Nové téma
Ahoj. Včera jsem si řekl, že je čas naučit se něco z ASP.NET MVC, tak zkouším jednoduchou aplikaci. Mám tam DAL, BLL a UI vrstvu. Když ovšem založím tu UI vrstvu včetně user authentication, nasype mi to do té vrstvy všechno včetně modelů pro tuto funkčnost a samozřejmě to drží informace o uživate...
C#, ASP.NET MVC, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobry den, pouzivam v jednom projekte tiedu Entity5DataSource a po aktualizacii z EF5 na EF6 mi vypisuje chzbovu hlasku:Cannot implicitly convert type 'System.Data.Entity.Core.Objects.ObjectContext' Zmenil som vsetky referencie ako pisu v clanku: http://msdn.microsoft.com/en-US/data...
C#, ASP.NET WebForms
Jan Holan
Dobrý den, snažím se poslat data po sériové lince (posílám bytové pole), ale za určitých okolností se pošlou a za jiných se nepošlu. Třeba když kód umístím do timeru a posílám pole o velikosti jedna, tak se to pošle, ale když posílám data z funkce tak se to nepošle, ale nevyhodí to žádnou chybu....
VB.NET
anonym
Ahoj, potřeboval bych pomoci s validací xml souboru proti xsd. Použil jsem třídu XmlValidatingReader a pokud chci zjistit pouze to, zda je dokument validní nebo který element neodpovídá, je to ok. Já bych ale potřeboval, aby mi validátor oznámil i důvod, proř není daný element validní, např....
C#, XML, .NET
Martin Wolf
Zdar všem, neřešili jste potřebu přidání vlastnosti pro nepřístupný checkbox ve sloupci datagridview a podle ní pak vykreslit checkbox ve stavu CheckedDisabled nebo UncheckedDisabled. Jakým způsobem se k tomu dopracovat? Budu muset vykreslovat checkbox pomocí DrawCheckBox v události Paint neb...
VB.NET, WinForms, .NET
Dobrý den, Chci se zeptat. Mám obyčejné XML, kde může být několik podúrovní. <dataroot> <products> <nazev>produkt1</nazev> <ceny> <cena>1</cena> <cena>2</cena> <cena>3</cena> </ceny> </products> </data...
SQL, XML
Dobrý den, aplikace (v C#) má komunikovat přes OLEDB s databází Access. Po přeinstalování počítače nastal problém s komunikací. Nastává tato nespecifikovaná chyba: nedaří se mi přijít na příčinu. Dělal jsem nějaký test a spojení s databází je v pořádku. Na mém počítači vše funguje stále b...
C#, Databáze
Aleš Pechočiak
Lze nějakým Příkazem nebo funkcí vypnout na formuláři (VBA Exel 2010) zavírací křížek formuláře? UserForm1.Enabled=False nemohu použít. Formulář se zavírá Tlačítkem na formuláři které spouští další akce. Při zavření křížkem se tyto akce neprovedou a to nemohu potřebovat. Vytvářím program který m...
VB6/VBA
Dobry večer! Ma niekto nejaky napad alebo nejaky kratučky kod na filtrovanie listview podla itemov a subitemov systemom že zobrazi iba vyhladavane položky dik P.
Dobrý den, mohla by mi nejaka ochotna a hlavne znala duse napovedet, jak se provadi serializace v C++? Jinymi slovy jak ulozit objekt tridy do souboru (.dat/txt) a nasledne ho nacist? Bohuzel jsem nikde nenalezl srozumitelnou dokumentaci v aj, natoz v cestine. Vrele dekuji pripadne pomoci ...
C#
Tak jsme se (několik vývojářů) včera bavili ohledně toho, které technologie dnes a do budoucna použít pro intranetové business aplikace, (v důsledku mrtvého Silverlightu, HTML5/JS, již nedostatečnosti samotného ASP.NET resp. pouze serverového řešení, i třeba aktuálního stavu a směru ASP.NET (viz...
ASP.NET WebForms, Architektura
Tomáš Herceg
Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o pomoc v jednom mém projektu. Ve svém programu jsem použil TCP spojení z vašeho projektu kreslící tabule - http://www.dotnetportal.cz/clanek/28/Prenos-dat-protokol-a-dokonceni Funguje perfektně, ještě jednou za to díky. Problém nastává když potřebuju přej...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak lze udělat převod textu na mluvené slovo, jestli je to vůbec možné. Popřípadě jestli by mi sem někdo nehodil část zdrojového kódu, nebo odkaz. Předem díky.
Ondřej Linhart
Zdravím, mám ASP.NET Web API 2 projekt, který používá EF 6.0.2 a při obyčejném dotazu do tabulky, která má jeden řádek, mi dotaz vrací výsledek přibližně 2 sec. na lokále a cca. 10 - 15 sec. na webhostingu. A to je hrozně moc, zvlášť, když tam nejsou žádná data, ale jeden záznam. Mám podezře...
SQL, Entity Framework
Vážení uživatele, potřeboval bych radu, jak vyřešit problém s chybou Visual studia, která se mi zobrazuje u dvou programů, které překládám a používám. U programu O&O Defrag a Smagit se zobrazí chyba: "An unhandled win32 exception occurred in Snagit.exe [2604] Just-In-Time debugging t...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, WinForms, Databáze
Tomáš Holan
Možná je to banalita, ale nemůžu na to přijít... Mám na formu picturebox, v něm obrázek (formát jpg), označme ho třeb PB1. Nad ním mám druhý picturebox (PB2), v něm je něco jako nitkový kříž ve formátu png, tedy s průhledným pozadím. Když je PB2 někde na formuláři, průhledné pozadí funguje, ale...
Zdravím, potřeboval bych poradit. V ImageListu mám několik obrázků, jeden z nich potřebuji nahrát do picture bloku po kliknutí na něj, nevím kde mám chybu protože vždy když to nějak zkusím přepsat chybu to vyhodí. Můj zdrojový kód vypadá takhle:
DObry večer! Vie niekto ako napisať kod na uloženie itemov v comboboxu do my.settings? dik
Ahoj, potřeboval bych nějak vytvořil instalaci pro svůj projekt (konzolová aplikace a windows service). Matně si vzpomínám, že ve VS 2008 byl projekt na instalátor a fungoval vcelku fajn. Teď mám VS 2013 Professional a tam je v Other project types / Setup and deployment projekt názvu Enable I...
Visual Studio
Dave
Dobrý den, jsem naprostý začátečník a momentálně si projíždím seriál VB.NET od začátku, který je mimochodem skvělý, vše je srozumitelně popsáno a vysvětleno, tudíž mi to usnadňuje pochopení základů. Můj dotaz zní, jestli není k sehnání nějaký souhrn praktických příkladů od těch nejjednodušších a...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít