Nové téma
Mám konstrukci: kde: DGW1 je DataGridView a ComboBox1.Text obsahuje název tabulky v databázi access, kde těch tabulek je víc (Chemikálie, Parfémy, Barvy, atd...). Sql je definován v jiné části a je jednoduchý: Po spuštění vše funguje a DataGrid se naplní daty z tabulky Chemikálie. Když však...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
gBqsPxAZ
Jak simulovat stisk tlačítka vím, např. takto: Jak ale zařídím, aby ke stisku Button2 došlo i "opticky", tzn. aby bylo vidět, že tlačítko Button2 bylo stisknuto? (snad rozumíte, jak o myslím)
VB.NET, WinForms, .NET
Lubomir Drinka
Mám ve formuláři textBoxy propojené s datasetem "PakceDtaSet1". (Dataset jsem vytvořil pomocí průvodce VB 2010). Na formulář jem přidal BindingNavigátor. Pohyb po řádcích datetable cis_akce pomocí navigátoru mi funguje. Pro BindingNavigátor je již někde v pozadí ale naprogramována...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Miloš Eiselt
Musel jsem přeinstalovat Vb6 na nový HD a nepamatuji si už jak má vypadat zápis do registru, který zařídí ve vyvoj. prostředí Vb6, aby se okna jednotlivých procedur otevírala maximalizovaná hned po spuštění Vb6. Poradí někdo? Dík Tondas
VB6/VBA
Tonda Hurník
Jak mohu program naučit ,aby si zapamatoval na který tlačítko jsem kliknul? Mám 20 tlačítek (button1,button2,...) jak mám udělat aby program zapamatoval že jsem kliknul na button4 a button6? Děkuji
VB.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
chtěl bych se zeptat jestli v knize ASP.NET krok za krokem od G.Andrew Duthie je u ukázek kódu použit programovací jazyk Visual Basic.NET nebo C#.NET. Díky.
Offtopic
anonym
Zdravím, existuje nějaká jiná možnost jak zjistit aktuální životnost baterie v notebooku? Win32_Batery a její DesignCapacity vrací ve většině případů nulu. Vím že Windows sám má podporu pro zjišťování životnosti. Nezapisuje si někam informace? (Registry, texťák...). Za jakoukoliv pomoc budu rád ...
C#
Ondřej Linhart
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak skrýt aplikaci tak aby nebyla vidět nikde jinde než ve správci úloh (úlohy[Programy na pozadí]). Díky za odpověď.
Zdravím,chtěl bych se zeptat jak udělat to, aby byl níže uvedený button viditelný pouze pro admina... <asp:Button class="new-aqua" runat="server" CausesValidation="True" Text="Přidat zápas" PostBackUrl="~/Admin/NovyZapas.aspx" /> Děkuji ...
ASP.NET/IIS
Dobrý den, mám možná úplně hloupý dotaz, ale nevím, jak to vyřešit: Vytvářím ve visual basicu 2005 aplikaci. Mám Form1, na Form1 je Panel1 a na Panelu1 je Button1 Potřebuju aby to fungovalo takto: 1. když kliknu na Button1 levým tlačítkem myši, provedou se normálně příkazy, které jsou v B...
Čau mam dělam hru tic tac toe , ale mam takový problem,když se na políčko klikne tak ma byt promena positionX true.Takže např. kliknu na policko1 tak position1 = true,a pocitac vyhrazuje nahodna cisla od 1 - 9 a pokud mu padne 1 a 1 už je zaplněná tak to ma losovat znova.
VB.NET, Grafika
"Pracuji" na aplikaci, ve které bych chtěl využít hardware myši k jinému účelu, než je hýbání kursorem. Prostě bych chtěl mít v PC zapojené dvě myši, jedna by sloužila k účelu, ke kterému je určená, druhou by využívala jen ta má aplikace. Je možné toto nějak vyřešit?
František Bílek
Ahoj všem, pokouším se jako úplný začátečník vytvořit jednoduchý prográmek v excelu. Mám vytvořených několik maker a ty potřebuji každé zplášť spouštět jediným tlačítkem. Makro by se mělo zvolit na základě podmínky, konkrétně název měsíce. Mohl by mi tady někdo poradit jak na to? Předem děkuji za...
Zdravim jak spočítám počet lomítek v TextBoxu nebo v proměnné?
VB.NET, WinForms
Dobrý den, potřeboval bych vložit odkaz na web do textu v msgboxu. Tady na foru jsem toto nenašel. Dělám ve VB2010. Díky
Komponenty, WinForms, .NET
Jiří Šimara
Ahoj! Ve VBA(excel) chci spustit program,který jsem vytvořil v GAME MAKERU.Pokud ho odkliknu normálně v manageru tak se mi spustí,ale chci ho spustit va VBA příkazem Shell tak se mi začne program načítat(je spuštěný progresbar) a ke konci naskočí černé okno a napíše hlášku "došlo k neoče...
Martin Polik
Ahoj, nevíte prosím někdo, jak se tvoří link včetně zakódovaných parametrů pro přihlášení, který by po načtení prohlížeče uživatele přihlásil a uvolnil mu jen část webu dle jeho uživ.role? Chtěl bych nechat sdílet určenou část webu, ale nechci nikomu posílat jméno a heslo, jen link, který to ...
Dobrý den, chtěl bych nějakým způsobem docílit toho, aby mi aplikace rozlišila a zpřístupnila prvky podle uživatele který je přihlášen. Respektive rozeznala uživatele Admin, který by mohl nastavovat aplikaci a uživatele User pro kterého by byla různá prvky nastaveni ".Enabled=False", př...
Dobry den, řeším problém s připojením k mysql databazi, ktera mi běží na Ubuntu. Mám již několik aplikací, které rovněž využívají mysql databázi ale ta běží na windows server, kde se má aplikace připojuje přes TCP/IP protokol. Problém je v tom, že k Ubuntu je třeba se připojit přes Unix ...
Prosím o pomoc chci si udělat malý program na hlídání záruk, ale nenapadá mne jak udělat porovnáni 2 sloupců v DB. Myslím tím porovnat aktualní datum proti záznamu kdy byla věc koupena. Nepomohl by mi s tím někdo ?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít