Ukládání dat z textboxů do listu MS Office   otázka

VB.NET

Dobrý den,

jakožto absolutní začátečník Vás prosím o radu.

Tvořím si prográmek na porovnávání naměřených dat ,potřeboval bych postup a nebo navést jak ukládat data zobrazená (programem naměřená) v jednotlivých textboxech do jednoho listu v excelu.

Postupoval jsem dle přibližného návodu na

http://support.microsoft.com/kb/306022/c...

ale program mi otevře několik listů najednou takže to asi není ta nejlepší cesta k úspěchu a nebo někde dělám chybu (jako obvykle).

Dále bych chtěl poznamenat ,že naměřená data ,tedy ta v textboxech se zobrazující ,se po stisku akčního buttonu změní ,proto se ptám jde nastavit aby to ukládání bylo prováděno průběžně?

Děkuji za případné tipy a rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Hoďte sem kód toho ukládání, takto není v čem hledat chybu.

Možná zvažte jestli není lepší ukládat data jako .csv, je to univerzální a excel si s tím také poradí. (a je to nejspíš lehčí na naprogramování)

Jestli chcete aby se uložila po stisku buttonu, tak zavolejte uložení v metodě při stisku.

Jestli chcete, aby se ukládaly při změně txtboxu, bez mačkání tlačítka. Tak si nastavte tectchange event v textboxu..

Děláte to ve formech, nebo ve wpf?

Odpovím jen zběžně protože píšu z jiného pc.

Dělám jen ve formech ,volání uložení oněch dat po určité akci není problém to zvládnu.

A co se týče kódu zkoušel jsem přesně ten co je uveden v odkazu ,samozřejmě po úpravě pro odpovídající počet textboxů ,ale jak jsem psal výše neotevírá pouze jeden sešit nýbrž mnoho.

Vím momentálně se bez přímé formulace v mém kódu asi nepohneme ,ale mám to v druhém PC a dostanu se k něj až zítra tak to sem pak hodím.

Prozatím ,jak by jste to napsal Vy v případě ,že máte např. 5 txtboxů a z každého potřebujete uložit do listu excelu aktuální hodnoty?

Jinak prozatím děkuji za Váš čas a Vaši odpověď

proč to teda rovnou neukládáte do sešitu? Na co děláte k jednoduché věci složité řešení? :-) můžete využít i VBA

Však o to se očividně snaží ,ale zřejmě neví jak na to a proto se ptá zde.Chce to více číst :-D

A který postup z návodu je vlastně použit?

Otevíráte sešit přes CreateObject a zapisujete do buněk, pak se otevřou všechny listy sešitu, na tom není nic divného. Použijete-li ADO, pak budete zapisovat do konkrétního listu. Nebo jak bylo doporučeno ukládat data např. do csv, které otevřít v excelu, vyhnete se také rozdílům v ovladačích pro různé verze souboru při práci v různých verzích office a windows. Záleží jde-li zápis do konkrétního souboru nebo nového souboru a co se s tím v excelu bude dít dále, budou se data aktualizovat neb jen jednorázově plnit, těžko říct bez upřesnění či kusu kódu, jak již bylo také uvedeno výše.

Berte mne prosím s rezervou ,jsem absolutní začátečník....

Prozatím postupuji takto:

Dim oExcel As Object
        Dim oBook As Object
        Dim oSheet As Object

oExcel = CreateObject("Excel.Application")
        oBook = oExcel.Workbooks.Add

Dim DataArray(99999, 10) As Object
        Dim r As Double
        For r = 0 To 99
            DataArray(r, 0) = TextBox1.Text
            DataArray(r, 1) = TextBox2.Text
            DataArray(r, 2) = TextBox3.Text
        Next

oSheet = oBook.Worksheets(1)
        oSheet.Range("A1").Value = "Kilometr"
        oSheet.Range("B1").Value = "Výška dle APK"
        oSheet.Range("C1").Value = "Výška dle ASP"

oSheet.Range("A2").Resize(100, 3).Value = DataArray

oSheet = Nothing
        oBook = Nothing
        oExcel = Nothing
        GC.Collect()

Prozatím mi to pouze kopíruje do sešitu obsah uvedených textboxů ,kterých bude více než je uvedeno v tomto zkušebním kódu.

Dále pokračuji v bádání jak zařídit aby "excel" uložil a nebo jen vepsal do sešitu každou změnu v textboxech a nebo což bude asi průchodnější navázat uložení na stisk tlačítka

no myslel jsem na co tvořit program když hodnoty můžeš napsat do excelu rovnou... pokud je to sw třetí strany který něco měří a pán to chce dostat do excelu tak je to na nějaký tutorial ne na radu z fora

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback