Nové téma
Dobrý den, prosím o radu s nefungujícím javascriptem. Zkoušel jsem googlit, ale nic moc jsem nenašel. Mám 2 javascriptové funkce na zmenšení a zvětšení obrázku (po najetí myší se obrázek zvětší, po odjetí se změnší na původní velikost). Ve stránce mám komponenty asp:Image na které chci dano...
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý večer, o validaci hodnot tu již bylo napsáno hodně, používám validaci v části SET, kde se nastavuje vlastnost proměnné. Proměnné mají samostatnou třídu zatizeni. V proceduře ve třídě Form1 se provádí výpočty a výsledky se vypíší do rich text boxu. Dá se nějakým způsobem ukončit ta p...
VB.NET
Jan Taufer
Visual Basic 2010 Express výpis z PC z oblastí s atributy Hide a System Prosím o pomoc - při řešení výpisu názvu souborů z celého HD jak je uvedeno v přiložené ukázce. Problém mám v tom, že algoritmus je funkční pouze na částech HD - kde nejsou oblasti (nebo soubory) s atributy Hide nebo Syste...
VB.NET, I/O operace
Ahoj, co si myslíte o Silverligtu a e-shopu? Má smysl už rovnou dělat Silverlight, když jsem začal programovat až ve VS2010 a učit se ASPčko a věci s tím spojené mi přijde, jako kdybych se měl začít učiet točit černobílý filmy ve 21. století? Líbí se mi právě, že je to, dá se říci, stejný jako...
Silverlight, Architektura
Alexander Clarai
Dobrý den, rád bych poprosil všechny uživatel fóra, kteří mají nějakou zkušenost se sítěmi o radu s následujícím: mám laptop, který je připojený k bezdrátové síti a rád bych jej síťovým kabelem propojil s dalším počítačem a nasdílel internetové připojení, které používá ten laptop. Prakticky ...
Offtopic, Hardware
Martin Vích
Mám jeden skript pro odesílání SMS zpráv, vše se odešle a rozdělí, ale vypíše to chybu hned po odeslání ... Samotný skript: A ten error co to vyhazuje:Hodnota startIndex nemůže být větší než délka řetězce. Název parametru: startIndex Obsah TextBoxu1 736487156 Obsah RichTextBoxu1 Zkou...
Ahoj, jsem začátečník a zkouším program na odesílání SMS ... Vše funguje ... Odesílání funguje taky, problém nastává až po odeslání SMS ... Odešlu např. ,,Mapa Ceske republiky se zakreslenim polohy mist, kde je mozne koupani a sluneni bez obleceni. ... Tak mi dojde SMS ,,[email protected]: B:Mapa Ce...
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
mám problém: načítám obrázky do pole: po provedení nějakých operací s obrázky potřebuji tyto obrázky smazat, ale při pokusu o smazaní mě to hlasí chybu, že soubor je používán je nějaký způsob jak uvolnit soubory pro smazání? tzn. vyprázdnit pole
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Mějme vlastní komponentu skládající se z labelu ukazující čas a tlačítka. Po kliknutí na tlačítko se spustí časovač do souboru, který si hlídá jiná aplikace se zapíše 1. Když znovu kliknu na tlačítko, časovač se zastaví, do stejného souboru se zapíše 0 a nadřazené aplikaci se pošle informace ...
VB.NET, Komponenty, Algoritmy, WinForms
Radek Heil
Je nějaký způsob jak zjistit zda konkrétní soubor nepoužívá jiná aplikace? A způsob jak si vynutit přístup k souboru?
Zdravím, přemýšlím o založení svého nového emailu, a hledám nejlepší řešení. Nabízí se otázka, můžeme ti něco doporučit, a říct důvod, proč si myslíte že je "lepší" než jiný? Google, Microsoft, Seznam, centrum, ... Díky :-)
Offtopic
Tomáš Herceg
Dobrý den, zkouším práci s Profile Provider od p. Valáška, až do této chvíle bez problémů. Jenže nyní při registraci uživatele nebo výpis nějakých hodnot z profilů mi vyskakuje chyba: System.Configuration.SettingsPropertyNotFoundException: Nebyla nalezena vlastnost nastavení Expire Hledal...
Dobrý den, již delší dobu se pokouším vytvořit v databázi za běhu aplikace databázovou tabulku (MS SQL server compact)následujícím způsobem: příkaz proběhne bez chybových hlášení avšak při prohlédnutí databáze se tabulka neukazuje a není vytvořena. Nemáte s tímto problémem někdo zkušenost...
VB.NET, SQL, ADO.NET, Databáze
Hellis
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu se stahováním csv souboru se sítě (sdílený adresář) prostřednictvím stored procedury. Jde o to že mám job, který jednou denně stáhne data z CSV souboru, který je uložen někde na síti. Mám to řešeno nějak takto (zkráceně): na lokálu je vše ...
SQL
Dobrý den, potýkám se s velkým problémem ohledně GridView. Potřeboval bych mít možnost editovat načtená data. Níže uvádím kód, který funguje naprosto bez problémů: Následující kód už ovšem nefunguje (Pro jeden nebo více požadovaných parametrů nebyla zadána žádná hodnota. ): Potýkám...
Ondřej Brožek
Zdravím, chtěl bych naprogramovat menší aplikaci pro domáci užití, jsem nováček. Pro práci a ukládání dat budu potřebovat nějakou databázi. Program by mělo využívat cca 5 uživatelů a chtěl bych, aby data byla ukládána lokálně, stačí SQL Server Compact? Nebo doporučujete něco jiného ? Díky za odpo...
Ondřej Linhart
Zdravím, mám dotaz. Už chvíli gůglím ale zatím nic. Potřeboval bych pomocí VB2008 zjistit User-Agent hodnotu prohlížeče IE kterou má uživatel nainstalovanou v PC? Dokážete mi prosím někdo poradit jak tuto informaci z Exploreru vytáhnout? Dík moc
Dobrý den,¨ hraju si v poslední době trochu s WinAPI a překvapuje mě, že existují funkce na smazání i vytvoření uživatelského účtu, ale neexistuje funkce na změnu hesla. Je tomu opravdu tak nebo jen špatně hledám? Dík
takhle hledám soubory: hledám všechny soubory jpg na disku D a zapisuju seznam do souboru. Zajímá mě jak napsat filtr, aby mě to ještě upřesnilo vyhledávání podle jména, např. že jméno bude obsahovat řetězec "kolo". Normálně bych napsal *kolo*.jpg, ale to nefunguje
v aplikaci používám ale tahle funkce mě nevypíše skryté adresáře či soubory. Nevíte jak toto ošetřit?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít