Nové téma
Ahoj all, potřeboval bych takovou v celku velkou pomoc a to takovou že ze čty níže uvedených tabulek vytvořit jeden VIEW (pohled) ale s tím že z tabulek bude v pohledu jen viz. níže Users UserId, UserName, Email, Comment, Enabled a DateCreatedProfiles vše kromě duplicitníchStates vše kromě d...
SQL, Databáze
Jirka Pénzeš
Zdravím vás tu všechny :) a doufám, že mne s mým dotazem hned nevyženete! Ve VBasicu jsem nikdy neprogramoval, ale kdysi se k tomu schylovalo, takže jsem tehdy zakoupil VB5.0. V příručce k němu jsem teď nalezl příklad, který má za úkol projít kolekci Controls na formuláři a do listboxu vypsat ná...
VB6/VBA
Svatopluk Dvořák
Dobrý den, potřeboval bych poradit s následujícím problémem, mám aplikaci která načítá data z PLC automatů ve formátu XML a následně ja zobrazuje ve formuláři v Labelu. Proměnná např. teplota má za normálního stavu zobrazovat údaj 50-70 °C a při překročení mezi potřebuji toto graficky zobra...
VB.NET, WinForms
anonym
problém 1) (kod je orientační, ten nekomenetujte, presny mam v praci, zajima me spis logika a procedury) VBA (excel 2003) 'vytvořit nový list v sešitě private sub novylist dim novy as string dim i as integer dim existuje as boolean existuje = false novy = input box("zade...
Pozdravujem všetkých. Chcel by som poprosiť o radu. Akým spôsobom je možné načítať dáta z tabuľky do prvku ListView čo najrýchlejšie tak, aby bolo možné zabezpečiť aj ich automatickú aktualizáciu v prvku. Doteraz som používal cyklus For alebo Do While. To ale nieje vhodné pri veľkom objeme dát. M...
SQL, Komponenty, Optimalizace, Databáze, .NET
Dobrý den, potřebuji vytvořit komponentu pomocí které by administrátor vytvořit nového uživatele. Komponenta by měla fungovat tak že admin zadá jméno, příjmení, a email nového uživatele a z jména a příjmení se vygeneruje uživatelské jméno, heslo se vygeneruje automaticky, a tyto údaje se odešl...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, používám XMl soubor s touhle strukturou: a z tohoto souboru potřebuji dostat do proměnné uzel Val Zkouším to pomocí takového skriptu, bohužel neúspěšně (uzel Impulss) Funguje to při tomto zápisu (uzel Analogs) Jenže tady je zřejmý problém s tím, že když odstaraním první z...
VB.NET, XML
Dobrý den, na stránce mám umístěn Gridview, na který mám navázaný Detailsview. Zajímalo by mě, jestli je možné při nastavení Autogeneratedeletebutton="True" u Detailsview přiřadit javascript na potvrzení (confirm) automaticky vygenerovanému LinkButtonu. Chtěl bych se vyvarovat použití T...
JavaScript
Pavel Zdražil
Vie SQL príkaz UPDATE alebo TableAdapter vrátiť počet upravených záznamov v databáze?? vo VB 2010 mam vytvorený TableAdapter v ňom mam Query pre Update s podmienkami, ktorý funguje správne a ja len potrebujem aby mi oznámil koľko záznamov v tabuľke upravil.
SQL
Vladimír Záhorsky
Dobrý večer, mám 2 riešenia načítania dát z excelovskej tabulky do listboxov vo formulári. Tabulka je v cca v nasledovnom tvare FOOD	EDIBLE GROCERY	RICE AND LEGUMINOUS PLANTS FOOD	EDIBLE GROCERY	PASTA, FLOUR FOOD	EDIBLE GROCERY	SPICES, SALT, SUGAR NONFOOD	HOUSEHOLD	...
VB.NET, Algoritmy, Office
Gabriel
Ahoj lidi, mám takový celkem závažný problém. Včera jsem si nainstaloval Win 7 Ult. 64bit CZ (čistou instalaci), nainstaloval všechny aktualizace, atd... Stáhnu webový installer VS 2010 Professional a nainstaluju, pak ještě doinstaluju aktualizace a aktivuju si program vlastní zakoupenou licenc...
Visual Studio, Offtopic
Tomáš Herceg
Dobrý den, rád bych komunitu poprosil o pomoc, nevím si rady s nastavením sítě v mém domě. Mám připojení od UPC, ke kterému jsem dostal modem od Motoroly, který má jen jeden ethernetový výstup. IP adresy se přidělují dynamicky. Já bych jich potřeboval připojit vícero počítačů a proto mě napadlo p...
Offtopic
Na prevod dbf tabulky do SQL SERVER používam "import and export data",môj problém je že v dbf je pri každom riadku označené či je riadok " erase/unerase record " a práve to by som potreboval dostať do sql tabulky. Vie niekto poradiť?
Databáze
Zdravím, píšu si stopky a odečítač pro PDA a narazil jsem na problém s Bitmapou. Pro představu číslice mám udělané v GDI+ tak, že vypadají jako klasické digitální, tj. 7 čar, tvořících číslice. Tyto číslice vykresluji do PictureBoxu pomocí funkce, která vrací Bitmapu. Tuto bitmapu deklaruji...
C#, WinForms
Nemáte někdo VB.Net code (tedy NE VB6, C++), jak extrahovat větší ikonu třeba 48x48 z exe souboru? Prohledal jsem internet, kde jsou příklady ve všech jazycích kromě visual basicu.net. Zkoušel přeložit VB6 nebo C++ a bohužel to byly tak složité a pokročilé kódy, že se mi nepodařilo z nich vymáčkn...
VB.NET
Dobrý den, mám dotaz zda někdo neví jak jednoduše sledovat editování záznamů databáze. Mám Form s TextBoxy napojený na databázi a chtěl bych aby když a pouze když změním údaj v jakémkoliv TextBoxu aby při přechodu na další záznam mi to dalo hlášku zda chci změny uložit. Mám dojem, že jsem to tu n...
Michal Horáček
V čem dělám chybu? Navigate a text je modře podtržený.
C#
Dobrý den, chtěl bych udělat to, že by bylo možné zkopírovat buňky z excelu (jeden sloupec) a přes ctrl+v předat mému programu, který by pak jednotlivé buňky předal nějakým SQL dotazem servru atd. Lámu si hlavu nad tím, jak to udělat (to vložení) tak, abych nevymýšlel něco, co už je vymyšlené. ...
Jakub Šust
Metodou podkus-omyl, jsem zjistil, že NULL ani "" to není... Díky
.NET
Zdravím všechny ASP.NET odborníky a obracím se na Vás s dotazem. S ASP.NET začínám a po přečtení několika základních tutoriálů jsem si začal psát jednoduchou evidenci své knihovny. V databázi mám dvě tabulky - autori a knihy. Má představa je taková, že na obrazovce vlevo budu mít přehled autorů a...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít