Nové téma
Poradí mi niekto, prosím, ako z programu odoslať e-mail v ktorého tele by bola html stránka?
VB.NET, HTTP/HTML
anonym
Dobrý den, v komponentě repeater s datasourcem XML bych chtěl použít podmínku při generování jednotlivých položek. Problém je visual studio vyhodí vyjímku: "Databinding methods such as Eval(), XPath(), and Bind() can only be used in the context of a databound control." ...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, nevím zda-li tento příspěvek dávám do správné cekce, tak se popřípadě předem omlouvám. Chtěl ybch se dotazat na způsob práce s daty uloženými v MSSQL v MS Access. V accessu jsem vytvořil tblZakaznici, tblOdberatele a vytvořil formulaře. Chtěl bych se optat, co je lepší. Rozdělit ...
Databáze
Ladislav Šesták
Dobrý den, měl bych jeden dotaz, obdobná věc se zde řešila pár dní zpět, a tazateli se dostala perná odpověď. Pokusím se tedy zeptat co nejpodrobněji abych také nebyl haněn. Řeším nyní situaci jakéhosi stavu. Mám ve formuláři tabulky Fakturace a Stav propojene relací FakturaceStav - Stav...
VB.NET
Jiri
Předem se omlouvám, že tento příspěvěk není zařazen tam kde by měl zařazen být. Dávám ho sem z důvodů aby nezůstal zapadlí někde v pozadí. Někteří již tento příspěvek možná četli v jednom topicu, kde jsem tak reagoval na odpovědi zkušenějších uživatelů jednomu tazateli. Delší dobu již sleduji ...
Offtopic
Jirka Daněk
Jak sehrát 2 SQL databáze?
SQL
Dobrý den, vytvořil jsem si vlastní komponentu A, B a C. V komponentě C vytvářím instance komponent A a B. Můj problém je ten, že bych ve výsledné stránce, například Default.aspx potřeboval změnit vlastnosti komponent A nebo B, které jsou začleněné v komponentě C. Jak toho nejlépe dosáhnout...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, Komponenty
Ahoj. Programuji aplikaci, jenž spouští v CMD program. Potřebuji, aby se výstup z CMD tahal do RichTextBoxu. Teď mám něco takového: - při každém tiku timeru by se měl přečíst obsah console a vepsat do RichTextBoxu. Ale v tomto případě se to zacyklí, protože čeká na konec streamu. Jak jej mám ted...
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je nějaký způsob, jak vyřešit kvadratickou rovnici zadanou do textboxu např. ve tvaru 2x^2+3x- 4=0? Rovnici samozřejmě vyřeším, když zadám do vzorce a,b,c, ale to mi přijde až moc primitivní a chtěl bych tento program trochu vylepšit. Předem děkuji z...
Antonín Marko
Dobrý den, Potřebuji poradit jak napsat kod ve Visual Basicu 6.0 do kterého bych zadal email a heslo k němu a dále mi načetl obsah emailu třeba do textboxu nebo listboxu. Odtud si pak parsováním získám potřebné údaje. Pokud zná někdo způsob jak nainstalovat VB.NET na 386,486 procesory s WIN3...
VB6/VBA
V SQL databázi použiju Data Type: date Proč se mi potom při zobrazení dat (GrfidView)zobrazuje vedle data tak čas ve tvaru: 0:00:00 Jak se toho mohu zbavit? Děkuji, FJ
SQL, Databáze
Petr Zajíc
Snažím se vymyslet co nejlepší způsob, jakým ukládat kombinaci položek do tabulky. Příklad: Existují položky A, B, C a každý řádek v tabulce má sloupec, který nějakým způsobem musí uchovávat kombinaci těchto položek. Může to být třeba AB, ABC nebo jen C. Zatím jsou mi známé 2 způsoby: Na úrovn...
Ondřej Linhart
Dobrý den, zajímalo by mne Vaše doporučení, jaký je nejlepší způsob přebírání dat z jiných aplikací. Potřeboval bych udělat nějakou vizualizaci z průmyslového softwaru. Umí to v podstatě udp, http, smtp nebo zápis do databáze nebo csv a možná jsou i další možnosti. Co je podle Vás ideální? c...
Offtopic, Architektura
Dobrý den, Používám na stránce GridView, který je větší, než na stránku. Gridview obsahuje položku Select pro výběr záznamu. Pokud stisknu toto tlačítko někde ve spodní částí gridview, řádek se sice vybere, ale hodí mi to na vrchol stránky. Dá se toto nějak potlačit, popřípadě nějak ošetřit? D...
Tomáš Herceg
V Microsoft Visual Web Developer 2010 jsem si naprogramoval aplikaci, která mi sleduje povinné zdravotní prohlídky lidí. Jelikož se v této oblasti teprve učím, mám dotaz: jak naprogramuji tisk dat z databáze? Existuje nějaká dobrá výuková literatura? Děkuji, FJ
Dobrý den, chtěl bych se optat na jednu radu. Plánuji dělat nějakou "menší" dtabazy. Jediný program do kterého jsem trochu pronikl je MS Access. Chci se jen zeptat jaké má kdo zkušenosti s tímto programem. Jde mi o to abych když jsi budu s databazí hrát a rozšiřovat abych nepřekročil...
VB.NET, Databáze
Dobrý den, moc prosím o jednu radu. Mám hotový formulář objednávky. Potřeboval bych pomoci s jednou věcí. Potřeboval bych aby při klinknutí např. na talčitko objednavka dokončena se změnil stav objednavky např na uzavřeno. Ve formulaři mam propojeno s tabulkou stav objednavky, ale nedaří se mi...
VB.NET, WinForms
Ahoj potřeboval bych poradit jak zobrazit uložený obrázek přímo v MSSQL databázi datatype (image).. a je ve formátu ico nebo bmp Data si vyčtu ,ale už nevím jak je mám podstrčit obrázku.
Dobry den, chtěl bych se zeptat jestli funkce publish ve visual studiu jde nastavit aby si uživatel mohl sám vybrat kde si aplikaci nainstaluje,aby měl uživatel na disku dostatek místa.Děkuji
Visual Studio
Turista Tomáš
Dobrý den, děláme firemní databázi s přístupem přes asp.net a je tu nutnost tisknout stránky. Právě se potýkám s problémem prohlížečů, že mají defaultně zakázáno tisk pozadí (FF,IE). Používám obrázky z DB na pozadí a popisuji je hodnotami taktéž z DB. Je nějaká možnost jak vynutit tisk pozad...
Offtopic, ASP.NET/IIS
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít