Nové téma
Zdravím, v Xna si chci udělat hru, ale když jsem vytvořil jednduchou animaci pohybujícího se objektu po přímce, tak jsem se docela zděsil.Animace sebou každou chvíli "cukala", jako kdyby vynechávala snímky (asi tak po 1 - 2 vteřinách). Prosím o radu, děkuji. Výstřižek z metody update...
C#, XNA
anonym
Zdravím řešil někdo převod čísla na slovní vyjádření? Měna např. 55,50 a slovy "padesátpětpadesát"... Asi by to šlo šílenou skladbou podmínek a nadefinování polí, ale taky možná jednodušeji... poradí někdo? Děkuji
VB.NET
Zdar všem, řeším potřebu rozblikání tlačítka poděděného z toolstripbuttonu pomocí podprocesu, který zajištuje jeho rozblikání.Prosím o radu, jak správně ukončit podproces, aby nedošlo k ThreadAbortException. Snažím se zachytit ThreadAbortException, ale marně... Nastavením IsBackground při uk...
VB.NET, Threading, WinForms, .NET
Dobrý den, začínám s jazykem C# a chtěl bych udělat jednu aplikaci, kde ovšem budu potřebovat ukládat celkem velké množství dat. Již jsem zkoušel ukládat data do tabulek a pomocí SQL Serveru a SQL Data Adaptéru k nim přistupovat. Co mi ale vrtá hlavou je, jak se budou data načítat, resp. uklád...
C#, SQL, Databáze
Tomáš Herceg
Zdravim, mam mozno blbu otazku, ale v vb.net len zacinam a potrebujem zistit ako zistim ci je obsah textboxu ciselna hodnota... nieco ako bolo vo VB6 dakujem
Ahoj! Nasledovny kod mam: potreboval by som ho upraviť tak aby otvaranie suboru nešlo cez openfile dialog ale cez pevne zadanu cestu suboru napr. c:/test.txt dik
Z nějkého důvodu potřebuji svůj vlastní button (mohl by být třeba ve tvaru elipsy) Pokud vynechám část s trigrama, tak tlačítko bude ve zmražené polože vypadat stejně a při najetí se jeho barva nezmění... Já bych ale potřeboval nějak tlačítku říct, že se má chovat stejně jako normální tlačítk...
WPF
Dobry den! Potreboval by som poradit ako sa da vyvolať napriklad nejaky form z programu. na zaklade dvojiteho klicku na nejaky item z tohto listview. Priklad: dvojitym klikom vyvolam form s rovnakym nazvom ako hlavny item z listview. dik
VB.NET, .NET Tips
Ondřej Linhart
Dobrý den, používám komponentu CreateUserWizard pro registraci uživatelů na webu. Po registraci se uživateli odešle email. Akorát je zde jeden problém - v emailu se místo písmen s háčky a čárkami zobrazí otazníky. Tělo emailu je v html a mám tam metatag pro kódování charset=windows-1250". ...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms
Ahoj. Snažím se vytvořit aplikaci, kde by se prvky zvětší podle toho, jak se zvětší okno(tedy celé okno je vyplněno prvky). To není problém - dám si je do gridů, kterým nastavím vertical i horizontal alignment na Stretch. Problém je, že text v buttonech, textblocích, atd zůstává titěrný i když ...
Hezký den všem, mám otázku do pléna ohledně návrhu pomocí async/await. Dejme tomu, že máme modelovou situaci a píšu knihovnu, která má poskytovat asynchronní i synchronní variantu nějaké metody. První špatný návrh je: Pokud zavolám sychronní variantu MyMethod z prostředí, kde synchronizační ...
C#, VB.NET, Architektura, Threading
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím. Mám okno s vícero tlačítky (20). Všechny kromě jednoho mají být zmražené (!IsEnable) pokud je vlastnost(dejme tomu Zmraženo definována v .cs souboru okna) nastavena na true..To jedno jiné tlačítko ovládá prop Zmraženo... Vím jak nastavit binding na IsEnable a Zmraženo, ale nevím jak...
Ahoj. Chtěl bych se zeptat... mám třeba v txt souboru Lukáš Pukáš Vojta Karel **Další** Míč Pálka Kopačky no a tady je otázka: Šlo by udělat to, že by se ty jmena nacetli treba do listboxu a zastavilo by se to u **Další** a dál by to nepokracovalo. A ještě aby se mi načetli ty v...
Dobrý den, potřeboval bych poradit zda je možné při stránkování textu pomocí Paginátoru nějak zajistit, aby určitou část nerozdělil, ale dal již na novou stránku. Mam tam tabulku s dvěma řádky a potřebuji aby zůstaly spolu a nestalo se, že první bude dole na stránce a druhý nahoře na nové st...
Dobrý den, tvořím teď malinkou aplikaci, která se připojuje do mySQL a zobrazí data v GRIDU. Probmlém je ovšem asi v tom, že CHARACTER_SET serveru a databáze je LATIN1. Celé je to nějak špatně nakonfigurované. Když se připojím třeba v PMA nebo nějakým klientem (třeba HeidiSQL) tak default maji U...
C#
Dobrý den, narazil jsem na problém. Vytvořil jsem v DataGridView ComboBoxColumn a v něm kolekci hodnot. Vše funguje dobře, ale nyní bych potřeboval, aby se do tohoto sloupce dala mimo hodnoty z kolekce zapsat i hodnota jiná. Je to možné, nebo toto lze jen v ComboBox na formuláři. Tam jsem to vyzk...
VB.NET, WinForms, Databáze
Ladislav Šesták
Dobry den, od vcerejska se ucim WPF. Vytvarim program, ktery v sobe obsahuje Groupbox s tlacitky. U tlacitek mam nadefinovane styly. Styly pri najeti mysi i kliknuti funguji skvele do doby, nez pridam rozmerove i pozicne shodny (dalsi) Groupbox s jinymi tlacitky a informacemi. Avsak, jakmile pre...
Ahoj Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Dá se ukládat nastavení v programu (checkbox, combobox,..)? Myslím si, že jsou 2 postupy. 1. udělat přes txt soubor (přehledné, pracné) 2. To právě nevím.
Zdravím. Mám W8 64 bit CZ, Visual studio v angličtině. Jediné co tam je v češtině, jsou chybové hlášky při debugingu. Což je dosti nepraktické (špatně se to googlí): http://s10.postimg.org/efkoj5pqh/chyba.png Nemůžu přijít na to, kde se toto nastavení změní z5 na angličtinu. Language pack ...
Visual Studio
Ahoj mám další dotaz. Na netu to nemůžu najít. Jde mi o to, že po zapnutí programu mi vyskočí form1 a form2. A dokud nekliknu u form2 na OK tak at nemůže kliknou na form1 (abych nemohl pracovat na form1), aby to zakázalo dokud nekliknu na button ve form2
VB.NET, WinForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít