Nové téma
Dobrý den Program má za úkol spojit dva řetězce zadané uživatelem. Ale hází mi to chybu: "Váš program vyvolal chybu segmentace(zápis nebo čtení z nepovolené části paměti)". Nevím čím to je. Podle mě asi tím že funkce vrací znakové pole.
C++/C
Jiří Miklík
Ahoj, chci si udělat menší aplikaci která se mě bude ptát na slovíčko v jednom jazyce a já ho napíšu v jiném, a nevím kam ty slovíčka strčit :D Nechce se mi používat databázi, preferoval bych soubory, aby to bylo kdykoli přenosné, ale zase aby to nezatěžoval komp.... Předem díky za radu
VB.NET, Architektura
anonym
Dobrý den, Napsal jsem jednoduchý prográmek v C, který ma za úkol uživatelem zadaný text zobrazit ještě jednou. když napíšu třeba adam a stisknu enter vyhodí mi to tohle: adam a☺ ↑.H H d a m 1) proč jsou písmena pod sebou, i když je v cyklu for jasně napsané že to...
Adam Lasák
Zdravím, jsem začátečník a učím se ukládat obsah PictureBoxu do souboru BMP. Chtěl bych se zeptat zda-li někdo neví jak soubor uložit aniž by se mi zobrazil Dialog ukládání souboru. Mám kód:
VB.NET, Algoritmy, Grafika
Dobrý den, vytvořil jsem si vlastní ovládací prvek TabControlF na stránce tohoto TabControlF1 vytvořím Button1 a přiřadím mu nějakou funkci Můj problém je, že bych potřeboval aby zápis byl (a zůstal) v tomto formátu: V případě že ho takto upravím, tak se mi po kompilaci a násl...
VB.NET
Ondřej Linhart
Dobrý den, ve své aplikaci chci využít PickIconDlg pro výběr ikon a narazil jsem na následující problém. Pokud je cesta k souboru, s ikonou, delší jak 48 znaků, dialog cestu ořízne, takže je to prakticky nepoužitelné. zde je můj kód: Našel jsem ukázku použití v c++, kde je vidět změna kódová...
Ahoj mám takovej problém DropListem, když si FormView pro vkládaní příspěvku a chci aby se tam autor nemusel psát do TextBoxu. Tak používá DropList, kterej má zdroj data z databáze. Jak dostanu z DropListu Id toho člena abych to id mohl uložit do tabulky příspěvku. Nevíte někdo? S Asp.net nemám m...
ASP.NET WebForms
Jak přiřadit k textu obrázek Př: Ve formuláři napsáno (v kterékoliv buňce) ,,Česko,, Jak? k tomuto názvu přiřadit automaticky obrázek vlajky ČR
L F
Dobrý den, chci se zeptat, na jakou literaturu bych se měl orientovat, pokud se chci dozvědět něco víc o základech informatiky? Myslím tím všechno včetně věcí jako převody číselných soustav, princip RLE komprese, embedded systemy atp. a všeho dalšího, co se učí i na VŠ. PS: Jen tak mimochodem,...
Offtopic
Ahojte, Poradite mi prosim, jak udelat "podmineny hyperlink"? Potrebuju porovnat hodnotu v textboxu s hodnotou ve 2.sloupci v tabulce. Pokud jsou shodne = aktivni hyperlink(y) v 1.sloupci tabulky. Snad je dotaz srozumitelny.. Nejsem programator, tak prosim o polopatickou odpoved....
Tomáš Herceg
Určitě to je hovadina, ale nějak si s tím neumím poradit. Z metody main v konzolové aplikaci volám metodu jiné třídy s parametrem. Ta mi má vrátit hodnotu, ale nevrátí ... zůstává mi tam ten parametr. Na výstupu mám vždycky slovo1.
C#
Potřebuji načíst hodnotu elementu na základě zadaného atributu pomocí XmlReaderu. Kód vypadá takto: Takhle je to samozřejmě blbě, protože se mi načítá vždy hodnota prvního elementu, ale nějak se nemůžu dopracovat ke správnému řešení. Děkuji za pomoc.
C#, XML, .NET
Podobný problém se tu řešil, mě to ale nefunguje. Mám repeater v jehož ItemTemplate mám mimo jiné Label: a tlačítko: V kódu zachytávám událost: Cílem je předat hodnotu number v parametru stránky na jinou stránku. Pokaždé ovšem dostanu chybovou hlášku: Object reference not set to an ins...
Dobrý den, v C++ jsem narazil na konstrukci objekt->metoda Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co tato konstrukce znamená? Zkoušel jsem i googlit, problém však je, že pořádně nevím pod čím to hledat. Děkuji
Dobrý den Na formuláři mám picturebox s názvem ,,vez,,. Chci s ním z modulu pracovat (skrýt, či změnit obrázek.) Jednoduše by to šlo form1.vez.hide Ale ja mam název pictureboxu ve stringu. Pro lepší představu mám Nevím, se k tomu pictureboxu dostat. Zkousel jsem Cobj() ale nic....
VB.NET, WinForms
Zdravím, Chci se zeptat.Potřebuji si vytisknout stránku,kde mám nějaký obrázek jako background-image(nemůže to být img,který se vytiskne bez problému).Po vytisknutí se ale uvedený obrázek nevytiskne.Je potřeba nastavit vlastnost prohlížeče "Tisknout barvy a obrazky" ,která není autom...
VB.NET, WinForms, Tisk, Grafika
Řeším takový problém, mám vlastní Composite kontrolu, kterou jsem na stránce dal do UpdatePanelu (Ajax). Mám událost, kterou zachytávám výsledek z té kontroly. Do té události jsem vložil ScriptManager1.RegisterPostBackControl(mojekontrola), aby se provedl postback celé stránky. Ten se provede,...
Franta Kučerů
Dobrý den, jen bych si rád ověřil, zda rozumím dobře použití vypočítaného sloupce s klauzulí PERSISTED. Pokud použiji tak bude pomalejší update a insert (během nich se vypočítává hodnota sloupce), ale jiné operace (např select) budou stejně rychlé, jako kdybych si do nevypočítávaného s...
SQL
Dobrý den, nevím jestli jsem idiot, nebo jestli se můj pc zbláznil, ale nechápu jednu věc. Tohle se netýká tak úplně ASP.NET, i když následující kód je vnořen do stránky psané v ASP.NET. Problém je následující: Ve stránce mám nějak formátovaný HTML kód: Kód funguje (je spjatý s javascr...
ASP.NET WebForms, HTTP/HTML
Přeji všem Veselé vánoce a šťastný nový rok a samozřejmě spoustu programátorských úspěchů v novém roce :)
Milan Suk
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít