Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 > >>

Funkce vracející pole

Dobrý den Program má za úkol spojit dva řetězce zadané uživatelem. Ale hází mi to chybu: &quot;Váš program vyvolal chybu segmentace(zápis nebo čtení z nepovolené části paměti)&quot;. Nevím čím to je. Podle mě asi tím že funkce vrací znakové pole.

C++/C

8 odpovědí

10.10.2012 11:34

Jiří Miklík

Kam ukládat slovíčka

Ahoj, chci si udělat menší aplikaci která se mě bude ptát na slovíčko v jednom jazyce a já ho napíšu v jiném, a nevím kam ty slovíčka strčit :D Nechce se mi používat databázi, preferoval bych soubory, aby to bylo kdykoli přenosné, ale zase aby to nezatěžoval komp.... Předem díky za radu

VB.NET, Architektura

10 odpovědí

13.01.2012 12:31

anonym

Znaková pole

Dobrý den, Napsal jsem jednoduchý prográmek v C, který ma za úkol uživatelem zadaný text zobrazit ještě jednou. když napíšu třeba adam a stisknu enter vyhodí mi to tohle: adam a&#9786; &#8593;.H H d a m 1) proč jsou písmena pod sebou, i když je v cyklu for jasně napsané že to...

C++/C

2 odpovědí

07.01.2012 9:51

Adam Lasák

Save BMP souboru z PictureBoxu

Zdravím, jsem začátečník a učím se ukládat obsah PictureBoxu do souboru BMP. Chtěl bych se zeptat zda-li někdo neví jak soubor uložit aniž by se mi zobrazil Dialog ukládání souboru. Mám kód:

VB.NET, Algoritmy, Grafika

8 odpovědí

06.01.2012 7:54

anonym

Vlastní ovládací prvek (TabControl)

Dobrý den, vytvořil jsem si vlastní ovládací prvek TabControlF na stránce tohoto TabControlF1 vytvořím Button1 a přiřadím mu nějakou funkci Můj problém je, že bych potřeboval aby zápis byl (a zůstal) v tomto formátu: V případě že ho takto upravím, tak se mi po kompilaci a násl...

VB.NET

17 odpovědí

05.01.2012 20:32

Ondřej Linhart

Použití PickIconDlg z shell32.dll

Dobrý den, ve své aplikaci chci využít PickIconDlg pro výběr ikon a narazil jsem na následující problém. Pokud je cesta k souboru, s ikonou, delší jak 48 znaků, dialog cestu ořízne, takže je to prakticky nepoužitelné. zde je můj kód: Našel jsem ukázku použití v c++, kde je vidět změna kódová...

VB.NET

6 odpovědí

05.01.2012 18:11

Ondřej Linhart

DropDownList

Ahoj mám takovej problém DropListem, když si FormView pro vkládaní příspěvku a chci aby se tam autor nemusel psát do TextBoxu. Tak používá DropList, kterej má zdroj data z databáze. Jak dostanu z DropListu Id toho člena abych to id mohl uložit do tabulky příspěvku. Nevíte někdo? S Asp.net nemám m...

ASP.NET WebForms

14 odpovědí

05.01.2012 17:59

anonym

Jak přiřadit k textu obrázek

Jak přiřadit k textu obrázek Př: Ve formuláři napsáno (v kterékoliv buňce) ,,Česko,, Jak? k tomuto názvu přiřadit automaticky obrázek vlajky ČR

VB.NET

6 odpovědí

04.01.2012 19:59

L F

Informatika obecně - literatura

Dobrý den, chci se zeptat, na jakou literaturu bych se měl orientovat, pokud se chci dozvědět něco víc o základech informatiky? Myslím tím všechno včetně věcí jako převody číselných soustav, princip RLE komprese, embedded systemy atp. a všeho dalšího, co se učí i na VŠ. PS: Jen tak mimochodem,...

Offtopic

9 odpovědí

04.01.2012 19:49

anonym

GridView - podmineny hyperlink

Ahojte, Poradite mi prosim, jak udelat &quot;podmineny hyperlink&quot;? Potrebuju porovnat hodnotu v textboxu s hodnotou ve 2.sloupci v tabulce. Pokud jsou shodne = aktivni hyperlink(y) v 1.sloupci tabulky. Snad je dotaz srozumitelny.. Nejsem programator, tak prosim o polopatickou odpoved....

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

03.01.2012 16:28

Tomáš Herceg

návratová hodnota volané metody

Určitě to je hovadina, ale nějak si s tím neumím poradit. Z metody main v konzolové aplikaci volám metodu jiné třídy s parametrem. Ta mi má vrátit hodnotu, ale nevrátí ... zůstává mi tam ten parametr. Na výstupu mám vždycky slovo1.

C#

8 odpovědí

03.01.2012 16:01

anonym

XmlReader - načtení hodnoty elementu podle atributu

Potřebuji načíst hodnotu elementu na základě zadaného atributu pomocí XmlReaderu. Kód vypadá takto: Takhle je to samozřejmě blbě, protože se mi načítá vždy hodnota prvního elementu, ale nějak se nemůžu dopracovat ke správnému řešení. Děkuji za pomoc.

C#, XML, .NET

15 odpovědí

03.01.2012 15:16

anonym

parametr z Repeateru

Podobný problém se tu řešil, mě to ale nefunguje. Mám repeater v jehož ItemTemplate mám mimo jiné Label: a tlačítko: V kódu zachytávám událost: Cílem je předat hodnotu number v parametru stránky na jinou stránku. Pokaždé ovšem dostanu chybovou hlášku: Object reference not set to an ins...

ASP.NET WebForms

11 odpovědí

03.01.2012 14:43

anonym

Konstrukce ->

Dobrý den, v C++ jsem narazil na konstrukci objekt-&gt;metoda Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co tato konstrukce znamená? Zkoušel jsem i googlit, problém však je, že pořádně nevím pod čím to hledat. Děkuji

C++/C

5 odpovědí

02.01.2012 23:20

anonym

Přístup ke komponentě pomocí názvu

Dobrý den Na formuláři mám picturebox s názvem ,,vez,,. Chci s ním z modulu pracovat (skrýt, či změnit obrázek.) Jednoduše by to šlo form1.vez.hide Ale ja mam název pictureboxu ve stringu. Pro lepší představu mám Nevím, se k tomu pictureboxu dostat. Zkousel jsem Cobj() ale nic....

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

02.01.2012 16:41

Tomáš Herceg

Tisk background-image

Zdravím, Chci se zeptat.Potřebuji si vytisknout stránku,kde mám nějaký obrázek jako background-image(nemůže to být img,který se vytiskne bez problému).Po vytisknutí se ale uvedený obrázek nevytiskne.Je potřeba nastavit vlastnost prohlížeče &quot;Tisknout barvy a obrazky&quot; ,která není autom...

VB.NET, WinForms, Tisk, Grafika

2 odpovědí

02.01.2012 16:39

Tomáš Herceg

problém se ScriptManager1.RegisterPostBackControl

Řeším takový problém, mám vlastní Composite kontrolu, kterou jsem na stránce dal do UpdatePanelu (Ajax). Mám událost, kterou zachytávám výsledek z té kontroly. Do té události jsem vložil ScriptManager1.RegisterPostBackControl(mojekontrola), aby se provedl postback celé stránky. Ten se provede,...

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

29.12.2011 14:21

Franta Kučerů

Vypočítávaný sloupec PERSISTED

Dobrý den, jen bych si rád ověřil, zda rozumím dobře použití vypočítaného sloupce s klauzulí PERSISTED. Pokud použiji tak bude pomalejší update a insert (během nich se vypočítává hodnota sloupce), ale jiné operace (např select) budou stejně rychlé, jako kdybych si do nevypočítávaného s...

SQL

1 odpovědí

29.12.2011 12:24

Tomáš Herceg

Formát HTML

Dobrý den, nevím jestli jsem idiot, nebo jestli se můj pc zbláznil, ale nechápu jednu věc. Tohle se netýká tak úplně ASP.NET, i když následující kód je vnořen do stránky psané v ASP.NET. Problém je následující: Ve stránce mám nějak formátovaný HTML kód: Kód funguje (je spjatý s javascr...

ASP.NET WebForms, HTTP/HTML

10 odpovědí

27.12.2011 23:10

Tomáš Herceg

Veselé vánoce

Přeji všem Veselé vánoce a šťastný nový rok a samozřejmě spoustu programátorských úspěchů v novém roce :)

Offtopic

1 odpovědí

24.12.2011 22:24

Milan Suk

<< < 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se