Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 > >>

Vlož datum a čas změny v buňce

Dobrý den, umíte někdo nadefinovat funkci ve VBA vlozdatum() ? Pokud chci sledovat čas změny stavu buňky ve sloupci B a použiji: =KDYŽ(B2=0;&quot;&quot;;NYNÍ()) ..tak po provedení povelu nyní() se přepočítá celý sešit a řekněme sloupec A vypadá celý stejně. Kdyby šlo vložit datum nějak nedyn...

VB6/VBA

5 odpovědí

02.04.2012 15:45

anonym

Jak vytvorit databazi?

Zdravim vsechny, Jsem zacatecnik a potreboval bych v programu vytvorit databazi v ni tabulky a sloupce. Jak na to? Kdyby byl nekdo tak moc hodny a napsal sem kousek kodu. Predem dekuji.

VB.NET

4 odpovědí

06.02.2012 14:30

anonym

Problém z DBF súbormi vo VB .NET

Dobrý deň Potrebujem prezerať staré databázy DBF, pri niektorých mi vzniká nasledujúca chyba : The provider could not determine the Decimal value. For example, the row was just created, the default for the Decimal column was not available, and the consumer had not yet set a new Decimal val...

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

28.01.2012 13:08

anonym

GridView

Dobrý den, vážení odborníci. Včera jste mi skvěle poradili a dnes jsem narazil na další problém :-(. Je možné do GridView nějakým způsobem zakomponovat Checkbox, kde bych jeho pomocí ve fázi editace řádku zapisoval do tabulky True / False? Případně pokud je možné to někde smysluplně nastudova...

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

27.01.2012 14:17

Jan Dinda

Uložení změny v databázi

Ve VB 2010 při mazání záznamu z databáze používám: Takovýto způsob odstranění položky v databázi jsem po dlouhém bádání vydedukoval. Změna se provede, řádek zmizí i v DataGridView a vše se tváří, že položka je pryč. Problémem ale je, že v samotné databázi Access (mdb) se změna neuloží a při nov...

VB.NET

9 odpovědí

27.01.2012 11:27

anonym

Win XP / Win 7 a reakcni rychlost Visual Studia 2010

Dobry den, zajimal by me nazor uzivatelu. Mam 6 let stary HP Notebook (Compaq NC6400), Core2Duo, 2 GB RAM a Windows XP. Nedavno jsem si poridil Acer Aspire 5750G, Core i7, 4 GB RAM, Win 7 Prof. a v novem systemu nainstaloval Visual Studio 2010. Prekvapilo me ze je prace na novem systemu o poz...

Offtopic

12 odpovědí

26.01.2012 12:37

Tomáš Herceg

Monitoring spuštěných aplikací

Lze nějak monitorovat, zjistit, zda běží či neběží určitá úloha aplikace? Nemyslím přitom monitoring procesů protože aplikace mnohdy spouští stejný proces, ale jiná úloha ve Správci úloh.

VB.NET, .NET

2 odpovědí

25.01.2012 21:19

Lu ds

Volání VB.NET dll z aplikace Excel

Máte někdo zkušenosti s voláním dll z aplikace Excel? Navíc bych potřeboval vytvořit to dll ve Visual Basic Studio Express 2010. Našel jsem různé návody po netu, ale nějak mi to není jasné. Nejvíc by mi pomohl nějaký jednoduchý příklad. Syntaxe zdrojáku pro to dll a postup registrace COM, syntaxe...

VB.NET

6 odpovědí

25.01.2012 20:44

Ondřej Linhart

Funkce s polem v COM interop

Zatím jsem se z tohoto fóra sice nedočkal použitelné rady, ale zkusím to znova. Pro řešení tohoto problému http://vbnet.cz/forum-tema--5608-vol_225_n_237_vb_net_dll_z_aplikace_excel.aspx jsem nakonec rozchodil COM interop, nedaří se mi však používat ve funkcích pole hodnot. Klasická syntaxe buď v...

VB.NET

6 odpovědí

25.01.2012 20:21

Alexander Clarai

LINQ, anonymní typ a Distinct

Mějme následující příklad (naplnění pole daty pro zjednodušení neřeším): Tento dotaz vybere všechny p, které mají unikátní zároveň Name, Surname i Id. Já bych potřeboval vytvořit IEnumerable anonymního typu obsahujícího pouze Name a Surname (Select p.Name, p.Surname), ale unikátního pouze podle ...

VB.NET

2 odpovědí

25.01.2012 18:56

Ondřej Linhart

Komponenta webbrowser

Dobrý den mám dotaz ohledně komponenty webbrowser. Je to poněkud komplikovanější ale snad ten problém dobře vysvětlím. Jedná se o problém s alert oknama psanýma v javascriptu na jednotlivých stránkách. Jakmile se mi objeví tato hláška a chci přejít na jinou stránku bez toho aniž bych ji odkliknuh...

VB.NET, WinForms

3 odpovědí

24.01.2012 20:33

anonym

Načtení hodnoty

Mám VB 2010 (windows aplication). Přes Data Source načtenu databázi obsahující několik tabulek. Můžete mi poradit jak mám načíst hodnotu, která je např. v tabulce &quot;Datumy&quot; ve sloupci &quot;Rok1&quot; aniž bych to dělal přes Datagridview. Myslím, že to bude docela banální (ve VB6 to bylo...

VB.NET, Databáze

1 odpovědí

23.01.2012 15:29

anonym

GridView

Dobrý den, mám takový problém s GridView :-(. Nepochybně dělám něco blbě, nebo jsem nepochopil podstatu, ale potřebuju následující věc. Mám vytvořenou proceduru, která mi podbarví řádky GridView, pokud jeden ze sloupců je roven nějaké hodnotě. Toto volám při načtení stránky a vše funguje tak,...

VB.NET, ASP.NET WebForms

6 odpovědí

23.01.2012 11:36

Jan Dinda

Spuštění aplikace - fatal error

Dobrý den, s kamarádem vyvíjíme hru v C# (XNA, NetFramework). Před pár dny mi ale začali všechny tyto aplikace při spuštění psát chybu a to: Chyba modulu CLR: 80004005 Program nyní bude ukončen. aplikace se potom vypne. Mám takový pocit že to dělají jen aplikace které potřebují vyšší verz...

C#, XNA, .NET

3 odpovědí

23.01.2012 10:09

anonym

pouze framework 2.0

Mam aplikaci které stačí framework v 2.0. Nevyžaduje instalaci a je rozšířena na více PC bez framework 4. Dá se donutit visual studio aby nenabizelo framework 4. Zkoušel jsem tahat reference z adresáře &quot;C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727&quot; ale stejně se přiřadí verze Framewor...

VB.NET

2 odpovědí

22.01.2012 17:11

Jusepe

Software pro sniffing sériového portu

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda existuje nějaký software na sniffing sériového portu, popř. který mi na to doporučíte? Jde o to, že mám zařízení, se kterým pomocí (virtuálního) sériového portu pracuje software, ke kterému nemám ani zdrojové kódy, ani popis komunikačního protokolu. Rád byc...

Offtopic

2 odpovědí

22.01.2012 13:38

Alexander Clarai

Button > ovládání šipkami

Jsem začátečník a mám otázku, mám menu aplikace a chci po stisknutí buttonu &quot;start&quot; aby mi šlo ovládání aplikace na šipkách (jedná se o aplikaci podle návodu &quot;programujeme hry dil-1 hungry snake1&quot;) jen se k této aplikaci snažím přidat menu a po stalačení buttonu mi nereagují š...

Komponenty, WinForms

4 odpovědí

21.01.2012 21:06

anonym

ComboBox

Zdravím všetkých. Chcel by som sa opýtať, či je možné rozdeliť ComboBox na stĺpce podobne ako listview. Ďakujem.

VB.NET

2 odpovědí

21.01.2012 0:05

Tomáš Herceg

Práce s objektem v proměnné

Začínám programovat ve VB.NET, konkrétně potřebuji udělat aplikaci přistupující k datům přes Webservice. Namespace jsem vygeneroval programem SoapUi a nyní se snažím to rozchodit. Narazil jsem však na problém, jak získat data z proměnné x viz screenshot https://docs.google.com/open?id=0B33aZCWDC...

VB.NET

8 odpovědí

19.01.2012 20:46

Lu ds

Rozklad xml do skupin

Mám problém s rozkladem XML-ka. Je to seznam profilů, rozdělený do skupin (Podle tridy a typu) Podařilo se mi to rozdělit do ListBoxů a funguje to tak jak chci. Problém ale je, že když vyberu v poslední úrovni už určitý profil, tak ListBox mi vrátí hodnotu .SelectedIndex a v tom seznamu se mi zav...

VB.NET

0 odpovědí

19.01.2012 12:27

anonym

<< < 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se