Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 > >>

TX Text ako pridať CheckBox

Skúšam TX TEXT CONTROL. Poradi mi niekto ako sa tam dá pridať CheckBox?

C#

1 odpovědí

29.11.2013 16:38

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

VYŘEŠENO - Ukládání nových recordů a změn do MDF

Přeji všem pěkný podvečer. Mám tu záhadu jako hrom, teda aspoň pro mě..... V aplikaci jsem musel kvůli absenci funkce PIVOT na MSSQL Compact přejít k čistému MSSQLExpress (*.MDF) V aplikaci jsem měl zápis nového řádku řešen asi standardně přes dataset a bindingsource následně: Než jsem to...

VB.NET, Databáze

1 odpovědí

28.11.2013 18:20

Radek Tesař

Selekce ID z vazební tabulky

Zdravím, mám tabulky Destinace a Ulice, jsou v relaci MxN, takže vazební tabulka vypadá nějak takto Destinace_ID|Ulice_ID 1 5 2 5 1 3 1 1 Na výstupu potřebuji získat Destinace_ID pro které znám Ulice_ID. V tomhle případě by byl vý...

SQL, Databáze

2 odpovědí

27.11.2013 20:19

anonym

Spuštění internetové stránky z VB2010 EE přes Internet Explorer

Dobrý den, programuji ve VB2010 EE a chtěl bych ze své aplikace přímo z programového kodu spustit nějakou stránku (např. www.seznam.cz) přes Internet Explorer.Jsem začátečník a nevím,odkud mám začít, stačí,když mne nakopnete odkazem na nějaký help.Děkuji

VB.NET

4 odpovědí

27.11.2013 12:17

Ondřej Linhart

ComboBox

Přeji pěkný večer. Prosím o radu snad s jedním z posledních dotazů. Mám ComboCox Plním ho z databáze pomocí &quot;Use data bound items&quot; To je asi jednoduchý, až na to, že bych v rámci jednoho řádku potřeboval zobrazit &quot;text&quot; dvou sloupců. Konkrétně číslo a název zakázky. Sám zvl...

VB.NET

13 odpovědí

26.11.2013 9:30

Radek Tesař

DataGridView - provázání se dvěmi databázemi

Zdravím všechny ve spolek. Opět tu mám problém a pro mě neznámou. Pro lidi znalé databázi to bude spíš úsměvné, ale já s tím sám nehnu. Mám dvě databáze ta první &quot;zakázky&quot; obsahuje klíčové sloupce: ID; číslo zakázky; a název zakázky Správcuji to vlastním DataGridViewem přes DataSet a...

VB.NET, Databáze

5 odpovědí

22.11.2013 17:51

Radek Tesař

Jak nejefektivněji ověřit existenci záznamu před vložením? (EF)

Zkoušel jsem dva přístupy (odkomentovaný, zakomentovaný) viz. kód: Měřením jsem zjistil, že použítí SqlQuery() je asi o polovinu rychlejší. Měřil jsem počet tiků pomocí Stopwatch. Je to způsobeno tím, že výsledek SqlQuery není &quot;sledován&quot; contextem? Je tedy lepší používat SqlQuery v...

Entity Framework, Databáze

5 odpovědí

22.11.2013 17:38

Tomáš Holan

Stisk klávesy

Ahojte mám problém, hledal jsem to i na internetu, ale výsledek je stejný. jde o tenhle případ Takže když na start debugging tak se otevře ten můj program, ale když zmáčknu třeba F8 tak se mi ta zpráva nezobrazí. nevíte, čím to může být? Děkuji předem za odpovědi

VB.NET

3 odpovědí

22.11.2013 9:21

Ladislav Šesták

Instance, realizace komunikace

Hezký večer, osměluji se začátečnickým dotazem na možnost realizace... Jak řešit výstup spuštěné knihovny jako doplňku jedné či několika instancí aplikace do jediné instance formuláře na stejném pc? Něco na způsob, že první dll instance zjistí je-li formulář vytvořen, neexistuje-li vytvoří ho,...

VB.NET, WinForms, .NET

5 odpovědí

21.11.2013 17:31

anonym

WebForms - pristup k EF contextu

Ahoj, resim nejaky univerzalni pristup k EF contextu (code first) z webforms aplikace a nevim, zda nejdu spatnym smerem. Zatim jsem si udelal statickou tridu &quot;PerRequestContext&quot;, ktera pri dotazu na .Current inicializuje EF DbContext, ulozi jej do HttpContext.Current.Items a umozn...

ASP.NET WebForms, Entity Framework, Architektura

5 odpovědí

21.11.2013 14:55

Tomáš Holan

DataGridView - voláni událsti click

Přeji pěkný den vespolek ještě drobný dotaz. Mám procedůru, kde jsem si myslel, že nastavím index vybbraného řádku: DenniDataGridView.Rows(3).Selected = True Pak se pokusím zavolat proceduru obsluhy události kliknutí do DGV DenniDataGridView_CellClick(Nothing, Nothing) A chtěl jsem číst hod...

VB.NET

2 odpovědí

21.11.2013 13:37

Jan Holan

C# - Dělitelnost čísel

Dobrý den Chci se zeptat zda to jde či nikoliv a kdyžtak pokud byste mohli pomoc Nalezněte všechna přirozená čísla menší než dané N, která jsou dělitelná každou svou.

C#

5 odpovědí

21.11.2013 9:45

anonym

EF Model first

Zdravím, navrhl jsem si Db pomocí EF(model first) a chtěl bych přidat pár indexů, což jak jsem pochopil je celkem problém v případě model first. Takže mě napadlo, že je tam přidám natvrdo pomocí sql query. Zajíma mě tedy, kdybych to tak udělal, jestli o tom musí vědět EF, jestli třeba na zákl...

Entity Framework

4 odpovědí

21.11.2013 0:36

Tomáš Holan

Dynamické kreslenie čiar vo WPF

Dobrý večer. Mám nakreslenú čiaru Ako pridám pod ňou ďalšie čiary z programu?

WPF

1 odpovědí

20.11.2013 23:44

Lubos Blader

Zjištění řádku v RTB

Ahoj! Je prosím Vás možné zjistit a případně jak, načíst na základě pozice vyhledávaného znaku v textu, číslo řádku resp. text v řádku uložit do proměnné .VB NET 2010 Děkuji

VB.NET

6 odpovědí

20.11.2013 19:12

Martin Polik

Extrakce ikon

Zdravím, existují různé prográmky, které umí vyčíst z (resource) exe souboru ikony a kursory. Jakým způsobem lze pomocí vb.net tyto soubory (aktuálně ikony) získat? Nabízelo se API ExtractIcon a ExtractIconEx, ale tím získám příslušnou ikonu pro exe případně v různých velikostech, ikony použi...

VB.NET, .NET

4 odpovědí

19.11.2013 17:40

anonym

Windows Forms - Položka Ikona

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jde přidat vlastní položku pod ikonu programu. Myslím tu ikonu vlevo nahoře v liště. Jestli ano tak prosím o nějaký příklad. Děkuji za odpověď.

VB.NET, WinForms

6 odpovědí

18.11.2013 0:33

anonym

Axis-Y, nulová hodnota

Zdravím vývojáře. Existuje jednoduchý zápis ve VB.net pro graf typu chart control, aby vždy ukazoval na Y-axis nulovou hodnotu, bez ohledu na aktuální axis interval? (Minimum a maximum Y-axis se dynamicky mění, je však vždy v rozsahu negativních hodnot přes nulu do pozitivních.) ..

VB.NET, ASP.NET WebForms

1 odpovědí

17.11.2013 16:22

Radek Figalla

DataGridView update zdroje

Dobrý večer všem vespolek.... :-) Zase jsem v loji a potřebuji radu zdejších šamanů. Pracuji na malém projektíku a vyskytnul se mi problém, se kterým si nevím rady. Mám databázi *.sdf tuto jsem pomocí průvodce připojil k projektu a opět pomocí průvodce zavedl dataset té databáze. Výsledek zobr...

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

17.11.2013 15:58

Jan Holan

Je mozne pouzit ZXing na .net 4.0 ve VB .net pro praci s QR kodem ?

Zdar pratele, nejsem si jisty zda jsem pochopil web http://zxingnet.codeplex.com/ spravne, ale podle vseho: je mozne knihovnu pouzivat na .net platforme =&gt; takze i pomoci VB.NET . pridal jsem do resource ZXing.dll, ale nejak se nemuzu dostat k nazvum, i kdyz je v prohlizeci objektu vid...

VB.NET

3 odpovědí

17.11.2013 11:41

Michal Jahodka

<< < 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se