Nové téma
Prosím o pomoc, mám databázi accdb, pomocí wizardu propojenou na formuláři s datagridview. Čili mám "dataset" DS1 "bindingsource" a "tableadapter". V tableadapteru mám i saru různých sql dotazů, mimo jiné i tento, dostupný jako xxx_tableadapter.DeleteQuery když prov...
ADO.NET, Databáze, VB6/VBA
gBqsPxAZ
Prosím o radu kde hledat chybu. Mám BindingNavigator propojený s Datasetem, data zobrazuje normálně. V momentě, kdy chci záznam smazat a kliknu na Ikonu Delete, kde je kód: tak zhavaruju s chybovou hláškou: Snažuil jsem se to vygooglit, kód odpovídá příkladům, tak už opravdu nevím kde hledat z...
VB.NET, .NET
anonym
Dobrý deň, Pred mesiacom som prešiel z Win7 32bit. na Win 8 64bit. Odvtedy keď sa pripájam na Vbnet.cz trvá cca 7-12 sekúnd než sa objaví úvodná obrazovka, rovanko v Internet Exploreri aj vo Firefoxe. Dovtedy to bolo v pohode max. 1-2 sek. Z iných počítačov v kancelárii je to úplne v pohode, ale...
Offtopic
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
už nevím jak dál, zkusil jsem asi vše... Začínám s VB. Jde o to že mám tenhle design http://prntscr.com/1c0vpg tenhle script http://prntscr.com/1c0vsv a txt databazi http://prntscr.com/1c0w0e Mě jde o to, že kdyz to spustím a kliknu na políčko s petr petr, tak chci, aby se mi to ukázalo ...
VB.NET, WinForms
WPF, .NET 4.0 Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kreslení na controly v metodě OnRender. VS po vložení controlu na window, po změně kódu controlu, před rebuildem, VS vykreslí na control žlutý vykřičník. Potřeboval bych graficky podobnou funkcionalitu na některé mé controly. Pokud přepíš...
WPF
Michal Plško
Dobrý den.Prosím o radu. Nedaří se mi zprovoznit dtb. v mdf. na web4u. Chtěl jsem použít registraci uživatelů od ASP.NET. Už jsem zoufalý. Může někdo poradit jak nastavit web.config atd? Něco dělám špatně. Nemohu se připojit ani k MMSQL. Docela by se hodil nějaký polopatický návod. Jsem z Pard...
ASP.NET WebForms
Dobry den, chtel bych se zeptat na nasledujici vec: Mam na FormView nabindovane controly v EditItemTemplate. Problem je pouze v tom, kdyz mam checkbox s atributem enabled=false (coz chci, aby uzivatel nemohl klikat na tento checkbox) tak se update checkboxu neprovede. Zmena checkboxu (true/...
Vyrábím skákačku v XNA v C#.Potřeboval bych vědět jak nastavit že když se stiskne tlačítko nahoru postava vyskočí.
C#, XNA
Ondřej Ondryáš
Ahoj, mohl by mi tu prosím někdo poradit s následujícím problémem? Rád bych docílil tohoto, už jsem v koncích: ' Když se v oblasti K:K změní v jakkékoliv buňce text na "XXXX", ' tak hledat stejný text "XXXX" na řádku se změnou, ' pokud text nenalezen, tak e...
VB6/VBA
Ahoj! Potřeboval bych prosím poradit zda existuje nějaká jiná možnost jak vyhledat v Richtextboxu určité znaky a přiřadit jim barvu. Mám sice něco vymyšleno(doufám,že ne úplný nesmysl),ale v dlouhém textu je to dosti pomalé. Brzdí to hlavně ten cykl Do While ...Loop Dá se to řešit nějakým ji...
VB.NET, Komponenty
Martin Polik
Dobrý den, potřebuji pomoct s podmínkami. Potřebuji následující kód udělat tak aby fungoval.
VB.NET, Algoritmy
Ondřej Linhart
VS2012 Pro, WPF, Frm 4.0 Dobrý den, mám vlastní control děděný od Button, control obsahuje Grid o třech sloupcích a třech řádcích. V jedné buňce mám Image, a přes všechny buňky mám ContentPresenter (dále CP). Potřeboval bych v konkrétní situaci, aby byl vidět jak CP tak i Image. Pr...
WPF, Architektura, Grafika
Zdravím, rád bych začal s tvorbou seznamu v Excelu, ale bohužel nevím jaký příkaz použít. Mám v prvním řádku 5 vstupních hodnot a vedle nich tlačítko na přidání a rád bych, aby se mi od 15. řádku a níž při vyplnění prvních pěti buněk a stisknutí tlačítka vyplnilo pět buněk a při každém dalším...
Zdravím, mám tento problém: Mám 2 Dropdownlisty, jeden v listview a druhý mimo listview...potřebuji aby mě dropdownlist v list view ukazoval stejnou hodnotu jako ten c oje mimo list view. Tedy řídícím dropdownlistem by byl tem mimo listview. Mám tento kód: (zkráceně) <asp:ListView ID="L...
C#, ASP.NET WebForms
VS2012 Pro, Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali a jak lze dostat do designeru vlastnosti z vnořené třídy nastavovaného objektu. Př.: V designeru jsou vidět vlastnosti třídy MujCtrl, já se ptám zdali lze zobrazit i NastavovanyObject ?
C#, Komponenty, Architektura
Dobrý den, mám vytvořenou aplikaci v ASP.NET (VB) a potřebuji ji mít otevřenou na celou obrazovku. To samo o sobě není problém, ale narazil jsem však na problém, že neumím toto okno programově (po stisku tlačítka) zavřít... Mohl byste mě prosím někdo nasměrovat? Děkuji za ochotu
Michal Štěpánek
Dobrý den, potřebovala bych všechny názvy souborů z disku C: vypsat do excelové tabulky tak, aby v jednom sloupci byl název souboru a v druhém jeho koncovka. Nevíte prosím někdo zdrojový text k této úloze? Byla bych vám vděčná :)
WinForms, Grafika
Je prosím možné nějak jednoduše na MDI formulář umístit obrázek do pravého dolního rohu tak, aby tam byl ukotven při změně velikosti formuláře a zároveň nepřekrýval dětská okna (byl na pozadí)?
VB.NET
Leo
Ahoj, mam tu problém Začínám s visual basicem Mam txt soubor a vnem mam napsano Jiný Lukáš HT1 Čermáček Pavel HT2 Bla Bla HT1 a v scriptu mam Dim soubor As New IO.StreamReader("zaci.txt") While Not soubor.EndOfStream Dim jmeno As String = soubor.R...
VB.NET, WinForms, I/O operace
Mám staršiu aplikáciu urobenú ešte vo VB6 na prezeranie súborov DBF s Visual FoxPro alebo DOS FoxPro. Na win7 32 bit alebo starších OS mi to pracovalo bez problémov, teraz som prešiel na win8 64 bit. a program mi začal vypisovať chybu v okne s názvom "Adodc1" - Microsoft - Správca ovlad...
VB.NET, Databáze
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít