Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>

DataGridView MultiRowCellMergedHeader

Jak lze vytvořit v datagridview další řádek záhlaví sloupců? Příklad pro představu: třeba naplnit sloupce názvy měsíců a nad nimi v horním záhlaví zobrazit číslo čtvtletí měsíce jako sloučenou buňku vždy pro dané tři měsíce Vydat se cestou vlastního vykreslování v události Paint? Problém...

VB.NET, Komponenty, WinForms

3 odpovědí

21.02.2013 12:18

anonym

Program na liste

Hoj chci ze zeptat jak udelam abych kdyz na liste kliknu pravim tak at se ukaze tabulka :D (obnovit, zavrit, minimalizovat atd) zkousel jsem to pres ContextMenuStrip ale asi se to dela jinak. Diky za radu

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

21.02.2013 0:22

Ladislav Šesták

SelectSingleNode + namespace

Mohli byste mi prosím poradit, jak vybrat konkrétní &quot;Object&quot; dle &quot;Site.Name&quot;? V tomto zápise mu vadí asi ta dvojtečka... díky moc

C#

1 odpovědí

20.02.2013 22:56

Ladislav Šesták

Zmena forecolor posledneho znaku v RichTextboxe

Zdravim, zacal som postupne prechadzat na vb.net takze som zaciatocnik, vo vb6 to ale tiez este nebola ziadna slava :D Narazil som na jeden problem, potrebujem zmenit forecolor alebo proste nejako zvyraznit posledny znak v richtextboxe, posledny znak samozrejme zistit viem, no jeho farbu uz nie

VB.NET

1 odpovědí

20.02.2013 22:53

Ladislav Šesták

Padání aplikace bez jakékoliv hlášky

Zdravím, Kdysi dávno jsem udělal aplikaci (ještě ve vb6). Ale jedno dne začala padat bez jakékoliv hlášky (i když nic nedělal). Tak jsem to kompletně přepsal do VB.Net. Výsledek je stejný. Na některých PC to padá a na jiných (třeba mých) to běhá bez problému. V událostech žádná zpráva o problé...

Offtopic

8 odpovědí

20.02.2013 13:42

anonym

Vlastní příspěvky a komentáře

Dobrý den, ve svém projektu potřebuji na stránku jednoduché příspěvky a komentáře k nim jako např. na Facebooku. Příspěvky jsem udělal jednoduše přes tabulku v databázi, SqlDataSource a DataList. Horší to je s komentáři. Do ItemTemplate DataListu jsem hodil další DataList, určený pro koment...

ASP.NET WebForms, Databáze

3 odpovědí

15.02.2013 15:40

Jiří Zdvomka

nefunkční rozbalovací MENU v IE9

Dobrý den, již před časem jsem se snažil řešit problém s chybným zobrazováním rozbalovacího MENU v IE8, kde po najetí myši se mi sice rozbalovalo submenu, ale místo položek s navigací se mi zobrazoval pouze prázdný bílý prostor. Snažil jsem se tento problém odstranit např. použitím controladapté...

Offtopic

2 odpovědí

14.02.2013 18:35

Michal Štěpánek

Pomoc s chybou

Na Form mám TabControl a na jednu z jeho kariet som pridal CheckBox. Odvtedy sa program nedá spustiť a vyhodí túto hlášku :InvalidOperationException was unhandled An error occurred creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: The form referred to itself during cons...

VB.NET

7 odpovědí

13.02.2013 21:59

anonym

Úvodní formulář při startu programu

Obracím se na plénum s prosbou o nasměrování... Chtěl bych udělat při startu mé aplikace něco jako úvodní formulář, třeba jako když startuje Word 2010 nebo Corel a do něj vypisovat co se zrovna děje (třeba načítám data, vytvářím rozhraní...atd.). Až se udělá vše potřebné co souvisí se startem ...

Threading, WinForms

6 odpovědí

13.02.2013 11:49

Ondřej Linhart

ORM mapper

Zdravím všechny, nemá někdo praktické zkušenosti a doporučení ohledně ORM mapperu pro .Net (nejlépe pro WPF),který funguje proti různým typům DB (MSSQL,Oracle,Postgre,DB2,..)? předem díky

WPF, Komponenty, Databáze

4 odpovědí

12.02.2013 15:06

anonym

ASP.NET 4.5 - Model Binding - Validace pri kompilaci

Zdravim, mel bych dotaz ohledne noveho bindingu ASP.NET 4.5. Je sice hezke, ze pri editaci aspx souboru pri preklepu bindovane property naskoci error, ale behem kompilace je tento error &quot;ignorovan&quot;, build probehne v poradku. Potreboval bych nekde nastavit, pokud to jde, aby v pripade pr...

WPF, Optimalizace, ASP.NET/IIS, Reflexe, .NET

0 odpovědí

12.02.2013 11:58

anonym

Zabránění vložení duplicitního záznamu do databáze

Zdravím, potřeboval bych poradit s konkrétním problémem. V aplikaci mám skupiny, a do skupin přidávám jednotlivé členy. Ale nevím, jak zabránit tomu, aby nebyl jeden uživatel ve skupině víckrát. V databázi mám tabulku GROUPS, USERS a GROUPMEMBERS. Když se uživatel přidává do skupiny, do tabul...

ASP.NET WebForms, Databáze

21 odpovědí

12.02.2013 6:55

anonym

DataGridView ComboBoxColumn

Dobrý den, Pro zobrazení uživatelských dat využívám DataGridView, který obsahuje sloupec s ComboBoxem. Jako Datasource (přímo nebo pomocí BindingSource) chci využít DataTable, kde bude jeden ze sloupců obsahovat informaci o tom, který item má být v ComboBox označen (SelectedIndex). Rád b...

VB.NET

2 odpovědí

11.02.2013 13:54

Hellis

WCF service

Zdravím, po chvíli laborování se obracím na zkušenější kolegy s následujícím problémem (podotýkám,že ve WCF jsem začátečník): 1.Vytvořil jsem jednoduchou WCF services,která pouze zavolá stored proceduru v DB,běžící na stejném serveru,kde je WCF služba hostována 2.Službu jsem nasadil na IIS ...

WPF, WCF/WS

1 odpovědí

11.02.2013 12:32

anonym

VB.NET 2010 a Excel, problém s .Range

Prosím poraďte, mám příkaz ve VB.NET, kde pracuji s Excelem: blok = xlWorkSheet.range(&quot;a2:k999&quot;) všechno fznguje jak má. Jenže bych potřeboval definovat oblast Range dynamicky, podle aktuálního stavu počtu řádků. Když zadám: blok = xlWorkSheet.range(cells(1, 2), cells(pocet_radk...

VB.NET, Office

2 odpovědí

10.02.2013 17:24

Dušan Sedláček

Process.start a čtení výstupu

Zdravím, hledám už hodnou chvílí a zatím se mi nedaří co potřebuji. Chci ve VB2008 spustit pomocí Process.start program, který do konzole vypisuje aktuální stav své operace a já bych potřeboval průběžně číst obsah té konzole ale zároveň počkat v mém programu až se process dokončí. Dokázal by mě...

VB.NET

8 odpovědí

10.02.2013 0:02

Ondřej Linhart

Distribuce aplikace s databází

Zdravím, mám aplikaci, přes kterou se připojuji do databáze, používám Express verzi, chtěl bych ale aplikaci publikovat a nainstalovat na jiný počítač, chci se zeptat, jakým způsobem se řeší, když nechci na tom jiném počítači instalovat i SQL Server, nebo jakým způsobem se to řeší standardně? In...

C#, Databáze

3 odpovědí

09.02.2013 14:30

Ondřej Linhart

Odstranění sama sebe z List Of

Dobrý den, je možné aby objekt odstranil sám sebe z kolekce? Dejme tomu že mám v aplikaci třídy ClassZakaznici a ClassKontakty. Tyto třídy reprezentují data v databázi a každý zákazník může mít neomezený počet kontaktů (vazbu 1:N). - Třída ClassZakaznici načte základní data o zákazníkovi a ...

VB.NET, Algoritmy

7 odpovědí

07.02.2013 15:04

Ondřej Linhart

zabranit zamrznuti aplikace ve VB6

Dobry den, napsal jsem pro kamarada aplikaci, ktera snima pixely na plose a podle toho pak rozsvecuje kontrolky pomoci LPT portu Problem je v tom, ze kdyz hraje hru ve fullscreenu, po urcite dobe (pokazde jina) mi moje aplikace zamrza a neposila tak informace na port LPT Pokud by nekdo v...

VB6/VBA

0 odpovědí

06.02.2013 21:51

anonym

Formulářová aplikace ve webovém prohlížeči

Dobrý den, potřeboval bych radu. Před delší dobou jsem se účastnil prezentace ohledně visual studia. Jedno z témat byla i ukázka formulářové aplikace, která byla spouštěna v IE. Teď by se mi to moc hodilo, protože se obávám tvorby přímo webové aplikace, a tohle by mi pomohlo. Už je to dost dlo...

VB.NET

2 odpovědí

06.02.2013 16:30

Ondřej Linhart

<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se