Nové téma
Dobry den, Chtel bych se zeptat kdy je vhodne psat staticke tridy a kdy ne. Konkretne mam tridu Importer, ktera rozbaluje soubor do tempu, nasledne parsuje a importuje do databaze a maze data z tempu. nebo Dekuji za vysvetleni
VB.NET, Architektura
anonym
Zdravím Může mi prosím někdo říct, proč při sčítání ve VB.NET 2010 Expres ve VBA to funguje správně Děkuji Václav
.NET
Ondřej Linhart
Prosím o nasměrování. Zkouším použít komponentu BackgroundWorker (BW) dle návodu zde: http://www.mstv.cz/vyvojari/videos/125/Pouziti-BackgroundWorker-ve-WinForms-aplikacich Jenže jsem zhavaravola na tom, že z vedlejšího vlákna se ovládají některé komponenty na hlavním vlákně atd., čili bych potř...
VB.NET, Threading, WinForms, Databáze
Pro zjištění jestli aplikace má administrátorský práva je tento kód, to vim: Mám program, který to využívá a vše funguje tak jak má, ale mám druhý program který právě vytvářím a potřebuju administrátorský práva pro správnou funkčnost, ale jestli program spustim normálně nebo "Spustit jako...
VB.NET
Dobrý den, mám třídu Downloader a funkci Downloader.Download(Url). Funkce Download vrací objekt DownloadTask, který mimo jiné obsahuje propertu uchovávající množství již stažených dat. Tato vlastnost je samozřejmě readonly, aby nešla změnit zvenčí. Jak její hodnotu aktualizovat ze třídy Download...
Algoritmy, .NET
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné vytvářet ve visual basicu aplikace pro operační systém android. Děkuji za odpověď
Visual Studio, Offtopic
Roman Masek
Dobrý deň, som vo VB taky mierne pokročily začiatočník a mám menší problém s ProgressBarom a Listboxom. V Listboxe mám napr. 31 položiek čo predstavuje 100% a potrebujem ich jednotlivo odoslať. Lenže inkrementovať ProgressBar možem iba o cele číslo a 1 položka mi predstavuje 3,225% ale výsledok d...
Honza Dufek
Jak nastavím vlastní název na tlačítkách v MessageBoxu díky.
Zdravim, mám napsaný formulář settings.vb a v hlavním formuláři main.vb používám metodu Showdialog() pro zoobrazení formuláře settings. Když při spuštění použiju tu metodu tak se mi ukáže chyba "Parameter is incorrect". Co s tím mám dělat? Zkoušel jsem třeba metodu Show() nebo přejmenov...
VB.NET, WinForms
Michal Štěpánek
Dobrý den,mám následující problém: do tabulky(Insert) zadavam id_treninku, ID_hrace, a Ucast....ale potrebuju abych nemusel zadavat ID_hrace, ale misto toho zadat pouze JmenoHracec, ktere mam v jine tabulce a automaticky se doplnilo ID_hrace(povinny udaj). Nevim jestli to nejak jde pres Insert?
ASP.NET WebForms
Zdravím, nedaří se mi sečíst jeden textbox s druhým. Chápu že mají typ String, ale když se je pokusím převést na typ Integer např. CInt(TextBox1.text) nebo CType(Me.TextBox1.text, Integer) program hlásí chybu "Převod rětězce na typ Integer není platný". Už si nevím rady. Prosím o pom...
Lubomir Drinka
Cau , mam takovy problem.Mam script který ma zjistit moji ip adresu A ukáže mi to že mam ip adresu:192.168.1.101 ale na mojeip.cz mi to ukáže: 89.176.86.26 Díky
Offtopic
Čau stahl jsem si string z jedny stranky na ktery se zobrazuje externi ip adresa. Vyhodilo mi to zdrojovy kod tahle Ale chci tam mit jen tu ip adresu ! tak jsem udělal ale zbyl tam ten zbytek (za tou adresou) a ten mi nejak nejde vyhodit pryc Díky
Rekneme ze mi bezi proces firefox.exe.Aplikace firefox.exe ma velikost na disku napriklad 18 mb.Lze nejak nakodovat aby se zjistilo jestli bezi nejaky program ktery ma velikost 18 MB ? Nejedna se o pamet RAM pouze o velikost kterou zabira na disku. Dekuji
Cau , jak mam udelat aby když zavřu program kliknutím na červený křížek nahoře vpravo tak aby se eště před ukončením programu zobrazil messagebox
Dobrý den chtěl bych se zeptat jak se dá přetížit konstuktor TimeSpan(tick) chtěl bych si pro tuto třídu udělat svůj konstruktor kde bych zadaval např: milisekundy. A uvnitř bych to přepočítal na tiky. Jen nevím jak ke tříde nadeklarované v .netu přidat další přetížení. Dík Tom
C#
Zdravim , skusam vytvorit regularny vyraz ktory by mal takyto tvar <zaciatok>vsetko medzi(aj riadky)<koniec> problem je to vsetko medzi skusal som \s \S* .... rozne kombinacie ale vsetko mi nenaslo
VB.NET, Regulární výrazy
Abc dde
Dobrý den, v aplikaci mám standardní report, všechno funguje celkem bez problému, ale při generování pdfka mám v tom pdfku jednu stránku úplně prázdnou, před ní mám nějaké data a za ní zbytek dat (tabulku). Nenarazil už někdo na stejný problém? Druhý problém mám při exportování dat do formátu d...
C#, Komponenty
Dobrý den, mám následující problém: V listview vypisuji ID_hrace a potrebuji aby se tam vypisovalo i Jmeno Hrace, ktere je v jine tabulce, ale svazané stímto ID_hrace....Má někdo nápad jak na to? Děkuji všem předem za nápady:)
Jsem absolutní začátečník a potřebuju udělat jednoduchou aplikaci, která bude zobrazovat id, jméno a příjmení z xml souboru a bude tam moct přidávat další. Zatím se mi nepovedlo najít přesně ten příklad který potřebuju. Základní znalosti mám ale nevím jak propojit xml s aplikací, zařídit aby se h...
VB.NET, XML, WinForms
Michal Plško
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít