Zdravím, řeším teď problém ve Visual Basicu ohledně zápisu do SCV souboru s pevnou délkou znaků. Zápis a všechno ostatní není problém. Nemůžu ale vymyslet nějaké elegantní postup, jak zapisovat do souboru (klasický texťák) na konkrétní místa. Mám popis cca 200 vstupních proměnných (budou se brát z nějakého datatablu) a každá má definováno jakou má délku a v kterém místě se nachází. Potřeboval vymyslet funkci, která by pak byla něco ve smyslu: writeCsv(7,1,id) -> délka, začátek pozice, proměnná writeCsv(42,255,jmeno) Problém je v tom, že z těch proměnných využiji tak polovinu maximálně. A jelikož při zápisu do souboru, nejde (pokud vím) skákat na konkrétní místa, nevím přesně jak to řešit. Potřebuju zapsat na začátek a pak třeba až na 255 znak. Přemýšlel jsem o zápisu do nějakého mema a terpve pak toto zapsat do souboru. Nevím ale jak to přežije, jelikož soubor může být dost velký. Nebo budu muset vypisovat všechny proměnné, i když budou prázné. Pak by se mi lehce mohlo stát, že se přepočítám a uskočí mi to o znak, jelikož při zápisu se dá definovat jen zapsaný text, ale ne odkud má psát. Tak teď nevím Za každou radu budu rád, díky.
|