Generování url z databáze   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,

Začal jsem si dělat takový jednoduchý redakční systém pro stránku, použil jsem pro ti technologii WinForms a rozhodl jsem se použít URL Routing.

Nyní mám na stránce ListView, který mi zobrazuje data z databáze, podotýkám, že je postavený na ObjectDataSource, nikoliv na SqlDataSource, pokud to má nějaký vliv.

No a mým cílem je, generovat url adresy na základě dat z databáze, jedna z možností, které mě napadli, je dělat to nějak takto -

<div class="post_title"><h2><a href='/blog/article/<%#Eval("ID")%>/<%#Eval("Title")%>'><%#Eval("Title")%></a></h2></div>

Nicméně je mi jasné, že to určitě není to nejlepší řešení a odporuje i zásadám ASP.NET WebForms.

Ptám se proto, zda někdo neznáte nějaký lepší způsob, jak tyto url generovat. Napadlo mě, že by se to nejspíše dalo provést pomocí RouteValueDictionary a nebo metody GetRouteUrl(), nevíte tedy někdo jak na to? Předem díky za jakoukoliv radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Za 1)Nejedná se o WinForm,ale ASP.Net WebForm

Za 2)Takto to neplácejte,vymyslete nejdříve logiku řazení stránek a následně si řádně nastudujte UrlRouting a Rewriting - tato technologie obsahuje vše co potřebujete.Další možností je použití ASP.NET MVC,který se,alespoň dle mého názoru,nejvíce hodí na generování uživatelského výstupu - ale volba technologie je samozřejmě na Vás.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

1) Samozřejmě WebForms, omluvám se, občas tam zaměním písmenko :-)

2) Vím, taky jsem zmiňoval, že to tak určitě být nemá :-)

Co se týče MVC, tak asi máte pravdu, již několikrát jsem o něm uvažoval, docela se mi líbí, tak uvidím, pak se rozhodu. Děkuji za tip.

Já osobně dříve MVC docela zavrhoval,ale musím nyní uznat,že s příchodem MVC3(a nyní MVC4) jej začínám používat čím dál více.Určitě na uživatel.výstup ano...dříve jsem na admin část webu používal web forms,ale nyní už i na tyto části převážně používám MVC.

Vždy ale záleží na člověku jaká technologie mu je bližší.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback