Neštandardné zobrazovanie čísel.   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý deň, neviem si rady s nasledujúcim problémom. V databáze mám umiestnené celé čísla napr.

110000,810001,1533001, 1534000, 1535010, 2001125. Potreboval by som aby sa mi v gride zobrazovali ako 110, 810/1, 1533/1, 1534, 1535/10, 2001/125 ale aby sa mi ďaľej triedili podľa veľkosti ako čísla nie ako text.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pro hodnoty 810/1 apod. si vypočítejte (buď při plnění gridu nebo už v SQL) a zobrazujte v gridu, původní sloupec v gridu nezobrazujte. Pro prvotní řazení (např. již v SQL) použijte původní sloupec.

Pokud dále potřebujete, aby si uživatelé řadili grid podle jednotlivých sloupců sami, musíte programově odchytávat událost před vlastním řazením a v té změnit, aby se pro řazení použil jiný sloupec než co defaultně odpovídá sloupci, na kterém se kliklo (SortColumn).

Ďakujem, myslel som že to nebude úplne jednoduché, žiaľ tá databáza je historicky urobená takto nešťastne.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback