Nové téma
Zdravím a obracím se na Vás s prosbou o radu. Vyhledávám skupiny souborů podle přípon na siťovém disku, plním listview včetně data vytvoření, změny a velikosti do subitems. Používám metodu GetFiles s volbou prohledávat i podadresáře, přípony jsou v poli, v cyklu procházím pole a opakovaně sp...
VB.NET, I/O operace
anonym
Dobrý den, potřebuji poradit s jednou věcí. V databázi mám 2 tabulky Třídy a Žáci. Pro každou tabulku 1 datagridview a chtěl bych, aby se po kliknutí na třídu zobrazili v druhém datagridview jenom žáci, kteří chodí do stejné třídy. Napadlo mě, že by to šlo pomocí události datagrdiviewu selectedi...
VB.NET
Jiří Zdvomka
Přeji pěkný den. Dobří lidé, prosím... Mám DataGridView1 připojený na DataTable. Existuje nějaká metoda/vlastnost, pomocí níž lze ukládat hodnotu buňky do DataSource ihned po ukončení editace/validace buňky ? Tedy i v případě, že nedojde k opuštění řádku ? Zkoušel jsem vše, i ve VirtualMode...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Zkopíruje-li uživatel data z tabulky DataGridView, je po vložení např. do MS Excel nebo Word porušená diakritika. Přičemž při vložení do většiny jiných aplikací je diakritika v pořádku. Problém je v tom, že DataGridView ukládá do schránky data v několika formátech, mimo jiné v HTML. A aplikace Of...
Zdravím, máte osvědčenou utilitu na převod z VB do C? Je jich spousta, bohužel některé jsou placené, jiné nefunkční.
VB.NET, Offtopic, C++/C
Cau , lze nějak udělat aby když smáčknu klávesu W aby si změnil obrázek v pictureboxu ? zkoušel jsem toto Nejlepší by bylo kdyby to četl z recources. Díky
Dobrý den, v aplikaci asp.net používám knihovnu dll obsahující implementaci API XML 2. Je napsána v programovacím jazyku C#. Lze tuto knihovnu nějak využívat v procedurách ve VB.NET ? Mám i zdrojové kódy knihovny - lze nějak ev. udělat převod do VB.Net a pak udělat kompilaci ? Předpokládám, že ...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, v desktopové windows forms aplikaci řeším problém s korektním zobrazením jednotlivých objektů na formuláři. Problém úzce souvisí s nastavením velikosti textu ve Windows (100,125 a 150%). Pokud aplikaci, kterou programuji při použití zobrazení velikosti textu 100% přenesu na jiný počí...
Dobrý den dělám aplikaci na automatické vyplnění web formuláře (pro zjednodušní administrativy v nemocnici). Formulář provozuje jiná organizace, která není ochotna ho nadále modifikovat. Metodu request zatím nepoužívám, přesto část kodu již funguje na jednoduchém principu např. případně: a ...
C#, HTTP/HTML
fortran
Dobrý den, potřebuji změnit téma za běhu stránky. Teď mám v Page_PreInit ale to nefunguje. Je tu nějaká možnost, jak toho docílit? Díky.
Dobry den, prosime o naceneni a informaci ohledne realizace novych web. stranek databaze hotelu stavajici web je : www.unitedmediatravel.com (ASP) data se nacitaji z MS SQL kde se vyvolavaji predpripravene StorageProcedure zdrojak na stare asp mohu poskytnout Podminkou je zachovani dat n...
Offtopic
Zdravím, mám na stránce komponentu ModalPopupExtender, pomocí ní zobrazuji tabulku s textboxy, které mám svázané s ValidatorCalloutExtender, chyba nastane, když nevyplním textbox, tak se nezobrazí ValidatorCalloutExtender nad popup oknem, ale pravděpodobně pod ním, takže pro uživatele nejde vidě...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms
Dobrý den, po aktualizaci stránek dreamsparku se mi na něj nejde přihlásit. Přihlašovací údaje mám správné, protože když je napíšu špatně, tak mi to normálně napíše, že jsou špatné. Pokud však napíšu přihlašovací údaje správně zde https://www.dreamspark.com/Account/SignIn.aspx .... stránka mi vy...
Chtěl bych se zeptat, jestli s tímto problémem nemá někdo zkušenosti. Zde je kód na vypsání recordsetu do DataGridView: Všechno funguje tak jak má, ale problém je to, že když máme v recordsetu dejme tomu 60 000 záznamů trvá to cca 30 vteřin. Není nějaká možnost, jak tuto dobu zkrátit ...
Dobrý den,chtěl bych si vytvořit aplikaci která by četla nastavení z XML souboru. Můj XML kód vypadá zatím takto: Ale v error listu mi to píše: xml document cannot contain multiple root level elements. Snažil jsem se googlovat ale nenašel jsem nic co bych chápal nebo dokázal aplikovat. nevíte ja...
XML
Textbox na formuláři mám spojen Databidings s SQL tabulkou. Pokud údaj ze sloupce smažu po provedení update je hodnota sloupce nezměněna. Pokud do textbox zapíšu jiný datum, tehdy se po update hodnota sloupce změní. Ví mi někdo poradit, proč se nedá datumový sloupec změnit na prázdný?
VB.NET, WinForms, Databáze
Budou jěště nějaké články o WPF?
C#, VB.NET, WPF
Zdravím, mám malý problém, který v současné době řeším v jednom programu. Použité XML je zde: Mám smyčku, které mi načte z tagu <set> hodnotu uloženu v atributu name a potřeboval bych se dotázat na atribut name každého tagu <servicename> uloženého zde a následně to vypsat do ...
VB.NET, XML, WinForms
Zdravím vás, nejsem programátor, pouze se snažím trochu zjednodušit vyplňování formulářů v práci. Následující kód nefunguje, může mi někdo prosím poradit? Hlásí to chybu: Object reference not set to an instance of an object. Předem díky.
C#
Dobrý den, mám na webhostingu aplikaci v ASP.NET i s databází (SQL 2008). V aplikaci mám zabudovaný Metaweblog API pro snadné publikování článků. Problém je, že když se článek publikuje, tak je bez háčků (ale jenom některých, např. neveřím). V databázi je to tak stejně. Datový typ sloupce s html ...
ASP.NET WebForms, Databáze
Martin Vích
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít