SQL -> VPN   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, jak se mám připojit k SQLserveru přes VPN.

Dosud jem se odkudkoliv (a to potřebuji zachovat) připojoval na server s veřejnou IP 77.xxx.xxx.14 a port 6646, Connection string "Data Source=77.xxx.xxx.14,6646;Initial Catalog=log;User ID=jmeno;Password=heslo;Connect Timeout=1;" a pak to přestalo fungovat. Z domu se připojím bez problému. Správce i provider mi tvrdí, že nic nedělali a tak ať se připojuji ve firmě přes VPNku.

Poradíte mi prosím jak?

Děkuji

Honza

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A čemu na tom nerozumíte? Pokud VPN máte, a je udělán i překlad/prostup, tak není problém se připojit. Bohužel mám z Vašeho dotazu a popisu pocit, že vůbec netušíte o čem mluvíte. Neřešil bych žádnou VPN, pokud vám nejde se připojit jen z práce ,tak to bude asi tím, že máte ve firemním prostředí FW nebo jiný aktivní článek v cestě, který tuto komunikaci blokuje.

bohužel nejsem správce a otevírání o otevření portů na FW jsem žádal správce, takže mi nezbývá než mu věřit. Nicméně si myslím, že je právě problém někde u nás ve firmě, protože když se připojím z domu na SQL server právě s výše uvedeným connetion string, tak je všechno v pohodě. Dokonce to bylo v pořádku i od nás z firmy. Do minulého týdne chodilo vše a dnes už ne a správce mě s providerem odkázali na VPNku. Tak komu mám říct?!

Dobrý už to mám, problém firewallu :)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback