Nové téma
Dobry den. Moc si ve VB nefrcim a mam vypracovat statnicovou otazku: Funkce pro práci s textem. Funkce pro práci s grafikou. Funkce pro práci se soubory a databázemi. Neda mi nekdo radu? mam tu par knih a nasel jsem jen funkce s praci s textem. Nevite ceho bych se mel chytnout? kde bych na...
VB6/VBA
anonym
Když vytvořím nový projekt, místo návrháře se mi zobrazí v xaml je a kod je
WPF
Jozef Hollý
Zdravím, jak lze v (VB.NET 2010) vykreslit jeden pixel na formulář? Chtěl bych napsat vizualizaci dynamického systému Martin ale zasekl jsem se u toho jak vykreslit jeden pixel. Do okna(formuláře) který má styl na none. Potřeboval bych něco jako: Pokud ovšem taková metoda existuje. Jina...
Algoritmy, WinForms, .NET
Caute Ako zapnem v programe CAPS LOCK na kvalesnici vo VB6?Dakujem
Karol
Dobrý den, lze nějak nastavit, při definici tabulku sloupce typu DATE, defaultní hodnotu jako "dnes," takže by se samo doplnilo dnešní datum? A to samé s typem TIME(0)? Díky
SQL, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak se připojit k SQL serveru 2008 který běží v lokální síti. Propojil jsem si dva počítače pomocí lan kdy jeden pc na kterém běří server ma adresu třeba 192.168.2.1 a druhé PC na kterém běží aplikace která využívá databázi má adresu 192.168.2.2 a komunikují na portu...
C#
Zdravím, rád bych se zeptal jak je možné ve visual basicu 6 pracovat s označeným textem. Např. označím v textboxu "1 + 1" a po kliknutí na tlačítko se označený text zobrazí se závorkama (1 + 1) Předem díky za odpověd
Mohl by někdo napsat o a hlavně o tom jaké parametry jim zadávat?
Offtopic
soubor http://www.madoverlord.com/lotsofwords.txt (353803 řádků = slov) Soubor se načte, ale trvá to přes 1,5 hodiny (ss = splashscreen)
VB.NET
Zdravím, napsal jsem si aplikaci na vykreslení jednoduché křivky. Ale do proměné X0 se mi dostávají divné hodnoty.(Druhý řádek dole) http://img836.imageshack.us/i/lmap1.jpg/ http://img809.imageshack.us/i/lmap2.jpg/ Zvětšování a zmenšování mám ošetřeno takhle: Otázka je jak se dostane ...
VB.NET, Algoritmy
chtěl jsem se zeptat jestli by jste mi nekdo neporadil ohledně linq to SQL dotazu. Mam napriklad nejakej takovej dotaz a potreboval bych aby se provedl dotaz v databázi dřiv než v cyklu (foreach) budu prochazet data. Jde mi o to abych nemusel použít nějakej cyklus pro to aby byl dotaz posladej d...
C#, SQL, LINQ, Databáze
Dobrý den, mám pravděpodobně dost hloupej dotaz:) Existuje nějaký způsob (v nejhorším i placená komponenta třetích stran), která by uměla buď -"číst text" (klasický text, který se dá označit, zkopírovat a vložit) na místě na monitoru, kde jí řeknu? nebo -rozpoznat text" na m...
VB.NET, .NET
Zdravim, mám na strance Datalist a uvnitr ItemTemplate Repeater s proměnným počtem LinkButtonu do ktereho dodavam data na event OnItemDataBound. Data do Datalistu jsou random při každém refreshi stranky. Problem je ze po kliknuti na handler u LinkButtonu se nejdřív provede znovu event OnItem...
ASP.NET WebForms
Martin K
Jak řešíte v programech změnu DPI monitoru? Pokud si "naklikám" nějakej form a sputím ho v počítači, kterej má nastavený jiný DPI než můj, tak je program rozhozenej.
Prosim o pomoc ,som zaciatocnik a potrebujem poradit akym sposobom sa da zabranit, ked mi aplikacia bezi na pozadi aby sa nezobrazovalo pri odhlaseni a prihlaseni do windows ze bezi 1 aplikacia. (1 program running).mam to rozpisane vo VB8. dakujem vsetkym.
Dobrý den, již delší dobou zkouším odchycení a simulaci stisku klávesy a stále na nic nemohu přijít. Na google jsem hledal a z toho co jsem našel, jsem zjistil, že se lidé rozdělují na dvě strany. Na tu, která říká, že to jde, ale nevědí jak a na tu druhou, která říká, že to nejde. Mohli by jstě...
VB.NET, I/O operace, .NET
Ondřej Linhart
Zdravim chtel jsem se zeptat jestli nekdo nemate zkusenosti s linq to Sql a pripojovanim k databazi pres connectionsting uvedenej v App.Confi. Zkousel jsem v dataclasses.dbml nastavt v properties Application Settings na Flse, smazat Connection String a následe pouzil dotaz takto dotaz se sice...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli má vb nějakou funkci pro print screen obrazovky a na tom obrázku (print screenu) najít nějaký tvar, třeba i jiný menší obrázek..? Kdyby ano, mohli by jste mě někam nasměrovat?
prosím o radu: Keď zadám do príkazového riadku: bcp skuska..PuOSOBA out D:\PuOSOBA.txt -T -C1250 -w -t; -r";\n" -SSQLEXPRESS tak to funguje, ale keď to chcem zrealizovať cez SQL SERVER : EXEC xp_cmdshell 'bcp skuska..PuOSOBA out D:\PuOSOBA.txt -T -C1250 -w -t; -r";\n&...
Zdravím. Začal jsem dělat v ASP.NET, a data uchovávám v tabulkách na SQL serveru. Kam mám dát ale data, které do tabulek nepatří. Například kam uložit jednu stringovou proměnou? Příjde mi "neefektivní" ukládat jeden jediný řetězec do tabulky... Díky :-)
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít