Nové téma
Přeji pěkný den, píši webovou stránku a používám knihovny které tvořím ve Visual basicu. V knihovně mám funkci když do webouvé stránky vložím knihovnu ze složky debug tak vše funguje ale prý se má vkládat ta z release, když použiji tu tak mi o této funkci napíše kompilátor "BC30471: Výraz...
VB.NET
anonym
Zdravím, řeším teď problém ve Visual Basicu ohledně zápisu do SCV souboru s pevnou délkou znaků. Zápis a všechno ostatní není problém. Nemůžu ale vymyslet nějaké elegantní postup, jak zapisovat do souboru (klasický texťák) na konkrétní místa. Mám popis cca 200 vstupních proměnných (budou ...
C#, VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Zdravim vas, tu je modul ked chcem zapisovat/vytvorit .ini subor tak pouzijem prikaz xyz - ini c - cesta k suboru problem je s citanim tohto suboru , netusim kde robim chybu ...
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Dobrý den Udělal jsem si proceduru, kam do argumentu dám promennou typu Form. Účel procedury: Zavolám ji a do argumentu dám volající form. Pak projíždím všechny kontroly (Controls) a upravuji jejich nastavení (přidávám handlery, obrázky atd.), a tím mi to pro aplikaci vytvoří příjemné GUI...
C#, WinForms
Ahoj mohu poprosit o pomoc. Píšu jednu proceduru, která bude ukládat text z db do db. Provede ale na na něm malou úpravu a tu ,že vynechá první řádek. Mám tu parametry. - Text je vždy v jedné buňce. - Může být jakkoliv veliký. - Vynechat vždy [Odentrovaný] první řádek Příklad: (vyčt...
SQL, Databáze
Zdravím vo spolok, potýkam sa z jedným problémom. Pre uloženie a aktualizáciu hodnôt do databázy používam uloženú procedúru. Po získaní a zadaní všetkých potrebných hodnôt sa zápis a aktualizácia do SQL databázy uskutoční v poriadku, ale aplikácia aj napriek tomu zobrazí nasledujúcu chybovú...
C#, SQL, Databáze
Patrik Volka
Ahoj exituje nějaký tip selectu, který by ve výsledku vypsal i jmena sloupcu i když je za SELECT * ? Určitě by to šlo propojit se sys column, ale nevím jak, nebo je to špatný postup ? Předem děkuju za rady..
SQL
Dobrý den, v mojí aplikaci mám výstup z datagridviewu do dokumentu MS Word. Problém nastane, když mám prázdné pole v datagridviewu a import tabulky do dokumentu nenastane. Neporadil by mi prosím někdo, jak nastavím datagridview, aby povoloval prázdné pole. Děkuji za odpověď
VB.NET, WinForms
Ahoj všichni narazil jsem na problém a jsem si jist, že jste ho už někdo řešil googlil jsem ,bez velkeho úspechu. Dělám jakési stopky/časomíru a narazil jsem na problém, že po uběhnutí cca 10 sekund se ralita liší od programu už jednou sekundou. Prikládám zjednodušený kod: Timer1 je na int...
VB6/VBA
Dobrý den, řeším problém jak exportovat data z databáze přes ASP.NET aplikaci do xls ( nejlépe pomocí SqlDataSource ). Našel jsem metodu jak to udělat z GridView ale potřebuji exportovat cca 1200 záznamů a při načítání se excel 2010 kousne ( také se do sešitu načítá i formátování GridView ). Dík...
ASP.NET WebForms
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den,mám takovýho kód: Dole ty poslední 3 timery jsou na Hotkeye které jsem chtěl udělat podle jednoho návodu ale oni nefungujou... Nastavím si např. Timer9: Timer1.interval = 10, timer1.enabled = true - to dám pravo v tom boxu a pak do kodu napíšu tam to nahoře ale když dám F5 tak mi to na...
Zdravím. Taká zvláštnosť. Kód funguje. Kód nefunguje. Vedel by niekto poradiť?
Lubos Blader
zdravím všechny, jestli mohu poprosit o nasměrování s následující otázkou. Potřebuji poslat do aplikace nad kterou nemám kontrolu text do textových polí. Ve VB6 pomocí API funkcí FindWindow a FindWindowEx a SendMessage jsem tohoto schopen dosáhnout, ale problém nastane, když aplikace za běhu o...
Dobrý den všem. Mám otázku ohledně dynamických aplikací. Možná to bude začátečnický dotaz, ale zajímalo by mě, zda to lze nějak elegantněji vyřešit. Řekněme, že mám aplikaci svázanou s databází. Databáze obsahuje třeba 100 tabulek. Ke každé tabulce jsou v aplikaci 2 pohledy, jek se koncový...
Zdravím, mám problém s aplikací pro odesílání emailů. Ve chvíli odesílání vyskočí chyba: "No connection could be made because the target machine actively refused it [::1]:25"
Pro editaci konkrétní položky v GridView používám v EditItemTemplate Repeater, který volá metodu Fill(). Této metodě bych potřeboval předat id hodnotu, kterou nastavuji při načítání dat konkrétnímu řádku v GridView. Poraďte, prosím, jak id řádku použít jako parametr pro ObjectDataSource. Děkuji
Ahojte. Mam tabulku, vytvorenu repeaterom. Chcem, aby sa po kliknuti na jednu z poloziek zobrazila nova stranka a par udajmi z toho riadka + nieco navyse. Takze: Potrebujem ziskat index riadka na ktory som klikol. To by asi slo pomocou JS. Potom z neho ziskat hodnoty ktore dosadim do URL pri pres...
ASP.NET WebForms, Komponenty, JavaScript
ivan farkas
Ahojte, poznate niekto rozsirenie (alebo nejaku skrytu featuru) do VS, ktore by mi umoznilo skryvat try/catch bloky, podmienky atp ? (rovnako ako tela metod, pripadne bloky kodu uzavrete v region/endregion). Dakujem
Visual Studio
Poradíte mi nějaký dobrý tutorial. Potřebuji si udělat malou aplikaci přenášejcí jen pár objektů.
C#
Ondřej Linhart
Mám pár otázek ohledně výkonu v .NET, potažmo aplikacích psaných v OOP jazycích. 1) Nedochází k poklesu výkonu např. když inicializuji instanci DataTable a z ní využiji jen pár metod/vlastností? Jde mi o to, že např. tato třída obsahuje obrovské množství dalších metod, které já nemusím v dané ...
VB.NET, LINQ, Optimalizace, WinForms
Tomáš Herceg
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít