Nové téma
Zajímalo by mne, jaké by bylo ideální řešení pro zabránění vložení duplicitního záznamu do tabulky. V tabulce je definován primární klíč i unikátní hodnoty. Podle schématu tabulky je vytvořen odpovídající TableAdapter. V současnosti to řeším zachycením vyjímky vznikající při pokusu o vložení d...
VB.NET, SQL, Optimalizace, Databáze
Ondřej Linhart
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda tu už někdo neřešil následující 2 problémy: 1) Ve windows phone application je Application Bar (kód na jeho vytvořní je vygenerován Visual Studiem, stačí ho jen odkomentovat). Bohužel po vytvoření události Click se tato událost nespouští. Zkoušel jsem tedy u...
Windows Phone
anonym
VS2010 .NET 4.0 Dobrý den, mám soubor s prostředky jako gradientní štětce... s názvem shared.xaml v jiném souboru př.: light.xaml mám definovaný styl pro usercontrol, ve kterém bych tyto prostředky chtěl použit. To mi ovšem nejde: Resource ButtonBackgroundNonPressed is not found. Sh...
WPF
Michal Plško
Dobrý den. Potřeboval bych poradit jakým příkazem bych dokázal načíst text z webové stránky. Jde konkrétně o http://www.cnb.cz/miranda2/m2/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/vybrane.txt?mena=EUR&od=01.01.2012&do=31.12.2012 Potřeboval bych to proto, abych nemusel tento tex...
VB6/VBA
Dobrý den potřeboval bych prosím radu. Mám text-box a vněm tři jména Např. Radek, Petr, Jan Potřeboval bych aby když označím jedno z těchto jmen v textboxu a kliknul na Tlačitko Comand, tak aby se mi v labelu pod tlacitkem comand napsalo co kdo je.... Dám příklad. V text-boxu označim jmeno ...
VB.NET
Tomáš Tříska
Chtěl bych vykreslovat 3DKrychli třeba do pictureboxu?. Jak to udělám??
Tomáš Herceg
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo neporadil s tříděním položek v kolekci: Vytvořil jsem si vlastní třídu a dále kolekci, zjednodušeně např: Dále jsem Kolekci naplnil hodnotami např: A teď bych potřeboval položky kolekce setřídit sestupně podle MojeID v MojeTrida a vůbec nev...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, při psaní jedné komponenty pro web jsem narazil na problém při jejím registrování do stránky. Komponentu píšu v c#. Z toho co vím tak se komponenty mají registrovat takto. Pokud toto provedu ve VB komponenta se po buildingu zobrazí v intellisense. Problém nastává pokud se o toto ...
Zdravím Vás. Mám v Page_Load udalosť, ktorá odchytí cez Request.QueryString mnou zaslaný názov emailu a na tento email odošle správu. Problém je v tom že tú správu mi odošle 2x po sebe. Pokiaľ email natvrdo zadefinujem v udalosti a nepoužijem Request.QueryString tak je to OK. No ak email zadám...
Vladimír Tomek
Dobrý den, lze nějak ve winXP nastavit, aby defaultní zobrazení po rozkliknutí (jakékoli) složky bylo "podrobnosti" a seřazeno sestupně podle času? Dále by mne zajímalo, zda lze přidat nějakou složku do "další místa" (vlevo po rozkliknutí složky) nějaké jiné soubory
Offtopic
Zdravím vespolek, chtěl bych ve svém projektu po kontrole provést následující kroky: Uložit - To je OK. SqlSave.Insert(); Potom aby vyskočilo okno s nápisem že je to OK: Response.Write(@"<script language='javascript'>alert('Proběhlo to v pořádku.')</script>&q...
Karel Láska
Dobry den, po mnoha pokusech a zkouseni prezentuji code ktery konecne funguje. Zbyva mi jedinny problem a to ze se Datum dd.mm.yyyy a cas xx:yy.zz takto zadany v excelu interne nejak konvertuje a ve vyslednem Gridu se zobrazi jako cislo. Vsechny ostatni formaty se bezpecne nactou a zobrazi jako...
C#, ADO.NET, WinForms
VB.NET, WinForms
Zdravím, mám následující XDocument jako DataContext svého okna: V XAMLu testuji několik různých cest Bindingu. Všechny fungují, pokud binduji Elements, Element nebo Attribute, ale Attributes nefunguje. Elements i Attributes implementují IEnumerable. Elements a Element je zděděná od XContain...
Alexander Clarai
Prosím mohol by mi niekto šikovný a dobrý prekonvertovať tento projekt do VB10? http://www.moty22.co.uk/ser_thermo.php
VB.NET, Offtopic, VB6/VBA
igor kukos
Zdravím vespolek, jsem zde nový a to jak na fóru, tak programování v ASP.NET, proto prosím omluvte případné nedostatky :-) Potřebuji ošetřit formulář tak, aby uživatelé, kteří se zapisují dali v součtu 100%. (jedná se o rozdělení celku, například Pepa 25%, Franta 75%). Jedná se o zápis v da...
ASP.NET WebForms, Databáze
Nazdárek. Při psaní jedné aplikace jsem se dostal do situace, kdy mám DropDownList vnořen do dvou v sobě vnořených GridView viz: Všechno se mi podařilo nabindovat správně, až na odchytávání SelectedIndexChanged u ddlProgramStatus. Přikládám kód: Celý problém je v tom, že jakmile nastan...
C#, ASP.NET WebForms, HTTP/HTML
Tomáš Bezděk
Zdravím dělám dlouhodobou matuitní práci ve vb.net. Nevím jak vyřešit problém s jedním cyklem. Má se načíst formulář, který vygeneruje 2 čísla od 1 do 20. Poté se má výsledek napsat do textboxu a zkontrolovat pomocí tlačítka. Problém je v tom, že při ladění se mi v neznámých zobrazují jiné hodnot...
VB.NET, Algoritmy
Dobry den, uz jsem zde psal vicekrat. Potrebuji "na tvrdo" bez pomoci asistentu precist data z Excelu 2003 a dostat do DataSetu. To se taky podari ale nevim proc se ne vsechny sloupce nactou? Zasilam casti kodu. Dekuji za pripadnou pomoc.
C#
Dobrý večer, pokouším se udělat kalkulačku sčítání odčítaní atd. funguje.Problém nastane když zadám např. číslo 0.5 + a chci zadat další číslo tak to vyhodí chybu. Zde je celej kod: a zde v tomto řádku při sčítání vyhodí chybu: Děkuji za každou pomoc
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít