Nové téma
Ahojte Uz som mal pocit, ze VIEWSTATE chapem, ale nie je mi jasna jedna vec. Preco sa mi v tomto kode http://prntscr.com/2w12i pri kazdom postbacku zvacsi VIEWSTATE ? Pokial necham Labelu zobrazovat napr SelectedValue z DropDownListu, pole ostava rovnake. http://prntscr.com/2w14d Te...
ASP.NET WebForms
ivan farkas
Mám nainstalované VB.NET 2010 a při spuštění mi to napíše tuhle chybu: An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: Object reference not set to an instance of an object.
VB.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím, chci si udělat vlastní třídu, která bude obsahovat, kromě jiných properties. i kolekci. Snažím se aby bylo možné ke kolekci přistupovat stylem: MojeTřída.Kolekce.Add(), ale nevím jak na to. Vím, že mohu udělat kolekci jako public a pak to půjde, jenže pak si nemohu dát do metody ...
VB.NET, Architektura
anonym
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde se dají najít materiály k XNA 4.0 ve VB.NET. Dále bych se chtěl zeptat jestli chystáte nějaký nový seriál. Děkuji Trnavský
Jan Trnavský
V MSSQL serveru jsem si udělal (stored) proceduru, která vloží řádek do tabulky (s autoincrement) a vrátí jeho ID. Vypadá cca takto: Když proceduru vykonám v MSSQL, provede se insert a vrátí mi to ID řádku, vše je tedy OK. Spustil jsem tedy VS a pomocí "configure Data Source with Wiz...
SQL, Databáze
Zdravím, chci si stáhnout express edici sql serveru. Je lepší sql server 2008R2 nebo Sql server code name Denali? Díky
Zdravím, jde nějak otočit int (123 > 321) bez toho, aby jej byla potřeba konvertovat do stringu? A mám třídu, kde mám spousty proměných typu property (int) a metodu, která mi má dát součet všech čísel. Jde to udělat jinak než this.p1 + this.p2 + ....? Těch proměných je tam opravdu mnoho ...
C#
Ahoj, mám svou WebUserControl, ve které je jeden asp:PlaceHolder a v CodeBehind do ní potřebuju vkládat a číst obsah klasicky pomocí get a set. Jenomže nevím jak tu hodnotu správně načíst ani jak ji vložit. Uvádím příklad CodeBehind: Zkoušel už jsem vše co mě napadlo, bohužel ovšem bez...
Ahoj, potřebval bych nějak nastavit barvu borderu co se mi udělá kolem Panelu když mu přidám Grouping text. Ale musí to být přes CSS protože mu potřebuju nastavit i border-radius ;) Díky.
Dobrý den, chtěl bych pomocí VSTO add-inu (application-level) vygenerovat např. Worsheet na základě existujícího sheetu a dále s ním pracovat (vygenerovat tabulku z Listobjectu, smart tags apod.). Uváděný příklad pro verzi .NET 4 (převzatý z MSDN - http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc442...
Dobrý den, Jak lze prevest pole Byte na Single. Mam pole() as Byte, vim napr. ze index 0-3 obsahuje hodnotu typu Single. Jenze jak na ni? String, Integer neni problem. Asi bych to uměl řešit přes soubor a našel jsem i návod přes API, ale ani jedno se mi nezdá jako "čisté" řešení. Porad...
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, mám v MSSQL tabulku, kde jsou klasicky místo jména a příjmení uvedena jejich ID. Pokud chci tato data zobrazit ve Formu ve VB.NET, musím si udělat buď view nebo SQL dotaz s příkazem JOIN (což znamená v příapdě velkého množství tabulek i velké množství VIEW nebo SQL dotazů. Není ještě ...
Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu, zda a jak se dá ve webové aplikaci ASP.NET 2.0 naprogramovat automatické spouštění kódu. Klasicky je to jasné, vytvořím tlačítko a k němu příslušný script, který se spustí při kliknutí Jak ale spustit požadovaný kód např. každé dvě hodiny? Myslím be...
Dobrý den. Nepotřebuji vyřešit žádný problém, spíš bych poprosil někoho ze zkušenějších programátorů o radu. Mám za sebou pár spíš menších WinForm aplikací. Ovšem nyní začínám tvořit jednu, která je už poměrně složitá a začíná být poměrně velká. Obecně pokud si nainstaluju nějakou aplikac...
Ondřej Linhart
Dobrý den, píšu aplikaci a používám objektový přístup k datům. Když se snažím použít toto: tak mi u prvního přístupu k polc vyhodí VS hlášku "Odkaz není nastaven na instanci objektu". Jak mám tedy naplnit proměnnou polc určitým Rowem z proměnné pol? Děkuji.
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Zdarec, sem sice lama v programování, ale udělal jsem si jeden fajn prográmek a poslední dobou je o něj v mim okolí větší a větší zájem, takže bych rád tento prográmek ještě nějak ošetřil proti kopírování, protože chci aby to užívaly jen ti co jim ho dám... vůbec nevím na jakých principech tyto ...
VB6/VBA
Petr Flora
Zdravim riesim taku trivialnu vec ale neviem si s nou dat uz rady. Cez asp.net generujem dynamicky HtmlTable kde nasledne skrz jquery pridavam do buniek <div> elementy. A chcem ich nasledne vycitat prikazom (priklad) Table.Rows[0].Cells[2].InnerHtml. Vzdy mi to ale vrati prazdny retazec. Ak...
Tomáš Herceg
Zdravím, řeším takový zajímavý problém. Píšu aplikaci s GPS a chci vypočítat vzdálenost, zjistil jsem, že se na tento výpočet používá tzv. GreateCircle nebo Haversine. Oba mají vesměs stejný výsledek, ale Haversine je delší. Avšak jakmile jsem vše přepsal do C# a jal se zkoušet, zjistil jsem, že ...
Dobrý den, pracuji na jednom projektu a potřebuji se zeptat: Jak v UPDATE příkazu použít více klauzulí WHERE, toto mi nefunguje: Lze vůbec použít více klauzulí Update? Díky předem.
Dobrý den, v průběhu "vývoje" databáze jsem různě měnil její strukturu (přidával a ubíral sloupce i tabulky, měnil constraint atd) a teď, když mám vše hotové, jsem zjistil, že v tom mám totální chaos a došlo mi, že jsem měl změny asi ukládat do jednoho scriptu. Moje otázka tedy zní...
SQL
Jakub Šust
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít