Zdravím všechny, jsem totálně v koncích, už 4 hodiny řeším velmi zajímavý problém. Mám aplikaci, která komunikuje se serverem v internetu. Server je na portu 5222. CS je takovéto Data Source=serv.....,5222\SQLCLA;Initial Catalog=cloud_drdata;User ID=clo...;Password=..... Pokud jej testuji na vývojovém NTB tak funguje skvěle. Když jej distribuuji na vzdálený počítač tak po spuštění nahlásí chybu. System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Při vytváření připojení k serveru SQL Server došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je SQL Server nakofigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Chyba při vyhledávání zadaného serveru či instance) Ověřil jsem všechna nastavení (firewall, povolení, atd) a vyzkoušel i tři jiné aplikace a to management studio 2008, DbAccessTester.exe (tam jsem vložil celý CS a šlo to), a jinou aplikaci kompilovanou na mém PC a všechny na vzdáleném šli. (Jedná se o Windows Server 2003 SBS). Ale ať dělám cokoliv, prostě to nefunguje. A nejhorší je, že předchozí verze aplikace (toto byl upgrade přidávající funkci mimo tento hlavní proud komunikace) fungovala v pohodě. Přidal jsem tam práci s lokální DB a to spuštění zálohování a pak upload na FTP. BACKUP DATABASE drdatanet TO DISK = 'c:\backup\backup.bak' WITH INIT takhle vypadá přidaný SQL dotaz. Tak opavdu nevím vyzkoušeno: Aplikace Firewall Nastavení Restarty Restarty služeb Změna konfigurace Časy jsou synchronizovány Děkuji za jakoukoliv radu
|