C# to VB   zodpovězená otázka

C#, VB.NET

Zdravím! Rád bych se zeptal zda někdo nemáte zkušenost s přechodem z C# na VB. Zajímalo by mne přibližně jak dlouho by asi trvala "aklimatizace".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Krátce po uvedení C# jsem se ho naučil při plné znalosti VB.NET a nebylo to tak hrozné i přes můj naprostý odpor ke všemu, co smrdí céčkovou syntaxí.

Opačně to musí být jednodušší, protože VB.NET má mnohem srozumitelnější syntaxi a je přehlednější. Takže odhaduji tak maximálně měsíc za předpokladu, že něco píšete každý den.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ačkoliv Microsoft zatím drží funkčně jazyky C# i VB.NET na stejné úrovni, je C# komunita mnohem větší a rozšíření VB.NETu v globálním měřítku postupně pomalu upadá.

Sám bych na VB.NET dočasně "přecházel" pouze v případě, kdy by to byla pro určitý projekt bezpodmínečně nutná podmínka.

Z tohoto pohledu zvažte, zda je tento krok opravdu nutný.

Jinak bych na naučení a osvojení VB.NET syntaxe odhadoval měsíc až dva.

K tomuto kroku mne samozřejmě vedou objektivní důvody.

Děkuji všem za odpovědi.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback