Nové téma
prosim pomozte mi do textboxu si otvorim a nacitam test.bin subor v HEX tvare takto: potom v textboxe urobim nejake zmeni v hexa a potrebujem to opat ulozit do c:\test2.bin suboru. Neviem ako na to ist skusam to takto nejak ale sa mi nedari.
VB.NET
Tomáš Holan
Zvažujem urobiť nejakú aplikáciu, ktorú by som uložil na nejaký server, kde by monitorovala v pravidelných časových intervaloch nejakú cudziu web stránku a údaje z nej by ukladala do nejakej databázy. Vedeli by ste ma niekto nejako nakopnúť? :-) Pekný deň prajem!
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, Databáze
Lubos Blader
Řeším přístup k objektovému modelu excelu z vb.net, aby reference nebyla závislá na verzi office, nevystačím s GetObject a CreateObject, potřebuji se mj. také dostat k událostem. Jakým způsobem provést referenci nezávisle na verzi, resp. pokrýt verze 2003, 2007, 2010? Co používáte? Nějaký offic...
VB.NET, Visual Studio, WinForms, Office, .NET
Jan Holan
Dobrý den, potřebuji do formuláře VBA excelu vložit PictureBox, nebo nějaký jiný objekt, v kterém by se dal nakreslit jednoduchý graf. Ve VB6 nebo VB.NET to není problém, ale v Excelu nemohu nic vhodného najít. Za jakoukoli radu předem dík.
VB6/VBA
Pavel Netpa
Zdravím, ve VB.NET 2012 Express mám udělanou třídu, kterou se připojuji do SQL CE databáze. Jako Connection String mám Princip činnosti třídy, je že když jí zavolám ona otevře spojení s DB provede příkaz a DB zase zavře. V samostatném vlákně mám spustěnou operaci načítání dat, které zapisu...
VB.NET, Databáze
Ondřej Linhart
Dobrý den, máme ve firmě již existující SQL databázi, kterou již využívá desktopová aplikace (tzn. z mé strany ji nemohu upravovat). Mám za úkol vytvořit SPA aplikaci tzn. tvořím WebAPI a řeším bezpečnost. Když jsem se koukal na ASP.NET Identity Entity framework, tak to stojí na tom(pokud ...
ASP.NET MVC, Entity Framework
anonym
Dobrý den všem, ve winforms aplikaci používám prvek MonthCalendar, provádím vlastní vykreslování, aplikace je zkompilovaná v x86 modu. Mám potíže se vzhledem controlu ve Win7(64), jeho vzhled se liší proti XP a potřebuji nějak nastavit xp styl (windows theme či tak něco) controlu i pro win7 ne...
VB.NET, Visual Studio, WinForms, .NET
Zdravím, mám takový problém - Mám v textboxu určitý text a k němu potřebuji přidat nějaký další ale potřebuji ten předchozí zachovat.
Zdravím, mám dynamicky vytvořený table s přibližně 30 buňkama, do každé buňky potřebuju načíst data s databáze. Která z následujících řešení je lepší volbou, případně proč?: 1.Na začátku vytváření tabulky si otevřu spojení s databází a při vytváření každé buňky budu selectovat data z databáze....
Databáze
Zdravím, mám problém se zaokrouhlováním v komponentě NumericUpDown. Vynásobím-li dvě tyto komponenty které mají dvě desetiná místa, tak skutečná hodnota value má daleko více desetinných míst než zobrazované dvě. Lze nějak dosáhnout toho, aby hodnota v komponentě byla stále zaokrouhlena na 2 dese...
Pavel Hlávka
Dobrý deň, pri zápise dnešného dátumu (2.11.2013) do databáze sa mi do tabuľky zapíše dátum o 2 dni posunutý (4.11.2013). systémový čas v počítači je 2.11.2013 Ďakujem
VB.NET, SQL
Dobry den, resim nasledujici problem. Mam aplikaci v VB.NET, ktera bezproblemu prideluje prava uzivatelum (uzivatele ve Windows 7) k pristupu k nejakemu adresari. Vse funguje v pohode, pokud aplikaci spusti clovek, ktery ma prava pro zmenu prav. Potrebuji, aby kdyz aplikaci spusti uzivatel, kter...
Zdravím. Potřebuji vytvořit dotaz který z následující ukázky vytáhne pouze vždy jednoho klienta (první sloupec) a to toho, který má IdRadku (poslední sloupec) nejvyšší. Tzn. ve výsledku se nesmí objevit třetí řádek, ale musí tam zůstat ten poslední. Sloupce KlientVRoce, HlavniDroga, IdZapisu ...
Jan Salomoun
Microsoft Visual Studio 2010, SQL Server 2008 R2 Postup: Nevím proč, ale na SQL zůstává stále běžet připojený proces vzniklý při Open(). l_Connection.Stat je closed. Kde je chyba a jak korektně ukončit připojení na SQL. Díky za každou radu. Karel Lichý
Dobrý den, mám problém s tím že se mi ztrácejí hodnoty v proměnných v global_asax Například : Vytvořil jsem si v global_asax kolekci uživatelských práv na tabulky v databázi pro session. Po vytvoření session v aplikaci (po přihlášení uživatele) se do této kolekce nahraji z databáze všechna jeh...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Zdravím všechny, jsem totálně v koncích, už 4 hodiny řeším velmi zajímavý problém. Mám aplikaci, která komunikuje se serverem v internetu. Server je na portu 5222. CS je takovéto Data Source=serv.....,5222\SQLCLA;Initial Catalog=cloud_drdata;User ID=clo...;Password=..... Pokud jej testuj...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Miroslav Pavlíček
Dobrý den, již nějaký čas si lámu nad problémem s jedním v podstatě asi jednoduchým problémem. Bohužel už na miliontý pokus jsem nedosáhl správného výsledku, vždy buď kvůli problémům s rekurzí resp asi s představivostí (zkoušel jsem to i bez ní (bez rekurze, ne bez představivosti), ale v takovém...
Algoritmy
Dobrý den, jakožto absolutní začátečník Vás prosím o radu. Tvořím si prográmek na porovnávání naměřených dat ,potřeboval bych postup a nebo navést jak ukládat data zobrazená (programem naměřená) v jednotlivých textboxech do jednoho listu v excelu. Postupoval jsem dle přibližného návodu na h...
Zdravím, Chci se zeptat.Mám nachystaný web, kde importuji data z excelu do Sql tabulky. Na localhostu je vše vpořádku. Nicméně po vložení webu na webhosting placený (ASP2 atd.),kde nemám přístup k serveru,abych něco instaloval, mi vzníká problém, že chybí provider Ace.Oledb.12.2. Je jiná možno...
ASP.NET/IIS
Zdravím, mám problém s jedným programom, ktorí prerábam z VB6 do VB.NET Teraz napísaný program vo VB.NET sa spustí na každom PC, okrem jedného kde bude bežať. Na tom PC je WIN server 2003. Program sa na chvíľu objaví v procesoch, no hneď sa odtiaľ stratí. Program napísaný vo VB6 bezproblémov bež...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít