Nové téma
Dobrý den, mohl by jste mi někdo napsat jaké jsou vyhody WPF oproti WinForms? A proč na ně přejít? Děkuji.
C#, VB.NET, WPF, WinForms
Martin Mikulík
Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně DataBindingu ve WPF. Mám objekt s Int32 proměnnou ID. Protože ve WPF není NumericUpAndDown tak jsem si ho vytvořil. Má vlastnost Value typu Double. Udělal jsem mu statickou hodnotu: Ve formláři bych pak chtěl: Toto ovšem nefunguje, a ani si nejs...
WPF
Marek Levý
Dobrý den, (Následující dotazy se budou vztahovat k Win32 API) Mám v okně textové pole a jedno tlačítko. Potřeboval bych úplně jednoduše zobrazit textový řetězek z formuláří v dialogovém okně (pomocí funkce Messagebox()). Zdrojový kód, který používám je následující : Po kliknutí na tlačítk...
C++/C
Milan Suk
Dobrý den, nejsem schopen vyřešit následující problém. Pokud by někdo věděl byl bych nesmírně vděčný. Mám pro zjednodušení jednu stránku kde je grid a připojuji se k MS SQL serveru. Tento server jede na Windows Server 2008. Zde jede ve virtuálu MS SQL 2005. Když si pustím tuto web aplikaci pří...
Offtopic
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
ASP.NET WebForms, Databáze
Roman Maivald
Dobrý den, Jak se dostanu v XAML na My.Resources.xxxxx ? Potřeboval bych do Contentu vložit string z My.Resources, ale nějak se mi to nevede. Vyděl jsem v C#: Content="{x:static properties:resources.xxx}" V basicu není properties, ale my. To mi ovšem nejde. Pokud to takhle ...
Michal Plško
Dobry den, nacitam tabulku(uz ji mam nactenou do dataGridView) a hodnoty jednotlivych bunek ukladam do promennych. Po precteni jednoho radku zapisuji promenne do XML souboru, pote nacitam dalsi radek v dataGridView. Problem je v tom ze chci zapsat kompletni dataGridView do jednoho XML souboru a ...
C#, XML, WinForms
anonym
.NET 4, VS2010 Dobrý den, mám listbox nabindovaný na nějakou kolekci objektů. Do datacontextu textboxu dávám vybraný objekt z listboxu. A textbox.text má nastevný bining na vlastnost v objektu. Pokud nějaký objekt z kolekce v lb odeberu, do datacontextu textboxu se mi nastavuje nothi...
VB.NET, WPF, Algoritmy
Dobrý den, jakmile kopíruji data ať na flashku či z externí disk, dochazí k tomuto problému. Ví někdo co to je a co s tím ??? http://www.uloz.to/11390372/310244-2140754847439-1503224032-31648907-858750712-n-jpg Děkuji
Offtopic, Hardware
Alexander Clarai
Dobrý den, prosím o radu s nefungujícím javascriptem. Zkoušel jsem googlit, ale nic moc jsem nenašel. Mám 2 javascriptové funkce na zmenšení a zvětšení obrázku (po najetí myší se obrázek zvětší, po odjetí se změnší na původní velikost). Ve stránce mám komponenty asp:Image na které chci dano...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, Nevěděl jsem kam jinam vložit tuhle otázku než sem. Potřeboval bych nějakým způsobem převést java skript do vb popř. do vbs. Nevíte o něčem takovém?
VB.NET
giorgino
Dobrý večer, o validaci hodnot tu již bylo napsáno hodně, používám validaci v části SET, kde se nastavuje vlastnost proměnné. Proměnné mají samostatnou třídu zatizeni. V proceduře ve třídě Form1 se provádí výpočty a výsledky se vypíší do rich text boxu. Dá se nějakým způsobem ukončit ta p...
Jan Taufer
Mám form minimalizovaný pomocí NotifyIcon do systray. Pomocí myši ho bez problému obnovím. Ale potřebuji to udělat automaticky pokud se v určeném adresáři objeví specifický soubor. Tohle odchytím bez problému pomocí FileSystemWatcher. Jak ale nyní programově aktivovat specifický form úlohy ?¨ (V...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Ahoj, potřeboval bych zjsistit, který počítače mi běží v síti (od 192.168.1.1 do 192.168.1.54). Nejsnadší cesta je asi pomocí pingu, ale výchozí ping je dost pomalej. Tady je kód: Je tu jiná/lepší/rychlejší cesta jak ty počítače najít? Na některých nebeží ani Windowsy (printserver), takže j...
Zdravím, mám tento string 20110904-20111004 a potřeboval bych poradit nějakou funkcí pomocí, které bych mohl tento string převést na 09.04.2011 - 11.04.2011. Existuje pro tento převod nějaká vhodná funkce ?
Visual Basic 2010 Express výpis z PC z oblastí s atributy Hide a System Prosím o pomoc - při řešení výpisu názvu souborů z celého HD jak je uvedeno v přiložené ukázce. Problém mám v tom, že algoritmus je funkční pouze na částech HD - kde nejsou oblasti (nebo soubory) s atributy Hide nebo Syste...
VB.NET, I/O operace
Dobrý den, rád bych poprosil všechny uživatel fóra, kteří mají nějakou zkušenost se sítěmi o radu s následujícím: mám laptop, který je připojený k bezdrátové síti a rád bych jej síťovým kabelem propojil s dalším počítačem a nasdílel internetové připojení, které používá ten laptop. Prakticky ...
Martin Vích
Mám jeden skript pro odesílání SMS zpráv, vše se odešle a rozdělí, ale vypíše to chybu hned po odeslání ... Samotný skript: A ten error co to vyhazuje:Hodnota startIndex nemůže být větší než délka řetězce. Název parametru: startIndex Obsah TextBoxu1 736487156 Obsah RichTextBoxu1 Zkou...
mám problém: načítám obrázky do pole: po provedení nějakých operací s obrázky potřebuji tyto obrázky smazat, ale při pokusu o smazaní mě to hlasí chybu, že soubor je používán je nějaký způsob jak uvolnit soubory pro smazání? tzn. vyprázdnit pole
Mějme vlastní komponentu skládající se z labelu ukazující čas a tlačítka. Po kliknutí na tlačítko se spustí časovač do souboru, který si hlídá jiná aplikace se zapíše 1. Když znovu kliknu na tlačítko, časovač se zastaví, do stejného souboru se zapíše 0 a nadřazené aplikaci se pošle informace ...
VB.NET, Komponenty, Algoritmy, WinForms
Radek Heil
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít