Nové téma
Prosím o pomoc... mám data uložená do textového souboru, vypadají asi takto: na každém řádku je určitý počet hodnot, řádky začínají pořadovým číslem 1....x Pak mám kód: když krokuju While...End While, tak v proměnné data se načtou hodnoty až ze druhého řádku, tedy začínají 2...atd. První řád...
VB.NET, I/O operace
gBqsPxAZ
zdravím, snažím se zprovoznit nahrávání souborů na server, ale narazil jsem na problém, že mi upFile.PostedFile.FileName nevrátí celou cestu k souboru, ale pouze jeho jméno. Dá se nějak získat celá cesta k souboru, který by chtěl uživatel nahrát na web? díky za pomoc
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý den všem, prosím o pomoc při řešení problému s přejmenováváním souboru na FTP. Snažim se soubor nejprve přečíst a po přečtení jej přejmenovat. Přečtení je OK, ale při pokusu přejmenovat me mi vrátí exception message : The remote server returned an error: (550) File unavailable (e.g., f...
Dobrý den ve spolek, mám soubor v excelu a při uložení testuju kam ukládat a v případě, že uživatel zvolí "Uložit jako" jsem mimo. Dialog pro uložení se otevře kde je uložený původní soubor s makrem. A to právě nechci. Moje představa je že po volbě "uložit jako" nastaví...
VB.NET
Lubomir Drinka
Ahoj, potřebovala bych pomoct s vytvořením stopek, které by počítaly čas podle změny barvy objektu. Na začátku je vytvořený obdélník zelené barvy, po stisknutí tlačítka v externím systému změní barvu na žlutou. Potřebovala bych postupně po sekundách počítat jak dlouho byl obdélník žlutý. Můžet...
Dobrý den, jsem úplný amatér takže tvořím a zároveň se tak trochu učím ale nastala nouze a potřebuji si do práce vytvořit kvůli úspoře času a peněz. Něco jako kalkulačku autodopravy. Mám vlastně okno s ComboBox-ama v jednom mám "města" kam půjde zásilka v druhém "Typ zásilky"...
Obracím se na Vás v tápavé beznaději... Kam mám uložit connectionstring pro připojení k db (access)? Je-li setting úrovni aplikace (app.config), pak je hodnota pouze pro čtení, ale chci ji za běhu měnit... S tím asi nic nenadělám ? Nezbývá mi než možnost na úrovni user, potom jsou data v ....
Databáze, Bezpečnost, .NET
Dobrý den, jsem neznalý v programování VBA, ale potřebuju v XLSX tabulce naprogramovat buňku, která umí změnit barvu textu na základě hodnot. př. buňka A1 zapsáno číslo např. 10,23 / buňka B1 slovo-nahoru / a v buňce C1 9,15. Při správnosti predikce zůstane barva písma automatická a při opaku č...
VB6/VBA
Ladislav Prokeš
Zdravím vás,chtěl bych si vytvořit jakou si pomůcku k angličtině a to ve formě zadávání slovíček. Mám vytvořené okno pro zadávání informací (textbox) a jedno tlačítko (button). Můj program má být asi takový,že já kliknu na tlačítko Button1 ,který bude čerpat ze zadaného seznamu slovíček . Chci...
VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Zdravím, mám několikero pictureboxů s různými obrázky vedle sebe. Jde nějak obrázky pictureboxů "slepit" a uložit výsledný obrázek? Děkuji
VB.NET, Komponenty
Při migraci VB.NET projektu z VS2008 do VS2010 vždy dochází k velmi nepříjemné skutečnosti: Ztratí se nastavení zjednodušené kompilace a v nabídkách se zobrazí položka Configuration, ve které se vybírá zda kompilovat v ladícím (Debug) nebo produkčním (Release) režimu. Tuto kriplovinu dobře znám...
Ahoj, mám jeden dotaz ohledně třídy a objektů. Když vytvořím třídu, která má několik funkcí a procedur a následně deklaruji 3 objekty z této třídy. Jsou tyto 3 objekty na sobě absolutně nezávislé? Jde mi o to, jak je to s procedurami a funkcemi uvnitř třídy? Musím řešit uzamykání procedur a fun...
VB.NET, Architektura
Dobrý den, vytvářím objekt pro tisk. V objektu bych chtěl mít collection stránek a pod každou stránkou collection jednotlivých řádek. Když začnu plnit první stránku řádkami vše je OK. Pak připojím stránku k hlavnímu objektu a potřeboval bych nějak resetovat objekt stránky, abych ho mohl vyplni...
Ahoj, mám problém s komunikací přes 2 seriové porty. Mám připojeny dvě stejná zařízení přes seriové porty, které neustále vysílají textový řetězec o svém stavu do PC. Vytvořil jsem si třídu, která má v sobě seriový port a má metody na připojení a odpojení seriového portu a dále má event indiku...
Mám 6 proměnných třeba 1_, 2_, 3_ a 1,2,3 typu Integer. Potřebuji abych se pod 1 dostal na 1_, pod 2 na 3_ a pod 3 na 2_ a v průběhu běhu aplikace taková přiřazení měnit.
VB.NET, .NET
Chtěl bych pomoct s touto chybou. Je mi jasně ze Vector vrátí typ float, ale když bych to takle chtěl řešit jak bych to mel udělat? (jinak chybu mi to háže, u tvoření toho rectanglu u vkládání x a y souřadnice)
XNA, Grafika
Martin Meravý
Zdravím, Chci udělat stránku se zobrazením záznamů z daného dne. Ve VS2012 Express jsem udělal tag asp:textbox a v metodě Page_load nastavuji jeho text na aktuální datum. Když toto datum změním pomocí javascriptu a chci z tohoto políčka přečíst novou hodnotu, tak mi to tvrdošíjně vrací tu, ktero...
C#
Chtěl bych se zeptat, když budu potřebovat aby nějaká textura např. skákala (při stlačení tlačítka se přemísti pomalu nahoru), jakým způsobem bych to měl dělat, když kontroluji pozici textury pomocí Rectanglu, který bere jen Int hodnoty, a když bych chtěl měnit pak souřadnice tím že bych násobil ...
C#, XNA
Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký způsob programování grafiky je nejvhodnější pro následující případ: Mám váhu, která je připojena přes COM port s PC. Informace o váze jsou zobrazovany na Formu (počet kusů na váze, hmotnost a tare váhy). Pokud je váha rozvážena je podbarevní informací váhy modré ...
VB.NET, Hardware, WinForms, Grafika
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaká možnost jak zobrazit zdrojový kód nějaké stránky. Jsem poměrně začátečník a nevím si tím vůbec rady. Děkuji
Offtopic, HTTP/HTML
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít