvuk zněl stále, jen by bylo možno výšku tónu měnit. Při volání beep buď zvuk "bliká", ...
Zdravím, prošel jsem si témy související s UDP/TCP, ale nejsem schopen sestavit funkční proceduru. (Jazyk: VB NET) Byl by někdo z vás ochoten napsat mi example? Strávil jsem hledáním desítky hodin, ale nepovedlo se. Cíl procedury: Skontrolovat, zda lokální provider z konkrétní ...
Vladimir Petras
Zdravím, mám takový malý dotaz. Tvořím jednoduchou aplikaci, do které lze stylem drag&drop přesouvat soubory. Používám proto event Drop. Problém nastane tehdy, když přesunu soubory (např. z Plochy) a v obsluze události s nimi dělám časově náročnější operace -> při průběhu kódu metody je Pl...
C#, WinForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít