Tohle by se mi asi líbilo, jen se bojím, aby to nebylo to samé co umožňuje Excel... čili pro mně nepoužitelné. Obecně mám množinu bodů o souřadnicích (x,y,z)>0. Co bych potřeboval je vykreslit základní podobu 3d grafu, tedy osy x,y,z a umístění bodů v nich při základním pohledu (čili při nějakém natočení osy z třeba o 45°, aby ten 3d prostor byl zřejmý). Pokud by to nestačilo, musel bych provést rotace buď primárně v ose z, eventuálně x a y. A to buď třeba posuvníky nebo uchopením objektu a tažením myší. Nevím však jak rychle by se graf překresloval, jestli by to fungovalo jaksi "online", nebo bych musel zadat parametry (natočení os) a pak kliknout na tlačítko přepočítat... Ještě k poznámce pana Linharta, je mi jasné, že to je o výopočtech množin a transformacích ve 3d, ale to je mi vcelku jasné. Matematicky to chápu. Otázkou je, jaký programátorský nástroj zvolit, aby to nebylo příliš složité a výsledek byl uspojkojivý. Samozřejmě ve VB.NET s tím aspoň trochu dělám. To je celé :-) V každém případě děkuji všem za náměty.
|