Nové téma
Používám dataset pro report. Mám v datasetu v query SELECT a v něm pod WHERE klauzuli IN, problém nastává, pokud přes DataAdapter plním Dataset, tak posílám parametr, jako složený string např. "4,5", ale v databázi mám int, takže to automaticky vyhodí chybu, jak by se to dalo vyřešit? Ž...
C#, ADO.NET, Databáze
gBqsPxAZ
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak by vypadala funkce, která by rozdělila text z textboxu ve formátu: " Karel||Václav||Pavel||Jirka " na čtyři definované stringi(jmeno1,jmeno2,jmeno3,jmeno4) s danými jmény. Děkuji za odpověď
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Teď se zeptám asi hodně hloupě, ale dá se při startu aplikace z Formuláře 1 zavolat podpogram (Private Sub...), který je umístěn na jiném formuláři? Jak se to principiálně dělá? Děkuji
C#, VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Mám v databázi následující data: Id Datum 1 25.2.1987 1 26.2.1987 2 25.2.1987 2 26.2.1987 A potřeboval bych vytvořit select, který by mi vyselectoval následující data: Id Datum 1 25.2.1987, 26.2.1987 2 25.2.1987, 26.2.1987 Lze to nějak? Bohužel nemů...
SQL, Databáze
Daniel Vališ
Vážení kolegové, již několikátý den se pídím po informacích ohledně WPF a jeho spotřebě paměti. Loni sem zakoupil komponenty pro WPF od Devexpress a celé své gui aplikace pro sklady přepsal do WPF. Práce parádní, šlo to dobře od ruky. Po nasazení se ale začaly dít věci - zjistil sem, že WPF po s...
WPF
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak kopírovat XmlNode z jednoho dokumentu do druhého. Tento kód hlásí "The node to be inserted is from a different document context". Nemůžu najít žádný rozumný postup. Děkuji za pomoc.
VB.NET, XML
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobré den, Mám dotázek, sháním kod, ktery nastaví v systému default browser třebas IE. Marně hledám všude, mohl by mě někdo alespoň nakopnout správným směrem ?? Danke
VB.NET, Offtopic, Algoritmy
Mike Ps
Korespondenční seminář z programování pořádá jarní soustředění v termínu od 20. do 26. dubna. Je určené středoškolákům a nejsou předpokládány žádné programátorské znalosti účastníků. Součástí bude kurz základů programování, pokročilým nabízíme různorodé zajímavé přednášky: od různých programovací...
Offtopic
anonym
Nevíte jak posílat emaily z NETCF 3.5? Nějak jsem tam nedašel System.Web.Mail. Jde o průmyslový panel s WinCE6.0, kde je vizualizace stroje, a potřeboval bych posílat nějaká data emailem. děkuji
C#, Compact Framework
Zdravím, mám jednoduchou otázku. Proč nelze takto použít ternární operátor? Přijde mi to validní, vždyť metoda File.Exists vrací obyčejný bool, co mi uniká?
C#
Chápu dobře, že design time je, když poustim prodram z basicu. A run time je uz vykompilovane EXE? Proč mam tuhle hlášku z puštěného .exe programu? Nebo jsem uplně mimo? ... Socket(Index).LocalPort = iPort 'Prirazeni portu Socket(Index).Listen ... Load Socket(Index) ...
VB6/VBA
dobrý den, mám problém, kdy pokusu naprogramování kalkulačky primitivní (+,-,:,*) mě na řádku Dim c As Integer = CInt(TextBox3.Text) vypisuje chybu převod řetězce na typ integer není platný.. nevíte co s tím prosím vás??
VB.NET
Zdravím všetkých, posielam data z eepromky cez atmegu16 do PC cez seriovu linku a chcem ich zapisať do Listboxu. Jedna sa o 8 bajtove bloky ktoré sú posielané zasebou. Problém mam v tom že do listboxu mi data zapiše sice spravne ale nie po 8 bajtov al ako sa mu chce pre priklad uvadzam vypis lis...
VB.NET, Hardware, WinForms
Dobrý den. Pracuji na jednom projektu, ve kterém z ASP.NET aplikace spouštím konzolovou aplikaci. Potřebuji do ní občas něco zapsat a k tomu bych mohl použít postup s nastavením RedirectStandardInput při spouštění. Ovšem problém je v tom, že k procesu přistupuji tak, že si jeho PID při spuštění u...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, mám následující problém, v Listview mám button pro mazání záznamu, tohle je můj delete v sqldatasource: DeleteCommand="DELETE Zapas WHERE ID_zapas=@ID_zapas" Tohle je můj delete parametr: <asp:Parameter Name="ID_zapas" Type="Int32" /> a ta...
Čau mam jeden program v VB.net ale potřeboval bych aby decompilery nedokázali přečíst jeho zdrojový kod , extistuje na to nějaká ochrana ? Semozřejmě mi stačí aby byla třeba 50 % ale aby prost2 nepřečetl vše
Je nějaký "free" nástroj pro vývoj pro WinCE6.0 (Compact framework 3.5) ? Ve Visual C# 2008 Express nejsou potřebné šablony.:-(
Dobrý den, prosím o radu s listBoxem. Do listboxu vkládám jako Item instanci svoji třídy a přes property DisplayMember mu řeknu, jakou property z moji třídy chci zobrazit. To funguje správně pokud chci zobrazit hodnotu jedné vlastnosti, ale co když chci zobrazit nějak naformátovaný text...
Ahoj, nevím si rady jak zkopírovat data (označeno více položek, listbox nastavený na multiselect) z jednoho listboxu do druhého listboxu. Vždy se mi zkopíruje jen ten poslední označený. Díky za radu.
Dobrý den, k načtení a uložení souborů jsem chtěl použít tyto způsoby: Ale nevím proč se "While Not" neukončí a načítá soubor stále dokola?? Vytvářím ConsoleApplication pro Framework 2.0 Děkuji za radu
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít