Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 > >>

Pivot table v SQL a INNERJOIN

Mám tabulku hodnoty (idosoba, datum, hodnota) a tabulku lide (idosoba,prijmeni, jmeno) Potřebuji pomocí SQL dotazu z tabulky vytáhnout max. hodnoty pro jednotlivé osoby pro každý datum - udělat kontingenční tabulku(pivot table). Pomocí googlu a metodou pokus omyl jsem dosáhl jakési kontingenčn...

C#, VB.NET, SQL

6 odpovědí

03.01.2017 14:24

anonym

Načtení obrázků

Když mám program, který načíta z CD romky obrázek, co mi dává jistotu , že když napíšu &quot;H:\cesta k obrázku\obrázek. Co když u jiného počítače se CD-rom bude jmenovat G. Nebo tam budou i dvě nebo více CD romek, co pak?

VB6/VBA

13 odpovědí

17.06.2011 20:20

anonym

CheckedlistBox smer vypisu

Caute preberam data do CheckedListBox z databazy, standardne my polozky vypisuje z hora dole (ak zapnem vlastnost Multicolumn) tak z hora dole po stlpcoch. Zaujimalo by ma ci sa da nastavit aby vypisovalo polozke prakticky po riadkoch, cize z lava do prava po riadkoch. Vdaka

VB.NET

2 odpovědí

25.05.2011 10:22

Ján Holub

Vlastní tlačítko v záhlaví okna

Zdravím, chtěl jsem se jen zeptat jak se dá vytvořit vlastní tlačítko v záhlaví okna, jako to má třeba Firefox nebo Trillian? Obr1: http://bit.ly/jW33VO Obr2: http://bit.ly/mcgObA Tahle otázka se vlastně týká vytvoření vlastního stylo okna. A tím nemyslím nastavit styl okna na none a gr...

VB.NET

3 odpovědí

13.05.2011 13:02

Honza Tajovský

mdf, log

Zdravim, chtěl jsem se zeptat ohledně přenášení databáze mezi SQL Servery. Když chci přenést databázi (nemohu použít backup)tak je potřeba skopírovat jak datový soubor tak transakční log, nebo stačí jen datavý soubor? Diky za odpověď.

Databáze

5 odpovědí

13.05.2011 7:13

Franta Kučerů

Tisk na jehličkové tiskárně

Ahoj všem, dovoluji si požádat o radu, ohledně tisku na jehličkové tiskárně, dělal jsem aplikaci ve které je i tisk štítků na jehličkové tiskárně - traktorový podavač, jedna řada štítků. Použil jsem externí komponentu - funguje ok, ale pro tisk bylo nutné pro tiskárnu vytvořit vlastní velikost...

VB.NET, WinForms, Tisk

1 odpovědí

12.05.2011 16:21

Ondřej Linhart

Prepisovani zkratek

Dobry den, mam situaci, kdy na formulari ma jedna volba ToolStripMenuItem prirazenu klavesovou zkratku Del. Pak vsak prestava fungovat zakladni funkce klavesy Delete, tedy mazani znaku napriklad v TextBoxech. Potreboval bych podminene vyvolat i zakladni funkci tlacitka Delete. Chtel bych se te...

Komponenty, Architektura

3 odpovědí

12.05.2011 16:19

Ondřej Linhart

Facebook události

Ahoj, mám takový malý problém. Potřeboval bych vytvořit jednoduchý program v asp.net který vytvoři facebokovou událost kterou následně nahraje na daný učet. Má s tím někdo zkušenost že by mi poradil

ASP.NET WebForms

2 odpovědí

12.05.2011 8:57

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zálohování proměnných do souboru

Pracuji na poměrně rozsáhlé aplikaci a narazil jsem na problém - jak zazálohovat proměnné a umožnit obnovu aplikace po pádu/restartu. Uložení stringu, čísla a podobných proměnných lze udělat bez problému, já bych ovšem potřeboval zálohovat jakýkoli objekt jakéhokoliv dat. typu, včetně tříd a polí...

VB.NET, I/O operace

4 odpovědí

11.05.2011 17:11

Ondřej Linhart

Serial

verze serialu:(http://www.vbnet.cz/clanek--105-zaciname_s_asp_net_dil_8_piseme_webovou_aplikaci_v_asp_net_krok_za_krokem_cast_1_.aspx) zdar zase potřebuji poradit věnuji se zdejší seriálům a docela se na nich rychle učím ale objevil se jeden problém a to propojení stažené databáze z vytvořeným...

VB.NET, ASP.NET WebForms

8 odpovědí

11.05.2011 15:01

Robin Míček

Podpis - do diskuzí

Schází mi tu podpis jako je na každém PHPBB fóru. Něco jako tohle: ******** VB.NET 2010 Framewrok 3.5. Twitter: bleh bleh Icq : bleh bla 99% bleh bleh má bla bal pokud jsi to 1% tak si tohole dej do podpisu No. Mít to tady jsem doma :D:D:D

Offtopic

2 odpovědí

11.05.2011 12:45

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Jak vybrat tet v sloupci v Listview

Mám 2 sloupce v listboxu a nemůžu přijít na to, jak vybrat text označeného řádku ve druhém sloupci. Microsoft Visual Studio 2010 Professional Verze 10.0.40219.1 SP1Rel Microsoft .NET Framework Verze 4.0.30319 SP1Rel

VB.NET, Komponenty, WinForms

5 odpovědí

11.05.2011 6:49

anonym

Ovládaní IE z VB.net

Chtěl bych se zeptat, jestli se dají automaticky doplňovat data do formulářů na nějaké stránce otevřené v IE ? Řekněme, že mám nějakou posloupnost údajů, kterou musím na určitých stránkách každodenně vyplňovat a chtěl bych tento manuální proces zefektivnit pomocí automatického doplňování. Proces ...

VB.NET

6 odpovědí

10.05.2011 16:14

Michal Březina

Chybné vykreslení pixelů

Zdravím, [Visual Studio 2010 Profesional, Framework 3.5, Visual Basic] podle postupu z http://msdn.microsoft.com/en-us/library/5ey6h79d.aspx pracuji s polem bajtů z bitmapy. Vše mi funguje bezproblémů do doby dokud nenastavím rozměry bitmapy na liché. Potom se mi vykreslený obrázek rozpadne. ...

VB.NET, WinForms, Grafika

6 odpovědí

10.05.2011 11:09

Tomáš Herceg

Debug / Release

Dobrý deň, používam Visual Studio 2010 Ultimate a ked spustím Build vytvorí sa skompilovaný .exe v zložke bin\Debug. Všimol som si ale aj zložku Release ale vtej sa mi vytvoril o 4kb menší .exe a sním ešte aj knižnica XmlSeliarizers. Viete mi prosím niekto poradiť či stačí si vybrať ten súbor z D...

VB.NET, Visual Studio

6 odpovědí

09.05.2011 19:08

Ondřej Linhart

Banalita-ListBox

Potřebuji v dynamicky generovaném ListBoxu změnit styl aktuálně myší přejížděné položky, tak nějak jako chodí DropDownList avšak bez rozbalování jako v DDL. Bohužel JS onmouseover/onmouseout v tagu &lt;option...&gt; nepremávají - tedy alespoň podle mne. Příadně by stačilo v JS z event při onmo...

ASP.NET WebForms

0 odpovědí

09.05.2011 14:44

anonym

GAC a framework

Ahojte mam taku otazocku viem ze asi hlupa ale som len zvedavy ako to funguje... Dajme tomu ze nechcem spustat na klientskom PC vobec instalacku frameworku ale manualne si nejakou instalackou pri instalovani programu zaregistrujem do GAC potrebne DLL subory... Bude to fungovat ? Predpokladajme ze...

VB.NET

3 odpovědí

09.05.2011 14:19

anonym

Tlač vo VB.Net 2010

Čítal som Váš seriál a veľmi sa mi páčil, ale chýbajú mi tam niektoré veci pre úplných začiatočníkov, napríklad tlač. Takže.. 1. Dá sa tlačiť ListView? 2. Nezobrazí sa mi text, iba biely obdĺžnik, keď chcem ukážku pred tlačou. Prosím, kde je chyba? 3. Neviem si poradiť s StatusStrip. Ako sam ...

VB.NET

0 odpovědí

09.05.2011 14:10

Jozef Smolinský

Rady pro začátečníka

Ahoj jmenuji se Robin (monk) a potřebuji poradit. Nedávno jsem se rozhodl že vyzkouším c# v ASP.NET hledal jsem na internetu hromadu návodů a nakonec jsem skončil na těchto stránkách. Našel jsem tu všechno, co jsem potřeboval vědět, ale řeším pár začátečnických problémů. První problém co má...

Offtopic, ASP.NET/IIS

6 odpovědí

08.05.2011 20:40

Jozef Hollý

Nefunkční WINAPI Funkce(Pohyb Okna)

Zdravím, mám takový dotaz, nebo spíše otázku, mám zde WINAPI funkci, která by měla umožnit pohyb Form, bez title window, čili kdekoliv kde kliknu a podžím myš mi se mělo dát hýbat s oknem, problém je, že mi to nefunguje, kód chybu nehládí, ale nejdeto :-( Avšak pokud si z netu stáhnu ukázku, vše...

C#, WinAPI

3 odpovědí

07.05.2011 20:48

anonym

<< < 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se