Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 > >>

VB 2010 Komnikace RS232

Dobrý den, začal jsem s VB asi před 14 dny a řeším pro mne zapeklitý problém. Mam kód, který mi vypíše data co příjmu po RS232 v textboxu. To funguje precizně ale mam problem že potřebuji i data porovnavat se select case a to nemůžu dát dohromady. Myslíte že byste mě mohli navést na správ...

VB.NET, I/O operace

1 odpovědí

20.03.2023 21:48

gBqsPxAZ

Ako uložiť a vložiť dáta DataGridView

V DGV mám dáta a potrebujem ich uložiť a následne vložiť zrejme najlepšie pomocou DataTable. Ďakujem za kód.

VB.NET, WinForms, Databáze

3 odpovědí

19.02.2013 15:24

anonym

Vb.net a JSON

Dobrý den, pomohli by jste mi prosím udělat v vb.net a pomocí json program který stáhne všechny obrázky ze stránky zde http://test.razv.net/ a když na stránce změní datum přidání &quot;file_timestamp&quot; tak se obrázky přepíšou. Předem děkuji za vaší pomoc.

VB.NET

5 odpovědí

07.02.2013 13:50

Radovan Zvolský

Odfláknutá dokumentace v MSDN

Co je druhý a třetí parametr u aktualizační anonymní metody? MSDN dokumentace je v některých místech jako např. tady neskutečně odfláknutá a na stejný dotaz, který byl položen před třemi roky tam dosud nikdo nebyl schopen odpovědět. Předpokládám, že jedno z toho je původní hodnota a to druhé no...

VB.NET

22 odpovědí

05.02.2013 19:22

Ondřej Linhart

Struktura v poli struktur

Zdravím. Narazil jsem na problém a nevím si s ním rady. Mám strukturu (struc), a unvitř proměnné. Dále mám pole těchto stuktur, se kterým pracuji. Když jsem ale do struktury přidal další strukturu, nebude přístupná v poli (protože je statická). Nevíte někdo jak to obejít? Rád bych zkrátka...

C#

0 odpovědí

04.02.2013 17:53

anonym

XML element v elementu se stejným atributem

Zdravím, potřebuju v xml uložit adresářovou strukturu a mám problém ověřit, jestli element &lt;slozka jmeno=&quot;jmeno_složky&quot;&gt; existuje, když nachází ve složce se stejným jménem. Konkrétně dejme tomu, že mám adresář Data/Dokumenty/Dokumenty a ověřuji, jestli je v xml odpovídajcí eleme...

VB.NET, XML

1 odpovědí

04.02.2013 16:07

anonym

Nedokončená procedura při FormClosing

Nazdar chlapi, nerozumím jedné věci, mám program ve kterém při ukončení chci, aby uložil data, takže mám událost: a proceduru ve které ukládám data do souboru Problém je v tom, když změním proměnnou pocetnastroju na 256, tak se mi většinou databáze uloží jen po nástroj 140, ani nedopíše řádek....

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

03.02.2013 15:17

Ondřej Linhart

Foto v profilu

Přesto, že si připadám nadprůměrně inteligentní a rád čelím mnoha výzvám. Potom co nemohu přijít na to jak si dát obrázek do profilu, začínám nad sebou vážně pochybovat :-) Možná jsem něco přehlédl, v &quot;upravit profil&quot; jsem nic nenašel i když kliknu na obrázek siluety osoby, nebo se ...

Offtopic

1 odpovědí

03.02.2013 15:12

Ondřej Linhart

drag & drop listview

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak naprogramovat funkci drag &amp; drop mezi dvěma nebo více listboxy na formuláři. našel jsem několik návodů v C# ale v tom se moc neorientuji, nejsem programátor profesionál, jen si prográmky ve VB.NET ulehčuji práci. Díky za pomoc a nasměrování.

VB.NET

2 odpovědí

31.01.2013 20:15

anonym

Dokumentace kódu

Ahoj, prosím o radu zkušenějších v čem děláte technickou dokumentaci ke kódu. Rozhodl jsem se dát si svoje zdrojáky do pořádku a chtěl bych je vybavit technickou dokumentací. Můžete mi poradit nějaký osvědčený software (ať už jako samostatný program nebo addon do Visual Studia)? Jediným mým pož...

Offtopic

3 odpovědí

30.01.2013 8:07

anonym

Gecko vs. WebKit

Které z vykreslovacích jader je nejlepší? Gecko nebo WebKit?

Offtopic

0 odpovědí

29.01.2013 20:22

Ondřej Šrytr

mssql sp_executesql výstupní tabulku do stringu

Zdravím včechny sql nadšence narazil jsem na malej problém a nemůžu nikde najít řešení. Mám proceduru ve které skládám select s mým formátováním ve stringu. Nakonec ho spustím přes: V pořádku vyhodí výsledek tabulku 3 sloupce 3 řádky (mohou být i jiné) Potřeboval bych ale nějak tu tabul...

SQL

1 odpovědí

29.01.2013 13:41

anonym

MS Acces - registrace ActiveX

Dobrý den, v Accessu (Office 2003, 2010) na Win 7 (jak 32 tak i 64 bitová verze) se snažím zaregistrovat ActiveX prvek Microsoft List View Control(SP4)příkazem regsvr. Bohužel s tímto prvkem neumí Acces pracovat a hlásí, že &quot;Došlo k problémům při přístupuk vlastnosti nebo metodě objektu OLE...

VB6/VBA

0 odpovědí

28.01.2013 22:53

Vladimír Hans

Nekonečná procedura

Dobrý den, ve Visual Basicu se teprve učím (a všeobecně programování), a nemůžu si poradit s jedním problémem. Zde je kód: Mám program který vypočítává prvočísla od 2 do zadané hodnoty. Výsledky ukládá do seznamu typu boolean (index=dané číslo, 0/1-je/není prvočíslo). Následně prvočísla za...

VB.NET

3 odpovědí

28.01.2013 19:53

anonym

XML - pridavani dat

Zdravim, uvadim kousek kodu z netu pro pridavani dat do XML. V XML souboru je pak ale navic &quot;xlmns&quot; Kde se tam vzalo to xlmns a jak ho odstranim? Diky.

VB.NET, XML

14 odpovědí

28.01.2013 17:48

Vladimir Petras

Widgets

Zdravím, dostal jsem takový nápad, že si udělám nějaké vychytávky na plochu... (kalendář apod.) Chci se zeptat v čem se to dá nejlépe udělat, ale hlavně bych chtěl propojit ten kalendář se Sociálními sitěmi a googlem. Tkaže když člověk přihlášený na fb da že se něčeho zúčastní tak se mu to při...

Offtopic

2 odpovědí

28.01.2013 7:07

anonym

Jak přidat uživatele bez CreateUserWizard

Zdravim, používám pro přihlašování provider AltairisWebSecurity a nevyhovuje mi komponenta CreateUserWizard, chtěl bych si udělat formulář pro vtváření uživatelů sám. Vložit uživatele do databáze asi nebude problém, jediné co vnímám jako komplikaci je správné uložení hesla kvůli hashi. Jaký...

ASP.NET WebForms, Databáze

5 odpovědí

25.01.2013 17:26

anonym

VB.Net a grafika ve vrstvách

Dobrý den, prosím napadá Vás někoho jak z toho ven? Vyzkoušel jsem už různé &quot;šarády&quot; v rámci svých možností a znalostí ale výsledek zatím &quot;naprd&quot; :o) Čeho se snažím dosáhnout: vytvořit na pozadí &quot;velkou&quot; grafickou plochu bigG (8000x10000px) - Bitmapa tuto Bitmap...

DirectX, Grafika

6 odpovědí

25.01.2013 15:42

Ondřej Linhart

WCF vs WS

Zdravím všechny, začínám se pouštět do projektů týkající se technologie WPF.Aktuálně píši modul do jedné již hotové aplikace a řeším jak nejlépe navrhnout jednotný přístup do DB. Uživatelů může být až několik stovek a psát/vytvářet DBContext v každé session aplikace mi nepřijde vhodné. Myslel js...

WPF, WCF/WS, Databáze

3 odpovědí

24.01.2013 12:34

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

VBA (Access2010) - kopírování souborů do adresáře v jiném PC pod jiným opravněním

Dobrý den, řeším problém, kdy mám přes aplikaci v accessu kopírovat soubory z lokálního PC do adresáře na serveru. To není problém - API Open File + FileSystemObject.CopyFile. Problém je, že uživatelé nemají běžně se svým účtem do toho adresáře na serveru právo zápisu ani čtení a ani ho mít nes...

VB6/VBA

0 odpovědí

23.01.2013 15:04

anonym

<< < 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se