Nové téma
Ahoj. Chtěl bych Vás požádat o radu. Mám širokopásmový radiový přijímač, který jsem obdržel na testování, ale má opravdu strašné ovládací UI, tak jsme se rozhodli, že vytvoříme vlastní, které bude trochu na úrovni. Přijímač se k PC připojuje pomocí ethernetového portu a komunikuje přes TCP/IP...
C#, VB.NET, Architektura, C++/C, Grafika
anonym
Ahoj. Mám už starší počítač (4GB ram, T6500). Jednou za čas přeinstaluji OS, který čerstvě nový šlape perfektně. Neobejdu se bez jisté skladby programů, mezi které patří i VS. Můj subjektivní pocit týkající se rychlosti systému mě přivádí k myšlence, že VS brzdí celý systém. Prostě je to takové ...
Visual Studio
Zdravím, vím že se na tuto otázku ptalo již více lidí přesto jsem to ještě pořádně nepochopil...Potřebuji zdrojový kód který mi zvětší obrázek v picture bloku. Můžete mi ho někdo prosím napsat? :D
Komponenty
Misaz
Dobrý den" Mam taky problem neuložia sa mi data do databazi vytvorenej v access ak ho normalnou cestou pripojím do VB.NET. code: Public Class Form1 Private Sub Table1BindingNavigatorSaveItem_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Table1BindingNavigatorSaveItem.Clic...
VB.NET, Databáze
Učím se pracovat s platformou Windows Phone. V rámci učení chci udělat aplikaci, která bude pracovat s daty z jednoho webu, který jsem dělal. Data jsou samozřejmě na SQL Serveru. Ale jak jsem se dozvěděl, Windows Phone aplikace se k SQL serveru nemůžou připojit. Moje otázka tedy zní: jakým nej...
Windows Phone, Databáze
Dave
Zdravím, pokouším se udělat podmínku pro textbox, avšak nevím jak má vypadat. Pokud bude prázdný, měl by vyhodit okno, kde by byl pokyn pro vyplnění, jinak to nepustí dále.. Mohli byste mi dát malou nápovědu? Případ kde zavádím konstantu chápu ( když v Textboxu neni to, co je v konstantě ...
VB.NET
Chci se zeptat, je to i věc ohledně windows XP. Nedá se na Winu zakázat normálně otevření jednoho txt souboru, ale aby zase můj program to mohl otevřít. Prostě nevím, jak tomu zabránit, aby tam nikdo nemohl nic přepsat a aby v tom programu mohl. Předem děkuji za odpověd
Zdravím, mám UserControl, který renderuju a poté uložím do souboru. Jenže nějak divně tam funguje binding. Když ten usercontrol použiju normálně ve stránce (phone:PhoneApplicationPage), tak to jde, ale když v kódu vytvořím ten můj control, tak to už nefunguje. Tak nějak to vypadá: http://im...
C#, WPF, Silverlight, Windows Phone
Dobrý den, vytvářím dynamickou animaci a potřeboval bych na ní navázat druhou, což se dle spousty článků na webu řeší eventem <Storyboard Completed="odkaz_na_kód">. Jenže já tuhle animaci tvořím ve VB kódu a potřeboval bych ekvivalent tohoto eventu právě pro VB kód. Prosurfoval j...
WPF
Tomáš Herceg
Mám data pro česko-anglický slovník a řeším, jaké je jejich nejefektivnější uložení. Jedná se zhruba o 250 000 řádku -> cca 7MB dat. 1) V .txt souboru - podle mě zbytečné, jsou lepší způsoby 2) V .xml souboru - lepší jak .txt už kvůli usnadněné práci, ale nejsem si jistý rychlostí 3) Dat...
C#, Optimalizace, Databáze, .NET
Zdravím, zasekl jsem se na asi zřejmě triviálním problému, ale už pár hodin hledám "funkční" řešení a zatím nenalézám. Ve WPF dělám první aplikaci a mám datagrid kde mám sloupec dále mám Problém je v tom že nedokážu dostat zdrojová data do toho ComboBoxu. A ani ze zdrojového kódu se ...
VB.NET, WPF
Jan Holan
Zdravím, chtěl jsem si vyzkoušet převod mluvené řeči na text. Prohledal jsem několik fór a našel jsem několik zdánlivě funkčních možností pro desktop. Hned jsem ale ztroskotal u problému, že v PC nemám SW, který funkci rozpoznávání řeči zprostředkuje. Windows mi poslušně napíší, že pro můj jaz...
C#
Ondřej Linhart
Zdravím, zasekl jsem se na celkem zajímavém programu a nevím kudy kam. Z hlavního okna zavolám druhé okno jako dialog V tom novém okně mám Datagrid a tlačítko Uložit. Když se datagridu ani nedotknu a zmáčknu rovnou tlačítko Uložit je vše OK. Pokud ale do datagridu do libovolné buňky vložím...
Martin Klain
Zdravím, nefunguje mi filtr na přesný datum a čas: Výsledkem je špatný: dv.RowFilter() obsahuje "DatumCas = #09.24.2013 12:24:00#" dv.Count() = 0 - správně tam má být "1" Ale když to změním na: Tak už je počet řádků správný - dv.count() Jaký je správný formát datum...
Michal Štěpánek
Dobrý den. Mám takový menší problém. Mám treeview a do nich se automaticky třídí Jména a třídy z txt databáze. V txt databázy to vypadá následovně. Jmeno třída jmeno třída ... A je tam asi 800 řádku a když chci spustit program tak to hodí hlášku "index je mimo hranice pole.&qu...
Ahoj, mám problém s kódováním u BAT souboru. Můj program zapisuje několik řádků do dávkového souboru a následně soubor spustí. Pokud nějaký debilní uživatel nemá ve Windows jméně diakritiku, vše je v pořádku, ale jakmile jí někdo má, vznikne rozsypaný čaj. Zkoušel jsem na začátek dávat "chcp...
Zdravím pomohl by mi někdo se získáním seznamu databází a jejich tabulek v SQL Express... mám aplikaci v VB.NET a chtěl bych seznamy načítat do listboxu nebo comboboxu a nevím si rady... Děkuji všem za pomoc
VB.NET, SQL, Databáze
Zdravím, řeším malý problém. Mám ve WPF aplikaci DataGrid do kterého pomocí ItemsSource přiřadím ds.Tables("Klienti").DefaultView Tabulka se zobrazí. Dále mám stavený RowDetailsTemplate, kde mám další DataGrid do kterého přiřazuji seznam smluv pomocí relace: Doteď vše OK. Po kliknutí...
VB.NET, WPF, Databáze
Zdravím, přemýšlím co dále. Dělám ve Visual Basicu, protože se sním fajn dělá. Bohužel trh má jiný názor a požaduje spíše C#. Případně Javu a PHP. Jak řešíte otázku kam se vydat? Dříve bylo jen prosté C a pár základních knihoven. Dnes jsou vývojové nástroje neuvěřitelně rozsáhlé. Stačí pár měsí...
C#, VB.NET
Dobrý den, na formu jsou dynamicky vytvořené controls, které sdílí stejnou událost, která je přiřazena každému z controls pomocí AddHandler, chci se zeptat jakým způsobem lze zjistit přiřazené eventy příslušnému controlu nebo kterým controls je přiřazena daná událost a tuto událost jim odebr...
VB.NET, WinForms, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít