Knihovna na přehrávaní mp3   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

Píšu ve Visual Basicu 2010 Express přehrávač mp3.

Potřeboval bych knihovnu které když předám soubor tak mi ho dokáže nejen přehrát ale i vrátit celkový čas souboru a v jaké části momentálně hraje. A ještě vysvětlení základní práce s danou knihovnou, pokud nějaká taková existuje. Jestli existuje jiné řešení daného problému tak ho z radostí uvítám.

Předem díky za jakoukoliv pomoc.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

1) Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

2) COM rozhraní Windows Media Playeru (nedoporučuji používat)

3) FMOD (může být složité pro začátečníky)

http://www.fmod.org/index.php/products/f...

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Děkuji za pomoc.

První možnost z příspěvku pana Linharta je nejlepší. Stáhněte DirectX SDK, přidejte reference, napište kód (není složitý).

Dobrý den,také pracuji na podobném projektu.Jen bych ho rád pojal ve stylu "jukeboxu",kterému bych rád doplnil Web UI ze kterého by šlo jukebox řídit.

Mohl by mě někdo,prosím,nasměrovat jak technologicky na tento problém jít? Tedy jak správně "propojit" web a Form aplikaci?

předem díky

K čemu by bylo webové rozhraní, když přehrávání tímto způsobem je vyloženě klientská záležitost?!

Je to pro interní použití v rámci našeho týmu..v kanceláři máme PC určený pro přehrávání hudby.Jelikož je nás v kanceláři cca 10 a o přehrávání se staráme různě,tak by bylo vhodné mít web rozhraní,přes které bude možné "jukebox" ovládat (stop,play,upravovat playlist,uploadovat hudbu na disk,atd.)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

PC určený pro přehrávání hudby, to si jako nemůže každý pustit do sluchátek to co se líbí jemu? Proboha... A softwarů pro podobné účely existují stovky, dělat vlastní je nošení dříví do lesa a ztráta času, lepší stejně neuděláte.

Proč a k čemu je to třeba,je pouze moje věc,takže se nad tím nemusíte zbytečně vzrušovat!Pokud mi nedokážete relevantně odpovědět,tak nevidím důvod proč odepisujete.

Samozřejmě,že než jsem napsal dotaz sem na forum,tak jsem hledal nějaké již hotové řešení a také jsem našel.Jeden "bastl" horší než druhý..proto bych rád udělal své řešení,postavené tzv.na míru.Bohužel nejsem v této oblasti zkušený praktik a tudíž zde žádám profesionály o radu,abych nezačal ze špatného konce nebo nepostavil celou "architekturu" tak jak se prostě nemá.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Mě jen fascinuje, jak někdo může ztrácet čas takovým nesmyslem (a ještě v práci), když existuje nepřeberné množství již hotových a funkčních řešení. Pokud jste hledal a nic nenašel, pak jste hledal špatně. A pokud nevíte jaké technologie použít a jak to udělat, tak to už předem svědčí o neúspěchu. Nakonec stejně budete nucen použít něco co už je, jen k tomu dospějete později.

nahlásit spamnahlásit spam -10 / 10 odpovědětodpovědět

Víte kolik mě fascinuje věcí?!Ani spočítat bych to nedokázal a také Vám o tom nevyprávím.Jde o můj čas a o moji práci,mám času spoustu a tak nevidím důvod proč si něco nenaprogramovat ve prospěch kolektivu.Něco se tím přiučím,jinak se programovat naučit nedá..ale to byste měl vědět.

Já tu netvrdím,že se budu snažit vymyslet kolo,jen bych rád udělal nějaké "pěkné" řešení napsané v .Netu.V tuto chvíli hotových řešení moc není(takže žádné nepřeberné množství jak naivně tvrdíte) a pokud nějaké je,je to většinou studentský projekt,který pak nemá valnou hodnotu a úroveň.

Je možné,že nakonec použiji něco hotového,to ale nic nemění na tom,že bych se do toho mohl pustit sám.A pokud vím,tak forum je od toho aby se člověk ptal na věci,které nezná a čeká odpovědi,které by ho mohly navést správným směrem - nikdo nečeká rýpání a kecání kolem bez jakéhokoliv smyslu a podstaty.Buďto napište nějaký hint(pokud víte) nebo se k tématu nevyjadřujte,prosím!Já také nepíši do každého vlákna,že je dnes krásně,že mám nové boty a že mi nelíbí,že někdo programuje něco,co mě osobně přijde zbytečné.

předem děkuji,pane LINHART!

Hint jsem vám už dával - sežeňte si hotové řešení, ne něco ve stavu zdrojového kódu, ale hotový komerční/free produkt specializovaný na danou funkčnost. Ušetří vám to spoustu zbytečné práce, to mi věřte.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já Vám věřím a jak jsem již psal několikrát,tak jsem to udělal jako první,ale aspoň mně se nepodařilo nalézt nic použitelného,z čeho bych neměl husí kůži při instalaci a provozování.

Pokud je to v rámci .Net nadmíru složité nebo nemožné,tak stačí říct a já od toho upustím(jiný framework využívat nechci).Ostatní produkty nemají web UI nebo nejsou free - což já nechci.

Nicméně si nemyslím,že by to muselo být až tak složité,vždyt nechci po tom systému psí kusy,jen administraci nějakého Media playeru(play,stop,ff,rew,atd.)Jde jen o hudbu,tzn.video a ostatné media není nutné řešit.Již jsem si zkoušel takto "hrát" s WMP,ale to mi přišlo hodně nepoužitelné.

Například jeden z nejlepších zdarma dostupných přehrávačů VLC media player má i plně konfigurovatelné webové rozhraní, přes které je samozřejmě dostupný i playlist a všechny ostatní funkce včetně streamování. Stačí to nastavit v možnostech aplikace. Pokud se vám nelíbí výchozí (celkem hnusné) webové rozhraní, lze pomocí HTML vytvořit vlastní.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback