Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 > >>

Odesílání dat na víc PC

Potřebuju v jedné aplikaci vytvořit spojení mezi serverovou aplikací a několika klienty. Jeden program (server) bude zpracovávat a odesílat data a další programy na jiných počítačích v síti budou data zobrazovat (těm stačí pouze čtení). Data budou pouze číslo od 1 do 16 se změnou za max. 500ms. ...

VB.NET

5 odpovědí

17.09.2012 21:10

Ondřej Linhart

Zamezení ukončení formuláře

Zdravím, potřebuji zajistit, aby při zavření/ukončení formuláře (křížkem v ControlBox) se &quot;pouze&quot; provedl příkaz Me.Hide a ne jeho úplné ukončení. Je to nějak možné? děkuji za radu

VB.NET

4 odpovědí

15.09.2012 23:57

Stanislav Šťastný

Firebird a Charset

VS2008, WPF, .Net Framework 3.5, Firebird 2.0 Dobrý den, mám k dispozici databázi Firebirdu, která nemá nastavení charsetu (resp. je NONE). Při spojení s databází dávám do connection stringu parametr CHARSET:=NONE. Výsledky, které po dotazu obdržím obsahují místo písmen &quot;š&quot; pou...

VB.NET, WPF, Databáze

8 odpovědí

13.09.2012 8:17

Michal Plško

Asynchronní operace

Mám v aplikaci (mimo jiné) implementovaný překladač, který zkrátka pošle uživatelem vložený text a vrátí jeho překlad. Funguje to ovšem (samozřejmě to funguje přes internet). Operace ověření a překladu ovšem zabere asi 2-3 sekundy, a proto bych to potřeboval posílat asynchronně. Jaký typ opera...

C#

5 odpovědí

08.09.2012 14:22

Alexander Clarai

Access Diened

Ahoj mam takovej problem.Chci aby když smáčknu nějakej button tak to nakopirovalo soubor z jedny slozk do druhy. Normalne program spustim ale kdyz kliknu na button tak mi to napise Access to the path &#39;D:\pokus&#39; is denied.

VB.NET, I/O operace

5 odpovědí

06.09.2012 23:42

anonym

Počet komponent

Dobrý den, chtěl bych se optat, zda-li existuje nějaký způsob jak sčítat dané komponenty v okně. Generuji si náhodný počet pictureboxů se kterými nakonec pracuji. Lze je nějak z formu zjistit nebo by bylo lepší ukládat si je do pole? Děkuji za odpověď

VB.NET

1 odpovědí

06.09.2012 21:02

Ondřej Linhart

Validace dat databaze

V jaké události je nejlepe provádět validaci dat před pokusem o uložení. Chci testovat vyplněnost povinných polí, případně ověřovat pole v číselníku. Ve VB 6 jsem to dělal dost kostrbatě v TextBox.changed. Když hodnota neodpovídal, vracel jsem focus na příslušný TextBox. Ve verzi 2010 jse...

VB.NET, WinForms, Databáze

3 odpovědí

06.09.2012 15:52

Ondřej Linhart

ScriptManager a UpdatePanel

Dobrý den, mám otázku ohledně script manageru a update panelu. Do své aplikace jsem začlenil updatepanel, a v události stránky Page_Init přidávám na začátek scriptmanager. Problém je v tom, že i když mám nastavený UpdatePanel.UpdateMode = UpdatePanelUpdateMode.Conditional, tak se stejně při kl...

ASP.NET WebForms

0 odpovědí

05.09.2012 22:42

anonym

Různé instance jednoho formuláře

Dobrý večer, snažím se vytvořit dvě různé instance formuláře(s různými vlastnostmi jejich komponent) a použít jednu z nich pro uchování původních hodnot pro případ stisknutí tlačítka storno. Níže uvedený kód však nefunguje. Chápu správně, že je to proto, že třída je referenční typ? Dá se to něja...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

04.09.2012 22:46

Jan Taufer

Spouštění vláken v cyklu

Zdravím, předem se omlouvám za triviální otázku, ale nedokážu nikde na webu najít vzorový příklad jakou cestou se ubrat (mám v tom guláš co vůbec použít - Threads, BackgroundWorker, Parallel.For or ForEach Loop apod.) Současný stav: Spouštím konzolovou aplikaci, ve které načtu data z DB. V c...

C#, Threading

2 odpovědí

03.09.2012 20:38

anonym

API ke komunikaci s modemem

Jak řeší vývojáři (pokud vůbec) v .NET například komunikaci s určitým typem modemu. Vydávají výrobci nějaké svoje API pro komunikaci či nastavení jejich přístrojů? Chtěl bych napsat aplikaci, která by dynamicky měnila filtry IP adres na modemu, jelikož jeho webová administrace je dost chudá a ...

C#, Offtopic, I/O operace

3 odpovědí

03.09.2012 13:45

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

MenuStrip mimo formuář

Navrhl jsem formulář u kterého jsem definoval Size, MaxSizea, MinSize a další vlastnosti. Nyní do něj chci přidat MenuStrip, ale ten se mi tvrdošijně vytváří mimo formulář (nemyslím tu ikonu v šedé oblasti komponent, ale obdélník v návrhové oblasti). Na druhém formuláři který jsem si pokusně ...

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

02.09.2012 12:43

Alexander Clarai

xmlNameSpaceManager

Dobrý den, potřeboval bych poradit s následujícím problémem ve Visual Basicu 2010 Express. Mám xml soubor, který začíná takto: Pak mám proceduru, která by měla s tímto souborem pracovat. Zasekl jsem se hned na začátku, když jsem po té proceduře chtěl, aby mi spočítala, kolikrát se v soubor...

VB.NET, XML

7 odpovědí

02.09.2012 12:12

Alexander Clarai

Vytvoření a následné otevření souboru .txt

Dobrý den, píši program, ve kterém potřebuji smazat, vytvořit a následně používat vytvořený soubor .txt. Smazání a vytvoření klapne bez problémů, ale při následném otevření mi program hlásí chybu, ve které uvádí, že je soubor využívám jiným programem, ale při jakémkoliv zkoumání jsem nepřišla na...

VB.NET, .NET

3 odpovědí

01.09.2012 18:14

anonym

Dependency injection s Routingem

Zdravím, pro mou webovou aplikaci (webform) využívám Dependency Injection podobným způsobem jak bylo řečeno zde: http://wug.cz/praha/akce/523-Jak-na-IoC-DI-kontejnery-v-NETu, tedy vytvářím vlastní implementaci factory: PageHandlerFactory, kde injektuji závislosti. Všechno funguje když používám...

ASP.NET WebForms

0 odpovědí

31.08.2012 16:46

anonym

Textbox

Dobrý den , mám takové tři otázky s kterými mam problám - Jak udělat aby nějakej nadeklarovanej prvek sečetl všechny čísla v textboxu ? Vim že bych to mohl udělat u každého zvlášt ale třeba u 50 čísel by mi to trvalo pul roku - Je nějaká funkce pro zjištění kolik je znaků v textboxu ( ne...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

31.08.2012 16:19

Alexander Clarai

jméno přihlášeného návštevníka

Dobrý den, je možné v ASP.NET aplikaci programově zjisti pod jakým jménem je návštěvník přihlášený do Windows nebo alespoň název PC? Chtěl bych to využít v intranetové aplikaci, aby pro uživatele odpadla povinnost se do ní přihlašovat

ASP.NET/IIS

5 odpovědí

30.08.2012 15:33

anonym

nerovná se

Jak mam zapsat že když se neco nerovna nule tak že se něco stane. Vim že bych to mohl zapsat jako ale deto zapsat jako nak takhle ? Dekuji

VB.NET, Algoritmy

3 odpovědí

29.08.2012 17:54

anonym

Aktivní okno vs. neaktivní

Zdravim, jak poznám ve VB, zda mám okno aktivní?

VB.NET, .NET

4 odpovědí

28.08.2012 13:56

anonym

picturebox3.location

Ahoj naprogramoval jsem , že když smáčknu klávesy W,S,A,D tak se mi pohybuje picturebox3 a ted bych chtěl udělat aby když se dotkne pictureboxu4 tak aby to neco udělalo (např.msgbox) zkusil jsem: if picturebox3.location = new point(38,242) then msgbox(&quot;test&quo...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

27.08.2012 12:33

anonym

<< < 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se