Nové téma
Poradí mi niekto, prosím, ako z programu odoslať e-mail v ktorého tele by bola html stránka?
VB.NET, HTTP/HTML
anonym
Dobrý den, v komponentě repeater s datasourcem XML bych chtěl použít podmínku při generování jednotlivých položek. Problém je visual studio vyhodí vyjímku: "Databinding methods such as Eval(), XPath(), and Bind() can only be used in the context of a databound control." ...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, nevím zda-li tento příspěvek dávám do správné cekce, tak se popřípadě předem omlouvám. Chtěl ybch se dotazat na způsob práce s daty uloženými v MSSQL v MS Access. V accessu jsem vytvořil tblZakaznici, tblOdberatele a vytvořil formulaře. Chtěl bych se optat, co je lepší. Rozdělit ...
Databáze
Ladislav Šesták
Dobrý den, Měl bych jednu prosbu o radu. Mám kód na generování pdf: V DestPath mám pevně nadefinovanou cestu kam se má pdf uložit. Chtěl bych se optat zda-li by šlo nadefinovat to, aby někde v tabulce např. v tblDirectory byla zadana cesta a v tomto kódu odkaz na příslušné pole v tabulce ...
VB.NET
Ahoj potreboval bych poradit jak rozeznat třetí množnost. mám treba select select jmeno , 1 from jmena union select zakaznik , 2 from zakaznici vysledek je: aaa 1 bbb 1 ccc 1 xxx 2 yyy 2 aaa 2 potreboval bych aby se u duplicit zobrazila v druhem sloupci 3 (nev...
SQL
Dobrý den, potřeboval bych napsat kód ve Visual Studiu 2005, který by před otevřením excel-souboru prvně ověřil, jestli ho už nemá otevřený jiný uživatel a v tom případě ho neotevřel resp. by ho otevřel pouze v případě, že ho nepoužívá jiný uživatel. Děkuji předem za radu. Jiří Nečas
VB.NET, Office
Uvítal bych článek nebo seriál, podrobně rozebírající duplexní komunikaci klient/server u WCF, konkrétně jak ideálně řešit reagování klienta na události vznikající na serveru. Tato problematika je dost komplikovaná věc rozhodně nepatřící do začátečnické kategorie, nicméně jsem přesvědčen, že by m...
WCF/WS, Offtopic
Ondřej Linhart
Dobrý den, měl bych jeden dotaz, obdobná věc se zde řešila pár dní zpět, a tazateli se dostala perná odpověď. Pokusím se tedy zeptat co nejpodrobněji abych také nebyl haněn. Řeším nyní situaci jakéhosi stavu. Mám ve formuláři tabulky Fakturace a Stav propojene relací FakturaceStav - Stav...
Jiri
Zdar, nevíte náhodou někdo jak ve VB6 vložit do mailu Enter. Konkrétně jde o to, že vytvářím v kódu 3 věty, které potom vkládám do těla mailové zprávy. Jenomže potřebuju mít každou tu větu na samostatném řádku. Nepomáhá oddělit ty věty pomocí vbCrLf a nepomáhá ani Chr$(10) + Chr$(13). Jsou zkrátk...
VB6/VBA
Milan Nehasil
Dobrý den, chtěl bych si vytvořit program ve Visual Basic 10 který by se přihlašoval na různé online hry např. Gladiatus apd... Slyšel jsem že k tomu potřebuji umět jak používat httpwebrequest ale nenašel jsem zde žádný článek o této věci. Mohl by mi někde napsat nějaký tutoriál jak se naučit ja...
Tomáš Herceg
Předem se omlouvám, že tento příspěvěk není zařazen tam kde by měl zařazen být. Dávám ho sem z důvodů aby nezůstal zapadlí někde v pozadí. Někteří již tento příspěvek možná četli v jednom topicu, kde jsem tak reagoval na odpovědi zkušenějších uživatelů jednomu tazateli. Delší dobu již sleduji ...
Offtopic
Jirka Daněk
Ahoj neřešil jste někdo toto: Potřebuju do jedné TAB v TabStrip vložit MDI form bez titulky čistě jen ten MDIForm? // Na budoucí otázku pana Linharta proč to nedělám v .Netu (Odpovídám protože to dělám ve vb6) // Děkuju za budoucí rady .. :)
Jak sehrát 2 SQL databáze?
Ahoj. Programuji aplikaci, jenž spouští v CMD program. Potřebuji, aby se výstup z CMD tahal do RichTextBoxu. Teď mám něco takového: - při každém tiku timeru by se měl přečíst obsah console a vepsat do RichTextBoxu. Ale v tomto případě se to zacyklí, protože čeká na konec streamu. Jak jej mám ted...
Dobrý den, Potřebuji poradit jak napsat kod ve Visual Basicu 6.0 do kterého bych zadal email a heslo k němu a dále mi načetl obsah emailu třeba do textboxu nebo listboxu. Odtud si pak parsováním získám potřebné údaje. Pokud zná někdo způsob jak nainstalovat VB.NET na 386,486 procesory s WIN3...
V SQL databázi použiju Data Type: date Proč se mi potom při zobrazení dat (GrfidView)zobrazuje vedle data tak čas ve tvaru: 0:00:00 Jak se toho mohu zbavit? Děkuji, FJ
SQL, Databáze
Petr Zajíc
Snažím se vymyslet co nejlepší způsob, jakým ukládat kombinaci položek do tabulky. Příklad: Existují položky A, B, C a každý řádek v tabulce má sloupec, který nějakým způsobem musí uchovávat kombinaci těchto položek. Může to být třeba AB, ABC nebo jen C. Zatím jsou mi známé 2 způsoby: Na úrovn...
Dobrý den, zajímalo by mne Vaše doporučení, jaký je nejlepší způsob přebírání dat z jiných aplikací. Potřeboval bych udělat nějakou vizualizaci z průmyslového softwaru. Umí to v podstatě udp, http, smtp nebo zápis do databáze nebo csv a možná jsou i další možnosti. Co je podle Vás ideální? c...
Offtopic, Architektura
Dobrý den, Používám na stránce GridView, který je větší, než na stránku. Gridview obsahuje položku Select pro výběr záznamu. Pokud stisknu toto tlačítko někde ve spodní částí gridview, řádek se sice vybere, ale hodí mi to na vrchol stránky. Dá se toto nějak potlačit, popřípadě nějak ošetřit? D...
V Microsoft Visual Web Developer 2010 jsem si naprogramoval aplikaci, která mi sleduje povinné zdravotní prohlídky lidí. Jelikož se v této oblasti teprve učím, mám dotaz: jak naprogramuji tisk dat z databáze? Existuje nějaká dobrá výuková literatura? Děkuji, FJ
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít