Nové téma
Dobrý den, mám aplikaci MS Access, která se připojuje na SQL server 2005 pomocí ODBC ( SQL autentizace ). Jak zjistím aktuálně připojené klienty ( např. jejich IP adresu, nebo název PC) na databázi ? Děkuji
SQL, Databáze
anonym
Zdravim Vas panove, potreboval bych poradit ohledne jedne veci ve visual basic 2010. Mam formu s comboboxem a dalsima textboxama. Combobox je napojeny na adresar-data z db. Potrebuji aby, kdyz vyberu nazev firmy z comboboxu, tak se mi ostatni udaje z db, jako adresa, psc, mesto,... zk...
VB.NET, WinForms, Databáze
Zdravim vytvaram program vo VB6 a narazil som na jeden problem mam vytvoreny textbox do ktoreho vkladam datum... problem je v tom ze potrebujem aby mi za bodky v datume vlozilo medzeru chcel by som postupovat tak ze vytvorim retazec ktori mi skontroluje znak po znaku a ked najde bodku tak...
VB6/VBA
miroslav holubek
Dobrý den mam na formuláři spoustu objektu PictureBox1.Image až PictureBox40.Image Potřeboval bych pro zjednodušení celé aplikace vkládat proměnou "x" do názvu objektu. Přectavuji si to nějak takhle "PictureBox(x).Image" proměna x=1 až 40 Děkuji za odpověd Jsem jenom am...
VB.NET, WinForms
Prosím o radu, kde by se daly sehnat/zakoupit instalačky VB 6 profesional. Máme je ve firmě oficiálně zakoupené někdy v roce 2000, ale bohužel je nemůžu najít, asi je někdo "omylem" odnesl. Teď potřebuji tento program nainstalovat na nový počítač s operačním systémem W7 profesional a js...
Roman Rak
Dobrý den, mám takový problém. Mám jednoduchou tabulku a jeí části na některých monitorech ( menších ) nejsou vydět. Lze nějakým způsoben nastavit ve vba přizpůsobení dané oblasti velikosti monitoru ? Předem děkuji za pomoc, moc by mi to pomohlo.
Zdravím, mám program, ve kterém přidávám položky do ListView1 ve Form1 a položky se ukládájí do txt souboru. Potom zmáčknu tlačítko a otevře se Form2, ve kterém mám tlačítko "zobrazit text" a TextBox. Po zmáčknutí tlačítko "zobrazit text" by se měl načíst txt soubor (s položka...
Muzete nekdo prosim poradit? Spustim proces, bez problemu pak odchytim jeho ukonceni. Z nejakeho duvodu ale v teto kontrolni procedure nelze korektne nacist pocet polozek v listview na jinem formulari. Ten ale nutne potrebuji k dalsimu zpracovani: 'v procedure, kde spoustim proces: ...
VB.NET
Vladimir Petras
Dobry den, poradi mi nekdo makro, ktere by vkladalo datum zaznamu? Např. kdyz ve sloupci A zapisu nejakou poznamku nebo ji upravim, tak aby se ve sloupc B na ten stejny radek zaznamenalo datum upravy.
již několik měsíců se marně snažíme najít nějakého "normálního" programátora se znalostí VB a VB.NET. Předpokládáme, že lidi, kteří mají znalosti staršího VB, nebo aktuálně VB.NET se určitě na tomto foru vyskytují. Hledáme člověka, který by byl ochoten pracovat na HPP v Praze a to n...
Offtopic
Zdravim, poradi mi někdo jak udělat diskusi ve Visual Basicu, když kliknu na nějakou položku, aby se k té položce otevřela diskuse. Děkuji za odpověď.
Josef Machat
Nazdar Chlapi, potreboval bych trochu poradit. Mam datagridview a chci udelat funkci kopirovani.. pouzil jsem: ale bohuzel mi to zkopiruje i IDicko, coz je potom totozne z predchozi cell a vyskytne se error. Nema s tim nekdo zkusenosti, jak udelat, aby idcko vynechal a zkopiroval vsec...
Dobrý večer, po delší době jsem nucen napsat něco v C# a "vyhořel" jsem na následujícím problému. Potřebuji si pomocí metody ReflectionOnlyLoadFrom načíst assembly a zjistit, zda třídy, které tam jsou, implementují rozhraní IPluginInterface. Kód vypadá takto: Vyhodí to výjimku ...
C#, Reflexe
Petr Sklenička
Dobrý den, Situace: v 1. skriptu (ASPX) vyberu Uživatele, podle zvoleného uživatele vybere/ukáže druhý skript (aspx) např. jeho nastavení. Dotaz: Jak nejlépe zamezit, když uživatel spustí SAMOSTATNĚ 2. skript, aby tento skript nic neprovedl? p.s. Studuji skvělé videotutoriály Tomáš Herzega, ...
ASP.NET WebForms
Radek Tupý
Mám následující problém: Ve formuláři je tlačítko, které provádí v databázi insert nebo update. Po stisku se vše v pořádku provede. Pokud však udělám refresh stránky (F5), událost tlačítka se volá znovu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak takovému opakovanému volání zamezím. Děkuji za odpověď
Mám problém, mám program kde kontroluju jesli složka existuje a když ne tak ji vytvožím to není problém ale smazat nejde zkoušel jsem vše už nevím jak na to. Poraďte pls
Potrebuji pri zobrazeni cisla v GridView oddelit tisice mezerou. Int a = 653840 //chci aby se zobrazilo 653 840 zkousel jsem nastavit vlastnost DataFormatString u objectu BoundField na "#,0.##", ale to neprineslo ocekavany efekt. Dekuji za pomoc David P.
Martin Vích
Přeji dobrý večer, Mám vytvořenou menší firemní databazy a chtěl bych ji v rámci sdílení přesunout celou na MS SQL. Při migraci dat a vytvoření nové databaze tipu klient/server určité funkce VBA nefungují jako v nesdílené databazy. Například funkce které otevře vybraný účetní rok Tato f...
Zdravím, mám dotaz ohledně Print Dialogu. Když kliknu na tlačítko které otevře Print Dialog a při otevření tohoto okna si to rozmyslím a dám storno tak se stránka stejně vytiskne, můžete mi poradit jak to ošetřit. Zkoušel sem to samé jako při Open Dialogu jenže tam Storno hodí chybu takže není pr...
Zdravím, už minule jsem dostal odpověď na mojí otázku, zkusím to tedy znova. Mám nějaký projekt v ASP.NET ana jedné stránce vypisuji obsah z DB. V jednom kroku bych potřeboval zjistit obsah položky datareader která je buď true nebo false. Zatím jsem to řešil takto, ale příjde mi to značně &...
C#, ASP.NET WebForms, ADO.NET, Databáze
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít