Nové téma
Dobrý den, umíte někdo nadefinovat funkci ve VBA vlozdatum() ? Pokud chci sledovat čas změny stavu buňky ve sloupci B a použiji: =KDYŽ(B2=0;"";NYNÍ()) ..tak po provedení povelu nyní() se přepočítá celý sešit a řekněme sloupec A vypadá celý stejně. Kdyby šlo vložit datum nějak nedyn...
VB6/VBA
anonym
Zdravim vsechny, Jsem zacatecnik a potreboval bych v programu vytvorit databazi v ni tabulky a sloupce. Jak na to? Kdyby byl nekdo tak moc hodny a napsal sem kousek kodu. Predem dekuji.
VB.NET
Dobrý deň Potrebujem prezerať staré databázy DBF, pri niektorých mi vzniká nasledujúca chyba : The provider could not determine the Decimal value. For example, the row was just created, the default for the Decimal column was not available, and the consumer had not yet set a new Decimal val...
VB.NET, Databáze
Dobrý den, vážení odborníci. Včera jste mi skvěle poradili a dnes jsem narazil na další problém :-(. Je možné do GridView nějakým způsobem zakomponovat Checkbox, kde bych jeho pomocí ve fázi editace řádku zapisoval do tabulky True / False? Případně pokud je možné to někde smysluplně nastudova...
ASP.NET WebForms
Jan Dinda
Ve VB 2010 při mazání záznamu z databáze používám: Takovýto způsob odstranění položky v databázi jsem po dlouhém bádání vydedukoval. Změna se provede, řádek zmizí i v DataGridView a vše se tváří, že položka je pryč. Problémem ale je, že v samotné databázi Access (mdb) se změna neuloží a při nov...
Dobry den, zajimal by me nazor uzivatelu. Mam 6 let stary HP Notebook (Compaq NC6400), Core2Duo, 2 GB RAM a Windows XP. Nedavno jsem si poridil Acer Aspire 5750G, Core i7, 4 GB RAM, Win 7 Prof. a v novem systemu nainstaloval Visual Studio 2010. Prekvapilo me ze je prace na novem systemu o poz...
Offtopic
Tomáš Herceg
Lze nějak monitorovat, zjistit, zda běží či neběží určitá úloha aplikace? Nemyslím přitom monitoring procesů protože aplikace mnohdy spouští stejný proces, ale jiná úloha ve Správci úloh.
VB.NET, .NET
Lu ds
Máte někdo zkušenosti s voláním dll z aplikace Excel? Navíc bych potřeboval vytvořit to dll ve Visual Basic Studio Express 2010. Našel jsem různé návody po netu, ale nějak mi to není jasné. Nejvíc by mi pomohl nějaký jednoduchý příklad. Syntaxe zdrojáku pro to dll a postup registrace COM, syntaxe...
Ondřej Linhart
Zatím jsem se z tohoto fóra sice nedočkal použitelné rady, ale zkusím to znova. Pro řešení tohoto problému http://vbnet.cz/forum-tema--5608-vol_225_n_237_vb_net_dll_z_aplikace_excel.aspx jsem nakonec rozchodil COM interop, nedaří se mi však používat ve funkcích pole hodnot. Klasická syntaxe buď v...
Alexander Clarai
Mějme následující příklad (naplnění pole daty pro zjednodušení neřeším): Tento dotaz vybere všechny p, které mají unikátní zároveň Name, Surname i Id. Já bych potřeboval vytvořit IEnumerable anonymního typu obsahujícího pouze Name a Surname (Select p.Name, p.Surname), ale unikátního pouze podle ...
Dobrý den mám dotaz ohledně komponenty webbrowser. Je to poněkud komplikovanější ale snad ten problém dobře vysvětlím. Jedná se o problém s alert oknama psanýma v javascriptu na jednotlivých stránkách. Jakmile se mi objeví tato hláška a chci přejít na jinou stránku bez toho aniž bych ji odkliknuh...
VB.NET, WinForms
Mám VB 2010 (windows aplication). Přes Data Source načtenu databázi obsahující několik tabulek. Můžete mi poradit jak mám načíst hodnotu, která je např. v tabulce "Datumy" ve sloupci "Rok1" aniž bych to dělal přes Datagridview. Myslím, že to bude docela banální (ve VB6 to bylo...
Dobrý den, mám takový problém s GridView :-(. Nepochybně dělám něco blbě, nebo jsem nepochopil podstatu, ale potřebuju následující věc. Mám vytvořenou proceduru, která mi podbarví řádky GridView, pokud jeden ze sloupců je roven nějaké hodnotě. Toto volám při načtení stránky a vše funguje tak,...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Dobrý den, s kamarádem vyvíjíme hru v C# (XNA, NetFramework). Před pár dny mi ale začali všechny tyto aplikace při spuštění psát chybu a to: Chyba modulu CLR: 80004005 Program nyní bude ukončen. aplikace se potom vypne. Mám takový pocit že to dělají jen aplikace které potřebují vyšší verz...
C#, XNA, .NET
Mam aplikaci které stačí framework v 2.0. Nevyžaduje instalaci a je rozšířena na více PC bez framework 4. Dá se donutit visual studio aby nenabizelo framework 4. Zkoušel jsem tahat reference z adresáře "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727" ale stejně se přiřadí verze Framewor...
Jusepe
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda existuje nějaký software na sniffing sériového portu, popř. který mi na to doporučíte? Jde o to, že mám zařízení, se kterým pomocí (virtuálního) sériového portu pracuje software, ke kterému nemám ani zdrojové kódy, ani popis komunikačního protokolu. Rád byc...
Jsem začátečník a mám otázku, mám menu aplikace a chci po stisknutí buttonu "start" aby mi šlo ovládání aplikace na šipkách (jedná se o aplikaci podle návodu "programujeme hry dil-1 hungry snake1") jen se k této aplikaci snažím přidat menu a po stalačení buttonu mi nereagují š...
Komponenty, WinForms
Zdravím všetkých. Chcel by som sa opýtať, či je možné rozdeliť ComboBox na stĺpce podobne ako listview. Ďakujem.
Začínám programovat ve VB.NET, konkrétně potřebuji udělat aplikaci přistupující k datům přes Webservice. Namespace jsem vygeneroval programem SoapUi a nyní se snažím to rozchodit. Narazil jsem však na problém, jak získat data z proměnné x viz screenshot https://docs.google.com/open?id=0B33aZCWDC...
Mám problém s rozkladem XML-ka. Je to seznam profilů, rozdělený do skupin (Podle tridy a typu) Podařilo se mi to rozdělit do ListBoxů a funguje to tak jak chci. Problém ale je, že když vyberu v poslední úrovni už určitý profil, tak ListBox mi vrátí hodnotu .SelectedIndex a v tom seznamu se mi zav...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít