Nové téma
Dobrý den, chtěl bych poprosit hlavy osvícené o radu v zajímavém problémku.. Mám několik (asi 20) strojů a na každém běží SQL Server. Stroj ukládá nějaké informace. Nyní bych potřeboval, nevím v SQL jak, propojit tabulky z jednotlivých strojů dohromady, abych k nim mohl přistupovat. Dříve ...
SQL, Architektura, Databáze
TIRO CZ
Potřebuju v jedné aplikaci vytvořit spojení mezi serverovou aplikací a několika klienty. Jeden program (server) bude zpracovávat a odesílat data a další programy na jiných počítačích v síti budou data zobrazovat (těm stačí pouze čtení). Data budou pouze číslo od 1 do 16 se změnou za max. 500ms. ...
VB.NET
Ondřej Linhart
Zdravím, mám tabulku ve jteré jsou uvedeny stavy vodoměrů k jednotlivým datumům. ID DatumOdectu Stav 1 12.1.2010 0,15 2 14.1.2011 14,20 3 5.1.2012 25,30 . . . Potřebuji vytvořit dotaz, který mi vrátí hodnotu vypočítanou na základě předchozího řádku, tzn. Spotreb...
SQL
Jiří Chovanec
Zdravim, Aky je rozdiel medzi ppouzitim Dim a Using ... end using ?? dakujem
WPF, Optimalizace
Ahoj mám takovej menší problém, když chci uploadovat soubory do složky tak mi to napíše, že nemám dostatečný oprávnění a že v zabezpečení to mám změnit. Nevím jakýmu učtu mám přidělit oprávnění. Akorát se mi tam objevil je účet se šíleným názvem ale nic s ním nejde dělat. Poraďte díky.
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý den, píšu aplikaci ve VB.NET, jedná se o aplikaci typu Client-Server. Narazil jsem však nyní na společnost, která požaduje nasazení této aplikace na terminálovém serveru (citrix). Máte někdo s touto technologií zkušenosti? Liší se nějak vývoj aplikace pro lokální instalaci vs. terminál? Na ...
VS2008, WPF, .Net Framework 3.5, Firebird 2.0 Dobrý den, mám k dispozici databázi Firebirdu, která nemá nastavení charsetu (resp. je NONE). Při spojení s databází dávám do connection stringu parametr CHARSET:=NONE. Výsledky, které po dotazu obdržím obsahují místo písmen "š" pou...
VB.NET, WPF, Databáze
Michal Plško
Dobry den, mam nasledujici problem: mam .csv soubor(nebo Access .mdb)s nekolika stovek pristavu ke kterym chybi prislusne GPS koordinaty. Jakym zpusobem by bylo mozne priradit k nazvum pristavu GPS pozici nejakou elegantni cestou abych nevymyslel neco co uz nekdo vyresil? Zdroj dat je zde: ...
Offtopic
Alexander Clarai
Dobry den, trapim se s nasledujicim problemem. V Access Table mam kolonku "Function"(string) kde mam hodnoty --1-23- vzdy ruzna kombinace cisel a pomlcek. Chtel bych pomoci jednoho SQL prikazu smazat veskere datove radky jenz NEOBSAHUJI ve sloupci "Function" 1(cislo jedna). N...
Mám v aplikaci (mimo jiné) implementovaný překladač, který zkrátka pošle uživatelem vložený text a vrátí jeho překlad. Funguje to ovšem (samozřejmě to funguje přes internet). Operace ověření a překladu ovšem zabere asi 2-3 sekundy, a proto bych to potřeboval posílat asynchronně. Jaký typ opera...
C#
Ahoj mam takovej problem.Chci aby když smáčknu nějakej button tak to nakopirovalo soubor z jedny slozk do druhy. Normalne program spustim ale kdyz kliknu na button tak mi to napise Access to the path 'D:\pokus' is denied.
VB.NET, I/O operace
Dobrý den, chtěl bych se optat, zda-li existuje nějaký způsob jak sčítat dané komponenty v okně. Generuji si náhodný počet pictureboxů se kterými nakonec pracuji. Lze je nějak z formu zjistit nebo by bylo lepší ukládat si je do pole? Děkuji za odpověď
V jaké události je nejlepe provádět validaci dat před pokusem o uložení. Chci testovat vyplněnost povinných polí, případně ověřovat pole v číselníku. Ve VB 6 jsem to dělal dost kostrbatě v TextBox.changed. Když hodnota neodpovídal, vracel jsem focus na příslušný TextBox. Ve verzi 2010 jse...
VB.NET, WinForms, Databáze
Dobrý den, mám otázku ohledně script manageru a update panelu. Do své aplikace jsem začlenil updatepanel, a v události stránky Page_Init přidávám na začátek scriptmanager. Problém je v tom, že i když mám nastavený UpdatePanel.UpdateMode = UpdatePanelUpdateMode.Conditional, tak se stejně při kl...
Dobrý večer, snažím se vytvořit dvě různé instance formuláře(s různými vlastnostmi jejich komponent) a použít jednu z nich pro uchování původních hodnot pro případ stisknutí tlačítka storno. Níže uvedený kód však nefunguje. Chápu správně, že je to proto, že třída je referenční typ? Dá se to něja...
VB.NET, WinForms
Jan Taufer
Zdravím, předem se omlouvám za triviální otázku, ale nedokážu nikde na webu najít vzorový příklad jakou cestou se ubrat (mám v tom guláš co vůbec použít - Threads, BackgroundWorker, Parallel.For or ForEach Loop apod.) Současný stav: Spouštím konzolovou aplikaci, ve které načtu data z DB. V c...
C#, Threading
Jak řeší vývojáři (pokud vůbec) v .NET například komunikaci s určitým typem modemu. Vydávají výrobci nějaké svoje API pro komunikaci či nastavení jejich přístrojů? Chtěl bych napsat aplikaci, která by dynamicky měnila filtry IP adres na modemu, jelikož jeho webová administrace je dost chudá a ...
C#, Offtopic, I/O operace
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Navrhl jsem formulář u kterého jsem definoval Size, MaxSizea, MinSize a další vlastnosti. Nyní do něj chci přidat MenuStrip, ale ten se mi tvrdošijně vytváří mimo formulář (nemyslím tu ikonu v šedé oblasti komponent, ale obdélník v návrhové oblasti). Na druhém formuláři který jsem si pokusně ...
Dobrý den, píši program, ve kterém potřebuji smazat, vytvořit a následně používat vytvořený soubor .txt. Smazání a vytvoření klapne bez problémů, ale při následném otevření mi program hlásí chybu, ve které uvádí, že je soubor využívám jiným programem, ale při jakémkoliv zkoumání jsem nepřišla na...
VB.NET, .NET
Zdravím, pro mou webovou aplikaci (webform) využívám Dependency Injection podobným způsobem jak bylo řečeno zde: http://wug.cz/praha/akce/523-Jak-na-IoC-DI-kontejnery-v-NETu, tedy vytvářím vlastní implementaci factory: PageHandlerFactory, kde injektuji závislosti. Všechno funguje když používám...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít