Nové téma
Dobrý den, vytvořil jsem si jednoduchý prográmek pro komunikaci s COM portem a mám problém s počítáním řádků v textboxu. Chci, aby mi přičetl +1 do lablu při každém přidaném řádku. Prosím o pomoc. Zde je můj kod Nejlepší by bylo synchronizovat program s ryanem , ale to už je nad moje sí...
VB.NET, I/O operace
gBqsPxAZ
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde můžu mít asi chybu pokud m při odeslání níže uvedeného formuláře vyskočí tato chyba: Chyba bude URČITĚ někde v části <InsertItemTemplate>, ale nevím kde...:(
ASP.NET WebForms
Ladislav Šesták
Mohli by ste mi , prosím, poradiť, akým príkazom môžem tlačiť ďalšiu stránku
VB.NET, WinForms, Tisk
Lubomir Drinka
Zdravím vás, už delší dobu přemýšlím jak správně ukládat do databáze dvourozměrná data u kterých neznám přesný počet sloupců. Uvedu příklad: Uživatel si v aplikaci vytvoří ceník oken a zadává cenu za metr x metr, např. [code] -- 1m, 2m, 3m 1m 3kč 5kč 6kč 2m 5kč 9kč 12kč [/co...
SQL
anonym
Čau, prosím o nasměrování, co bude nejvhodnější pro grafickou simulaci jednoduchých drah nástroje (úsečky a oblouky) ve 3D. Díky skvělému seriálu Tomáše Hercega a vašich dalších příspěvků jsem si vytvořil programátor základních obráběcích cyklů a rád bych to pro další vývoj a bezpečnost obohatil...
VB6/VBA
Poradí někdo kde je problém? Mám kód: V textboxu se objeví nápis "Není číslo", přičemž, když krokuju program, tak nad .Minimum vidím hodnotu -1.#IND. Zkoušel jsem i CTYPE nebo Chart1.ChartAreas(0).AxisX.Minimum.ToString, ale je to pořád stejné. Minimální hodnota osy X rovna -1 je v ...
VB.NET
Michal Plško
Dobrý den, nevíte jak dostat do richtextboxu všechny znaky: Hlavně jako jsou speciální znaky a české (znaky s háčky a čárkami). Děkuji za odpověď. (Po načtení TXT souboru se některé nezobrazí a je místo nich obdélník nebo otázník)
VB.NET, WinForms
Zdravím, řeším tento problém: Mám master page Site.master a v ní asp:panel s ID=AlertWindow a pak mám stránku Default.aspx a v ní potřebuju z codebehind nastavovat atribut Visible toho asp:panelu v master page (ta stránka Default.aspx má jako master page nastaveno právě to Site.master). ...
VS2012 Pro. Dobrý den, ve VS2012, v nabídce vyvolané kliknutím na nějakou metodu chybí "create unit test", jako tomu bylo ve starších edicích VS. Je nějaký plugin, nebo klávesová zkratka, která tuto fukcionalitu umožní ? Nevím jak otestovat privátní metody tříd. Starší VS kó...
Visual Studio, Testování
Tomáš Herceg
Prosim vas jak bych mohl vytvorit promenou 1bajt ktery ma hodnotu od 9 do 255 A pak ho ulozit ci pripsat do souboru. Dekuji
Dobrý den, potřeboval bych vědět jak zjistím která klávesa je zmáčknuta (POZOR v PictureBoxu při MouseMove). Děkuji. P.S.: Funkce: když myš bude se pohybovat v PictureBoxu a já zároveň zmáčknu klávesu tak aby se zapsala jako hlavní název programu (Me.Text = [Zmáčknutá - klávesa])
Jak ve fomuláři zobrazit upozornění, které s danou prodlevou zase zmizí nebo zmizí po klepnutí myši? Napadlo mě použít tooltip zobrazený metodou Show u spodního okraje formu, ale nemohu najít, jak přinutit, aby se zarovnal spodním okrajem k formu. V události tooltipu Popup sice zjistím je...
Možná blbá otázka, možná špatně hledám. Je nějaká možnost jak ovládat command line? Např. pomocí Process spustím cmd.exe a chtěl bych posloupností příkazů ovládat celý proces.
C#
Antonín Marko
Zdravím, do firemní aplikace (WPF), která má mimojiné adresář s kontakty, potřebuji přidělat vytáčení telefonního čísla na analogovou linku přes externí USB modem (A-Link 5614CU 56k). Tohle mi vůbec není blízké. Jestli se nepletu, tak ve Windows 7 a 8 již není TAPI (alespoň v základu). Teda dř...
giorgino
Zdravím, mám svou vlastní chybovou stránku pro chybu 404. V souboru web.config to mám nastavené takto: Problém je v tom, že stránka se zobrazí pouze když je v odkaz formulován takto: www.něco.cz/asdfa.aspx. V případě odkazu www.něco.cz/asdf se zobrazí výchozí chybová stránka s chybou čís...
ASP.NET/IIS
Ondřej Brožek
Našel jsem že existuje Jazyková sada pro češtinu - Visual Studio 2010 Professional: http://msdn.microsoft.com/cs-cz/ff799046.aspx Sada však nejde nainstalovat do VB 2010 Ultimate kterou mám. Nejde z této sady dostat pro verzi Ultiamte alespoň českou nápovědu?
Visual Studio
Lidi mohli by jste mi někdo pomoci s jedním problémem? Když mám hru rozdělenou do komponent. Tak jak udělat aby reakce klávesnice fungovala ve všech komponentách. Mam jednu komponentu kde všechno funguje, pak jsem jsi udělal další komponentu s dalšímy reakcemi na klávesnici, ale ta už nejde, přit...
Potřeboval bych poradit, jaká je správná metoda pro zobrazování čísel ve stringu. Mám bindovaný textblock na string, ale pokud je číslo příliš malé/velké, tak se hodnota zobrazí ve tvaru např. 1.156e-5. Jak správně string (nebo se to dělá přímo na tom textblocku?) naformátovat, aby od určitého po...
Prosím o nasměrování případně jednoduchou ukázku kódu k pochopení. Vygooglil jsem řadu příkladů s použitím Chart, na příkladech to funguje...ale potřeboval bych poradit co je třeba udělat. Mám DataGridView (DGW) naplněný daty (zdrojem je textový soubor, jinak to nejde), takže všechny hodnoty ...
VB.NET, WinForms, Databáze
Dušan Sedláček
Dobrý den, snažím se porovnat dvě hodnoty ve vzorci to vypadá takhle (a + b + c + d + e + f) > g ale hodnota g mi dělá problémi jak dělám co dělám tak mi to furt píše Chybu: Value of type 'WindowsApplication1.Kusy' cannot be converted to 'Double' Poradí mi někdo co dělám š...
Pavel Bureš
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít