Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 > >>

Problém s aktualizací dat v accdb pomocí VB.NET

Prosím o pomoc, mám databázi accdb, pomocí wizardu propojenou na formuláři s datagridview. Čili mám &quot;dataset&quot; DS1 &quot;bindingsource&quot; a &quot;tableadapter&quot;. V tableadapteru mám i saru různých sql dotazů, mimo jiné i tento, dostupný jako xxx_tableadapter.DeleteQuery když prov...

ADO.NET, Databáze, VB6/VBA

5 odpovědí

23.04.2023 0:19

gBqsPxAZ

BindingNavigator chybová hláška při Delete

Prosím o radu kde hledat chybu. Mám BindingNavigator propojený s Datasetem, data zobrazuje normálně. V momentě, kdy chci záznam smazat a kliknu na Ikonu Delete, kde je kód: tak zhavaruju s chybovou hláškou: Snažuil jsem se to vygooglit, kód odpovídá příkladům, tak už opravdu nevím kde hledat z...

VB.NET, .NET

1 odpovědí

07.05.2014 22:12

anonym

VB NET.cz rýchlosť pripojenia

Dobrý deň, Pred mesiacom som prešiel z Win7 32bit. na Win 8 64bit. Odvtedy keď sa pripájam na Vbnet.cz trvá cca 7-12 sekúnd než sa objaví úvodná obrazovka, rovanko v Internet Exploreri aj vo Firefoxe. Dovtedy to bolo v pohode max. 1-2 sek. Z iných počítačov v kancelárii je to úplne v pohode, ale...

Offtopic

9 odpovědí

02.07.2013 9:26

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Vyhledání znaků

Ahoj! Potřeboval bych prosím poradit zda existuje nějaká jiná možnost jak vyhledat v Richtextboxu určité znaky a přiřadit jim barvu. Mám sice něco vymyšleno(doufám,že ne úplný nesmysl),ale v dlouhém textu je to dosti pomalé. Brzdí to hlavně ten cykl Do While ...Loop Dá se to řešit nějakým ji...

VB.NET, Komponenty

8 odpovědí

20.06.2013 18:55

Martin Polik

WPF překrývání controlů

VS2012 Pro, WPF, Frm 4.0 Dobrý den, mám vlastní control děděný od Button, control obsahuje Grid o třech sloupcích a třech řádcích. V jedné buňce mám Image, a přes všechny buňky mám ContentPresenter (dále CP). Potřeboval bych v konkrétní situaci, aby byl vidět jak CP tak i Image. Pr...

WPF, Architektura, Grafika

2 odpovědí

18.06.2013 13:24

Michal Plško

UDP message do dvou IP najednou

dobre den, potrebuju vedet, jestli se da poslat zprava do vice IP najednou. Jde mi o to, abych nemusel delat dve relace, ani for each, ale pouze toto odeslat najednou do dvou IP adress.

VB.NET

5 odpovědí

17.06.2013 21:27

Mike Ps

Tvorba seznamu

Zdravím, rád bych začal s tvorbou seznamu v Excelu, ale bohužel nevím jaký příkaz použít. Mám v prvním řádku 5 vstupních hodnot a vedle nich tlačítko na přidání a rád bych, aby se mi od 15. řádku a níž při vyplnění prvních pěti buněk a stisknutí tlačítka vyplnilo pět buněk a při každém dalším...

VB6/VBA

0 odpovědí

16.06.2013 14:17

anonym

Hodnota dropdownlist

Zdravím, mám tento problém: Mám 2 Dropdownlisty, jeden v listview a druhý mimo listview...potřebuji aby mě dropdownlist v list view ukazoval stejnou hodnotu jako ten c oje mimo list view. Tedy řídícím dropdownlistem by byl tem mimo listview. Mám tento kód: (zkráceně) &lt;asp:ListView ID=&quot;L...

C#, ASP.NET WebForms

3 odpovědí

14.06.2013 18:22

anonym

Pomoc pri ASP.NET C#

dobry den, chtel bych se zeptat, zda by byl nekdo ochoten mi pomoci pri reseni jednoho problemu pred kterym nyni stojim. Jedna se o spravne nasmerovani reseni. Jde o formular (formview), kam by se zadavaly vysledky mereni a provadely se nejake kontroly. Vysledek by se odeslal do databaze. Jeli...

C#, ASP.NET WebForms, Databáze, .NET

7 odpovědí

14.06.2013 16:48

Michal Štěpánek

VS property v designeru

VS2012 Pro, Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali a jak lze dostat do designeru vlastnosti z vnořené třídy nastavovaného objektu. Př.: V designeru jsou vidět vlastnosti třídy MujCtrl, já se ptám zdali lze zobrazit i NastavovanyObject ?

