Nové téma
Zdravim. Mam textove pole id_firmy_f, kt. je prepojene cez bindingsource na typovany dataset. V SQL tabulke ma toto pole povolene hodnotu null a je typu INT. Potrebujem vlozit do tohto pola hodnotu null cez textove pole formulara. najprv nulujem pole: Ulozenie do databazy: ...
ADO.NET
gBqsPxAZ
Zdravim. Mam formular, kt. ma pripojene polia cez typovany dataset. Ulozenie dat vykonavam takto: Ulozenie prebehne bez problemov. Ale ak text v niektorom poli dlhsie ako je v databaze, tak vyhlasi chybu, to je tiez ok. Ale ak znova skusim ulozenie tak uz hlasenie nie je a formula...
Dobrý den mám dotaz. Tvořím menu ve stylu: http://62.77.84.254:8080/admin/testfilepath.aspx Ale potřebuji toto menu načítat z SQL, čehož jsem dosáhl za pomocí: (ale je celé rozbalené) a moje otázka tedy zní jak z tohoto SELECTU mam vypsat pouze kategorie a podkategorii na kterou kliknu...
VB.NET, ASP.NET WebForms, SQL, Databáze
Vojtěch Dobýval
DObrý den, mám aplikaci, která by dokázala fungovat mnohem lépe, kdyby znala NT jméno uživatele a počítač, ze kterého ten uživatel ASP.NET aplikaci spouští.Vím, že se tomuto tématu věnovaly některé jiné články, prošel jsem jich opravdu hodně, ale bohužel mi doporučované postupy neustále vrací ...
ASP.NET/IIS
Jaroslav Čáp
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak v C# udělat to, že když uživatel napíše písmeno 'í', na výstupu (TextBox) se objeví 'и + ´' (и́ s čárkou nad - z důvodu přízvuku). Je to vůbec možné? Předem děkuji za rady
C#
Michal Štěpánek
Ahoj, Dnes je již technicky možné pomoci OWIN, Nancy nebo například FubuMVC nebo pouze WebAPI+Knockout JS udělat v .NETu webovou aplikaci, která by nepotřebovala IIS a byla by hostovaná pouze jako vlastní NT Service. Máte někdo již nějaké praktické zkušenosti s tím jaký Framework zvolit a jak...
ASP.NET/IIS, HTTP/HTML
Tomáš Holan
Dobry den, nemate niekto doimplementovane metody Peek, MoveNext, Current k triede EnumerableReader v tejto stranky pod URL: dakujem
Zdravim. Mam formular s jednym datagridview do ktoreho nacitavam vysledok query, kt. je "zadrotovany" v tableadapteri v xsd. Takto vyzera query v tableadapteri - Firmy_hlavnaTableAdapter: V formulari ladujem data do tabulky firmy_hlavna datasetu - ISPREDataset: Vsetko j...
Jan Holan
Zdravim. Prechadzam z MS Access databazy, kde rokmi vznikla pomerne rozsiahla databaza z cca 100 tabulkami, s radovo niekolko 100 tis. zaznamov. Jasne pomale, padave ... Zacal som to prepisovat do vb.net + MS SQL a potrebujem pomoct s rozhodnutim: Aky sposob plnenia dat do formularov zvo...
Zdravím... Při programování wpf aplikace jsem narazil na problém...Zjednoduším ho... Chtěl bych takovouto strukturu databáze: Mám nějakou krabici, ve které jsou různé tvary (krychle, koule, kužel, trajhran...) Každý tvar dědí z rozhraní.... Jak řeknu té v databázi té krabici, že může být ...
Entity Framework, WPF
Zdravím. Jak vidíte budoucnost týkající se microsoftí mobilní platformy? Má smysl se to učit, nechat se někde zaměstnat? Snažit se prorazit v tomto odvětví? Teoreticky je to progresivní platforma, ale reálná čísla?
Windows Phone
Michal Plško
Dobry den, Resim jeden drobnejsi problem s EF code first. Mam vytvorenou databazi s existujicimi tabulkami. Do ni chci pridat nove tabulky z dalsiho noveho projektu. V projektu pouzivam EF code first. Nicmene v projektu take potrebuju pouzit asi 1 nebo 2 tabulky, ktere jiz existuji v databazi....
Entity Framework
Ondřej Brožek
Zdravim. Zmena offsetu u ScrollVieweru o 1 zodpovedana hodnote 1 px? Mam takyto problem. Mam velky canvas s objektami, ktory scrollujem. Na pozadi mam bitmapu, kde vykreslene objekty posuvama tak, ze zmenim poziciu a prekreslim ich. Problem je, ze ked zmenim poziciu objektov na bitmape o zmenu of...
WPF
anonym
Zdravím všechny WPF odborníky! Mám WPF aplikaci, která vykresluje data pomocí WriteableBitmapEx. Hodnot, ze kterých je graf vykreslován je poměrně hodně (několik jednotek tisíc) a proto je kladen velký důraz na výkon. Samotné kreslení do bitmapy je svižné, což je výborné. Všiml jsem si ale, že p...
zdravim, rad by som poziadal o pomoc. Mam tabulku z ktorej potrebujem spravit vystup a neviem ako, viete mi niekto pomoct? Tabulka: Vystup co viem spravit je pre stlpec A,B,C a E: potrebujem ale dosiahnuit este aj pre stlpec D: Vieste mi niekto poradit ako? Dakujem za navr...
C#, LINQ
Zoltan Gutleber
Snad naposled prosím o pomoc. Nemohu přijít na to jak správně zanést data do kruhového grafu. S XY grafem bych si snad poradil, ale kruhový nemůžu dát dohromady. Modelová situace: 1) Graf zásob na skladě 200ks = 100% = 360° 2) 'Ukrojím' 1. prodej 50ks = 25% = 45°, z původního bodu 1 zb...
VB.NET
Martin Mikulík
Mám prosbu ohledne razeni a vypsaní menu s kategoriemi a podkategoriemi. Jedná se mi o výpis z DB do TreeView formou: -MENU1 -Submenu1 -S-Submenu1 -S-Submenu2 -Submenu2 -MEnu2 V tabulce mam sloupce s daty: ID | Nadpis | ID_Submenu ---------------------------- 10101|...
VB.NET, ASP.NET MVC, SQL, Databáze
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Mám ve VB udělaný prográmek, který se připojuje k SQL. Pokud jej pustím z jakéhokoliv počítače / uživatele, tak je vše v pořádku, ale jeden jediný počítač / uživatel se prostě nepřipojí a program - připojení mi hodí chybu : "A network-related o...
Databáze
Zdravím vespolek při pátečním poledni všechny zdejší profesionály. Prosím o radu s pro mě neřešitelným oříškem. Mám dvě databáze. Ke každé mám nachystán conectionstring v podobě: Tyto následně připojuji a plním datagrid asi takto: Umím spojit data dvou tabulek jedné databáze. Ale jak to pro...
VB.NET, Databáze
Radek Tesař
Dobrý den mám problém program mi vzdy padne pri pokusu zmacknuti talacitka pochybu. Problém je někde v Player Update kdyz se pokousim o pohyb. Zde prikladam Tridy: Sprite, Game1, PlayerGame1Sprite Player
C#, XNA
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít