Nové téma
Mám Win7 (64bit) ,MS Office 2010 a VB.NET2010. Pokouším se otevřít Excel z verze 2007. V referencích projektu mám připojen COM Microsoft Excel 14.0 Object Library ver. 1.7.0.0 V modules1 pak toto: Za běhu se program zastaví na řádku Dim xlBook As New Excel.Workbook s touto chybou: Sys...
VB.NET, Office
Miloš Eiselt
Dobré den přátelé, potřeboval bych poradit s automatickým logováním na web z aplikace. Našel jsem spoustu příkladů nalogování pomocí prvku webbrowser ve VB, ale potřebuji otevřít stránku(process) v primárním prohlížeči a nasledně automaticky nalogovat, když znám jméno loginu, hesla i submitu ...
VB.NET
Mike Ps
Při použití OpenFileDialog se vybírá soubor. Nemá VB nějakou funkci která by vybírala adresář?
VB.NET, WinForms
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
napísal som si vlastný Http serverík pomocou HttpListener dá sa takýto server spustiť na ASP.NET hostingu? Ak áno tak ako?
C#, VB.NET, Architektura
V minimálních požadavcích na VS2012 je procesor s 1.6 Ghz a vyšší. Já si plánuju koupit tenhle notebook do školy a potřebuju na něm VS2012. Ten notebook, co jsem si vybral má ale Core i3 s 1.4 Ghz, znamená to, že pokud tento požadavek nesplňuji, tak to nepůjde ani nainstalovat? Je mi jasné, že to...
Visual Studio, Hardware
mám xx.vbs script který má jeden parametr (typu řětezec) normálně bych volal z příkazové řádky: cscript xx.vbs parametr jenže parametr může obsahovat mezery, proto musí být uvozovky cscript xx.vbs "parametr" teď se to komplikuje - parametr navíc může obsahovat i uvozovky ...
anonym
Zdravím všechny ve spolek, Potřeboval bych poradit. Mám malinkou aplikaci, která mi dle jména pc v doméně zjistí IP adresu. Nic méně potřeboval bych to naopak. Potřebuji na základě IP adresy zjistit jmeno PC. Apliakce vypadá takto: VB Try 'performs the DNS look...
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jakým způsobem se chová zálohování databáze z SQL serveru dotazem: Zdrojová databáze (SistoDb.mdf) má velikost 10MB (nastavená jako minimální velikost db v nastavení). Soubor, který sql vytvoří jako zálohu (.bak) výše uvedeným dotazem má velikost př.: do...
SQL, Databáze
Zdravím, co si myslíte o VB.NET a budoucnosti? Mám rád tento jazyk, dobře se mi v něm dělá, narozdíl od C#, ale neznám nikoho, kdo by dělal ve VB.NET, v C# lidi ano, a přece koukám že tenhle web jede. :) Ještě mě napadá, jestli náhodou všichni neskočíme v budoucnu u HTML5, Javascript, CSS3?...
VB.NET, Offtopic
Ondřej Linhart
Zdravím C# zasvěcené.... Řeším celkem zajímavý problém. A nevím jak dál. V mém programu používám DataSet na přijímaní nějakých dat. Nejprve přijmu všechna data (kolem 2000 recordu) a pak je v DataSetu co 100ms aktualizuji. Bohužel se mi stává, že aktualizace trvá i několik sekund (6 až 10s), což...
C#
Zde jsem si napsal třídu Tvary pro vykreslování tvarů do pictureboxů. Když v události Load zavolám metodu vykreslit tak se nic nevykreslí. Nevíte někdo co s tim?
Lze pomocí ADODB ve VB.NET 2010 zjistit, jaké tabulky jsou v accessovské databázi? Návody využívající ADODB, které jsem našel zřejmě fungují pouze ve VB 6. V řádku AdoRS = AdoCon.OpenSchema(adSchemaTables) hlásí chybu na "adSchemaTables"
Zdravím, potřeboval bych se dozvědět, jak zabránit v opakovaném odesílání dat ze stejné IP adresy. Mám dotazník, který odesílá data do databáze. Data jsou odesílána anonymně. Dá se nějak zařídit, aby uživatel mohl z jedné IP adresy odeslat data pouze jednou? Děkuji za odpověď
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, ASP.NET/IIS
Zdravím všechny Guru VB, Nejdříve chci upozornit, že se teprve učím a zdokonaluji ve VB, to proto, abych předešel nějakému nedorozumění. Chtěl jsem se zeptat, zda by mi mohl někdo poradit, dělám formulář, to je jedno jaký prostě si ochcanuji nějakou A4, nějaké lejstro, to si dám jako background ...
Zdravim, Chci jen vedet, kdyz vytvorim promenou v "TRY" a rekneme treba o radek niz mi vyskoci EX, zdali promena bude stale existovat. Jen příklad :)
.NET
Zdravím. Blbá otázka. Ako dosiahnuť, aby sa pri otvorení formu, v ktorom je RichTextBox, zobrazil kurzor na určitej pozícii, kde by som text už zadával normálne z klávesnice? Ak dovolite doplním. Vo Forme2 je RitchTextBox1. Chcel by som, aby sa mi automatický zobrazil Form2 s blikajúcim kurzorom...
Lubos Blader
Ahoj! Potřeboval bych prosím poradit,zda je možné a event.jak kreslit ve VBA Excel na UserForm(ne do listu)čáry,kružnice,oblouky atd. Mělo by to "snad" jít přes API,ale nějak nemohu nikde nic najít a pohnout s tím!! Děkuji
VB6/VBA
Martin Polik
Ahoj, chtěl bych poradit, když mám kód: No, a teď, kde mám chybku? :D Jakmile program zavřu, database.txt se prostě smaže, nevím co za to může. Děkuji za všechny rady.
Zdravíčko VBNet bohové... Potřeboval bych poradit jak udělat jakýsi "dálkový ovladač" Představte si, UserControl žárovka a UserControl spínač Přidal bych si na Form UCžárovku a UCspínač a tomu spínači nastavil do property, kterou žárovku(y) obsluhuje... A při přepnutí spínače by...
Jiří Chovanec
Hoj jak muzu ovladat program napr.:hraji hru a mam udelany hack a kdyz macknu F1 v nasem pripade Q Prida mi penize. zkousel sem to ale nefunguje musim byt v tom programu a ne ve hre co s tim pls ?
Alexander Clarai
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít