Nové téma
Dobrý den, mám aplikaci MS Access, která se připojuje na SQL server 2005 pomocí ODBC ( SQL autentizace ). Jak zjistím aktuálně připojené klienty ( např. jejich IP adresu, nebo název PC) na databázi ? Děkuji
SQL, Databáze
anonym
Dobry den, jak mam v RichTextBoxu zakazat upravu textu. Potřebuji ho nějak zamknout,aby se v něm nedal upravovat text.Děkuji za odpověď.
VB.NET, WinForms
Dobrý den, mám takový dotaz a ač jsem to zkoušel všelijak vyřešit jsem ve VB opravdu začátečník. K věci: Problém je v tom, že mám vytvořený list (v Excelu) kde po kliknutí na butonku "další řádek" by to mělo vložit pod poslední řádek nový s pořadovým číslem o jedno větším než by...
VB.NET
Dobrý den, mám aplikaci, kterou jsem publikoval na svůj web. Ale u většiny počítačů se po stáhnutí setup.exe zobrazí zpráva, že je soubor nebezpečný a antivirus jej odstraní. Přitom v programu není žádný virus nebo tak něco. Poradíte mi prosím co mám udělat aby šel program normálně stáhnout a neb...
Ondřej Linhart
Pokouším se rozchodit příklad viz link s popisem, jak nakouknout pod pokličku. Nebo za oponu dle chuti. Behind the Scenes: Improvements to Windows Forms Data Binding http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa480736.aspx Ve funkci FindCore se prochází cyklem sada záznamů k získání indexu z...
VB.NET, WinForms, Databáze
Zdravim vytvaram program vo VB6 a narazil som na jeden problem mam vytvoreny textbox do ktoreho vkladam datum... problem je v tom ze potrebujem aby mi za bodky v datume vlozilo medzeru chcel by som postupovat tak ze vytvorim retazec ktori mi skontroluje znak po znaku a ked najde bodku tak...
VB6/VBA
miroslav holubek
Dobrý den mam na formuláři spoustu objektu PictureBox1.Image až PictureBox40.Image Potřeboval bych pro zjednodušení celé aplikace vkládat proměnou "x" do názvu objektu. Přectavuji si to nějak takhle "PictureBox(x).Image" proměna x=1 až 40 Děkuji za odpověd Jsem jenom am...
Ahoj,mám takto zdrojový kód a nevím jak udělat aby Checkbox po zaškrtnutí připočetl k určitému číslu 60% : Public Class Form1 Private Sub ComboBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ComboBox1.SelectedIndexChanged End Sub ...
Mám jeden dotaz, když mám načtenou databazi ve VB v ListView1 mám tam nějaké produkty a ty produkty vybírám do druhého ListView2 pomoci tlačítka, jak mam udělat aby mi nešli vybírat stejné dva produkty.Děkuji.
Petr Sklenička
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak udělat Strong Name u assembly? Prolez jsem toho hodně, ale moc moudrej nejsem :-) Mám VB .NET 2005 Děkuji.
VB.NET, Visual Studio
Prosím o radu, kde by se daly sehnat/zakoupit instalačky VB 6 profesional. Máme je ve firmě oficiálně zakoupené někdy v roce 2000, ale bohužel je nemůžu najít, asi je někdo "omylem" odnesl. Teď potřebuji tento program nainstalovat na nový počítač s operačním systémem W7 profesional a js...
Roman Rak
Dobrý den, mám takový problém. Mám jednoduchou tabulku a jeí části na některých monitorech ( menších ) nejsou vydět. Lze nějakým způsoben nastavit ve vba přizpůsobení dané oblasti velikosti monitoru ? Předem děkuji za pomoc, moc by mi to pomohlo.
Muzete nekdo prosim poradit? Spustim proces, bez problemu pak odchytim jeho ukonceni. Z nejakeho duvodu ale v teto kontrolni procedure nelze korektne nacist pocet polozek v listview na jinem formulari. Ten ale nutne potrebuji k dalsimu zpracovani: 'v procedure, kde spoustim proces: ...
Vladimir Petras
Dobry den, poradi mi nekdo makro, ktere by vkladalo datum zaznamu? Např. kdyz ve sloupci A zapisu nejakou poznamku nebo ji upravim, tak aby se ve sloupc B na ten stejny radek zaznamenalo datum upravy.
již několik měsíců se marně snažíme najít nějakého "normálního" programátora se znalostí VB a VB.NET. Předpokládáme, že lidi, kteří mají znalosti staršího VB, nebo aktuálně VB.NET se určitě na tomto foru vyskytují. Hledáme člověka, který by byl ochoten pracovat na HPP v Praze a to n...
Offtopic
Zdravim, poradi mi někdo jak udělat diskusi ve Visual Basicu, když kliknu na nějakou položku, aby se k té položce otevřela diskuse. Děkuji za odpověď.
Josef Machat
Dobrý večer, po delší době jsem nucen napsat něco v C# a "vyhořel" jsem na následujícím problému. Potřebuji si pomocí metody ReflectionOnlyLoadFrom načíst assembly a zjistit, zda třídy, které tam jsou, implementují rozhraní IPluginInterface. Kód vypadá takto: Vyhodí to výjimku ...
C#, Reflexe
Dobrý den, Situace: v 1. skriptu (ASPX) vyberu Uživatele, podle zvoleného uživatele vybere/ukáže druhý skript (aspx) např. jeho nastavení. Dotaz: Jak nejlépe zamezit, když uživatel spustí SAMOSTATNĚ 2. skript, aby tento skript nic neprovedl? p.s. Studuji skvělé videotutoriály Tomáš Herzega, ...
ASP.NET WebForms
Radek Tupý
Mám následující problém: Ve formuláři je tlačítko, které provádí v databázi insert nebo update. Po stisku se vše v pořádku provede. Pokud však udělám refresh stránky (F5), událost tlačítka se volá znovu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak takovému opakovanému volání zamezím. Děkuji za odpověď
Mám problém, mám program kde kontroluju jesli složka existuje a když ne tak ji vytvožím to není problém ale smazat nejde zkoušel jsem vše už nevím jak na to. Poraďte pls
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít