Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 > >>

Zabránění vložení duplicitního záznamu

Zajímalo by mne, jaké by bylo ideální řešení pro zabránění vložení duplicitního záznamu do tabulky. V tabulce je definován primární klíč i unikátní hodnoty. Podle schématu tabulky je vytvořen odpovídající TableAdapter. V současnosti to řeším zachycením vyjímky vznikající při pokusu o vložení d...

VB.NET, SQL, Optimalizace, Databáze

1 odpovědí

21.10.2012 17:22

Ondřej Linhart

Shared resource pro styly

VS2010 .NET 4.0 Dobrý den, mám soubor s prostředky jako gradientní štětce... s názvem shared.xaml v jiném souboru př.: light.xaml mám definovaný styl pro usercontrol, ve kterém bych tyto prostředky chtěl použit. To mi ovšem nejde: Resource ButtonBackgroundNonPressed is not found. Sh...

WPF

1 odpovědí

20.03.2012 12:51

Michal Plško

Visual Basic TEXT-BOX

Dobrý den potřeboval bych prosím radu. Mám text-box a vněm tři jména Např. Radek, Petr, Jan Potřeboval bych aby když označím jedno z těchto jmen v textboxu a kliknul na Tlačitko Comand, tak aby se mi v labelu pod tlacitkem comand napsalo co kdo je.... Dám příklad. V text-boxu označim jmeno ...

VB.NET

2 odpovědí

11.03.2012 22:14

Tomáš Tříska

Třídění položek kolekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo neporadil s tříděním položek v kolekci: Vytvořil jsem si vlastní třídu a dále kolekci, zjednodušeně např: Dále jsem Kolekci naplnil hodnotami např: A teď bych potřeboval položky kolekce setřídit sestupně podle MojeID v MojeTrida a vůbec nev...

ASP.NET WebForms

12 odpovědí

10.03.2012 16:44

Tomáš Herceg

Registrace komponety v asp.net

Dobrý den, při psaní jedné komponenty pro web jsem narazil na problém při jejím registrování do stránky. Komponentu píšu v c#. Z toho co vím tak se komponenty mají registrovat takto. Pokud toto provedu ve VB komponenta se po buildingu zobrazí v intellisense. Problém nastává pokud se o toto ...

ASP.NET WebForms

5 odpovědí

10.03.2012 11:21

Tomáš Herceg

Import CSV a XLS do DataGridView

Dobrý den, jak lze načíst soubory csv(tabulková data) a xls(Excel) do DataGridView? U souboru accdb(Access) se vytvoří datové spojení a vše funguje. Data/Add New Data Source/Database/Dataset/New Connection/Change/Microsoft Access Databaze File/OK/Browse/soubor.accdb Předem děkuji Zdeněk

VB.NET, WinForms, Databáze

4 odpovědí

04.03.2012 17:44

anonym

Visual Basic TEXT-BOX

Dobrý den potřeboval bych prosím radu. Mám text-box a vněm tři jména Např. Radek, Petr, Jan Potřeboval bych aby když označím jedno z těchto jmen v textboxu a kliknul na Tlačitko Comand, tak aby se mi v labelu pod tlacitkem comand napsalo co kdo je.... Dám příklad. V text-boxu označim jmeno ...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

01.03.2012 7:25

anonym

Binding XDocumentu - Elements a Attributes

Zdravím, mám následující XDocument jako DataContext svého okna: V XAMLu testuji několik různých cest Bindingu. Všechny fungují, pokud binduji Elements, Element nebo Attribute, ale Attributes nefunguje. Elements i Attributes implementují IEnumerable. Elements a Element je zděděná od XContain...

WPF

1 odpovědí

01.03.2012 1:06

Alexander Clarai

Konvert VB6 do VB10

Prosím mohol by mi niekto šikovný a dobrý prekonvertovať tento projekt do VB10? http://www.moty22.co.uk/ser_thermo.php

VB.NET, Offtopic, VB6/VBA

7 odpovědí

29.02.2012 15:27

igor kukos

MVC a Account Model

Dobrý den, Začal jsem se učit MVC a chtěl bych vědět, co je lepší varianta, případně jak je to lepší dělat... Ještě podotknu, že bych rád využíval ASP.NET Profile Providery. 1) Mám využívat výchozí Account Model a používat jeho třídy 2) Mám ho smazat a vytvořit svůj vlastní? 3) Nebo j...

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

29.02.2012 13:53

anonym

Ošetření součtem před zápisem do SQL DB

Zdravím vespolek, jsem zde nový a to jak na fóru, tak programování v ASP.NET, proto prosím omluvte případné nedostatky :-) Potřebuji ošetřit formulář tak, aby uživatelé, kteří se zapisují dali v součtu 100%. (jedná se o rozdělení celku, například Pepa 25%, Franta 75%). Jedná se o zápis v da...

ASP.NET WebForms, Databáze

3 odpovědí

29.02.2012 13:36

Karel Láska

DropDownList in GridView

Nazdárek. Při psaní jedné aplikace jsem se dostal do situace, kdy mám DropDownList vnořen do dvou v sobě vnořených GridView viz: Všechno se mi podařilo nabindovat správně, až na odchytávání SelectedIndexChanged u ddlProgramStatus. Přikládám kód: Celý problém je v tom, že jakmile nastan...

C#, ASP.NET WebForms, HTTP/HTML

0 odpovědí

29.02.2012 0:58

Tomáš Bezděk

Problém s cyklem

Zdravím dělám dlouhodobou matuitní práci ve vb.net. Nevím jak vyřešit problém s jedním cyklem. Má se načíst formulář, který vygeneruje 2 čísla od 1 do 20. Poté se má výsledek napsat do textboxu a zkontrolovat pomocí tlačítka. Problém je v tom, že při ladění se mi v neznámých zobrazují jiné hodnot...

VB.NET, Algoritmy

10 odpovědí

28.02.2012 17:54

anonym

neuplny Excel export do DataSetu

Dobry den, uz jsem zde psal vicekrat. Potrebuji &quot;na tvrdo&quot; bez pomoci asistentu precist data z Excelu 2003 a dostat do DataSetu. To se taky podari ale nevim proc se ne vsechny sloupce nactou? Zasilam casti kodu. Dekuji za pripadnou pomoc.

C#

1 odpovědí

28.02.2012 16:41

Ondřej Linhart

kalkulačka

Dobrý večer, pokouším se udělat kalkulačku sčítání odčítaní atd. funguje.Problém nastane když zadám např. číslo 0.5 + a chci zadat další číslo tak to vyhodí chybu. Zde je celej kod: a zde v tomto řádku při sčítání vyhodí chybu: Děkuji za každou pomoc

VB.NET

2 odpovědí

26.02.2012 22:46

anonym

Dvojrozměrné dynamické pole

Ahoj, mám tu problém s jedním polem. Má mít 4 sloupce a neznámo kolik řádků. Dim r(,4) to nebere, když dám Dim r(,) tak mi to při plnění (r(0,0)=&quot;xxx&quot;) vyhodí Object reference not set to an instance of an object, co s tím mám dělat?

VB.NET

3 odpovědí

26.02.2012 18:41

anonym

jak sparvne dostat data z Excelu do DataSet ?

Dobry den, uz jsem zde psal jednou ale nikdo mi neodpovedel. Proc nemohu precist vsechna data z Excelu(formaty typu string, integer, Datum: 12.12.2012 Pondeli N 26 -0,123 12:13:23) ve sloupcich? Ve vyslednem gridu mam data ale ne vsechna? Ani zruseni vsech formatu v excelu na vysledku...

C#, ADO.NET, WinForms, Office

2 odpovědí

26.02.2012 17:26

anonym

SQLite přímo v programu?

Ahoj, když používám SQLite, tak program půjde jenom na počítačích kde je nainstalovaný System.Data.SQLite? Nebo to jde nějak strčit do programu? S používáním částí které nejsou přímo v .NET nemám zkušenosti... Předem díky za odpověď

VB.NET

2 odpovědí

25.02.2012 14:28

Ondřej Linhart

Definice hodnot pomoci cyklu

Ahoj, jak se pomoci cyklu elegantne vyhnu podobnemu zverstvu? (omlouvam se za hloupy dotaz) Set hybridShapePointCoord1 = hybridShapes1.Item(&quot;Point Nosniku_01&quot;) Set hybridShapePointCoord2 = hybridShapes1.Item(&quot;Point Nosniku_02&quot;) Set hybridShapePointCoord3 = hybridShapes1....

VB6/VBA

1 odpovědí

25.02.2012 11:38

Tomáš Herceg

Výběr dat z MSSQL do dynamicky vygenerovaných objektů

Dobrý den, už dlouho si lámu hlavu s tím, jak s následujícím problémem: Dynamicky si generuji do stránky řádky (podle počtů řádků v tabulce v databázi) a v nich dynamicky generuji objekty (podle toho, co si uživatel nadefinuje, že chce vidět za sloupce z tabulky). Dále také řádky s mezisou...

ASP.NET WebForms, Databáze

1 odpovědí

24.02.2012 17:51

anonym

<< < 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se