C#, Komponenty, Architektura

2 odpovědí

14.06.2013 7:45

Michal Plško

Zavření okna browseru

Dobrý den, mám vytvořenou aplikaci v ASP.NET (VB) a potřebuji ji mít otevřenou na celou obrazovku. To samo o sobě není problém, ale narazil jsem však na problém, že neumím toto okno programově (po stisku tlačítka) zavřít... Mohl byste mě prosím někdo nasměrovat? Děkuji za ochotu

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

13.06.2013 17:50

Michal Štěpánek

Visual Basic 2010

Dobrý den, potřebovala bych všechny názvy souborů z disku C: vypsat do excelové tabulky tak, aby v jednom sloupci byl název souboru a v druhém jeho koncovka. Nevíte prosím někdo zdrojový text k této úloze? Byla bych vám vděčná :)

WinForms, Grafika

3 odpovědí

06.06.2013 22:27

anonym

Logo v MDI formuláři

Je prosím možné nějak jednoduše na MDI formulář umístit obrázek do pravého dolního rohu tak, aby tam byl ukotven při změně velikosti formuláře a zároveň nepřekrýval dětská okna (byl na pozadí)?

VB.NET

6 odpovědí

06.06.2013 22:03

Leo

listbox a spol

Ahoj, mam tu problém Začínám s visual basicem Mam txt soubor a vnem mam napsano Jiný Lukáš HT1 Čermáček Pavel HT2 Bla Bla HT1 a v scriptu mam Dim soubor As New IO.StreamReader(&quot;zaci.txt&quot;) While Not soubor.EndOfStream Dim jmeno As String = soubor.R...

VB.NET, WinForms, I/O operace

6 odpovědí

05.06.2013 17:34

anonym

Listbox - Process start

Dobry den , mam problem snazim se vytvorit programek ktery v listboxu zobrazi soubory v urcite slozce ve slozce &quot;Dejepis&quot; mam soubor &quot;dejepis.txt&quot; a ve slozce &quot;ICT&quot; mam soubor &quot;ict.txt&quot; , a vzdy kdyz spustim aplikaci a zvolim jakykoliv soubor napr ict.txt ...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

04.06.2013 21:48

anonym

DBF

Mám staršiu aplikáciu urobenú ešte vo VB6 na prezeranie súborov DBF s Visual FoxPro alebo DOS FoxPro. Na win7 32 bit alebo starších OS mi to pracovalo bez problémov, teraz som prešiel na win8 64 bit. a program mi začal vypisovať chybu v okne s názvom &quot;Adodc1&quot; - Microsoft - Správca ovlad...

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

04.06.2013 16:31

anonym

Databáze accdb ve VB.NET a příkaz UPDATE

Prosím o nakopnutí, už jsem skutečně bezradný, kde je chyba. Když udělám nový záznam do tabulky databáze accdb pomocí: a pak kód 2 tak všechno funguje. Když ale dám UPDATE: a pak kód 2, tak skončím s chybou:&quot;Chyba syntaxe v dotazu. Nekompletní klauzule dotazu.&quot; Podotýkám, že da...

VB.NET, Databáze

5 odpovědí

03.06.2013 7:34

Michal Plško

Dataset, datagridview další form a vzájemné propojení dat

Prosím o radu nebo pomoc, používám VB.NET express, píšu jednoduchou aplikaci. Ve VB.NET jsem vygeneroval přes wizard dataset (datadataset1.xsd), pak je na formuláři datagridview (dgw), který je s datasetem propojený. Nastavil jsem si viditelnost sloupců v dgw, jejich šířku atd... potud je všec...

VB.NET, WinForms, Databáze

2 odpovědí

02.06.2013 23:23

Michal Štěpánek

VB.NET a práce s grafikou

Dobrý den, našel jsem řadu příkladů, kde pomocí matice můžu měnit kontrast, sytost a další parametry obrazu. Příklady fungují, nicméně jsem nepochopil jak to s tou transformační maticí je. Poradí někdo její strukturu, jaké prvky matice mají na co vliv? Předpoklám, že takto lze naprogramovat j...

VB.NET, Algoritmy, Grafika

4 odpovědí

29.05.2013 18:58

anonym

Vytvoření metody pro indexované prvky

Zdravím Vás všechny a prosím o radu. Vytvořil jsem kvůli indexování na formuláři dvacet checkboxů viz kód níže. Jak vytvořím k takto vytvořeným objektům metody? Tento zápis nefunguje: Děkuji předem za odpověď Josef

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

25.05.2013 23:23

Josef Malina

<< < 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se