Nové téma
Zdravim. Vytvoril som data model sql databazy na MS SQL, cez wizard v vb.net. Ked pridavam polia alebo tabulky v sql databaze a urobim znova configure datasource tak ukaze nepridane tabulky alebo polia a mozem ich pridat. Ak urobim iba zmenu v existujucom poli v sql , napr. zmenim datovy typ...
ADO.NET
gBqsPxAZ
Zdravim. Potrebujem sa rozhodnut medzi Crystal Report a Microsoft reportom v VB 2012. Potrebujem robit reporty z sql databazy, podreporty ... Z formulara potrebujem predat reportu sadu dat, kt. bude obsahovat jednu pripadne viacero tabuliek a data zobrazit v reporte. Plne mi vyhovoval repor...
VB.NET, ADO.NET
Zdravim. Mam textove pole id_firmy_f, kt. je prepojene cez bindingsource na typovany dataset. V SQL tabulke ma toto pole povolene hodnotu null a je typu INT. Potrebujem vlozit do tohto pola hodnotu null cez textove pole formulara. najprv nulujem pole: Ulozenie do databazy: ...
Zdravim. Mam formular, kt. ma pripojene polia cez typovany dataset. Ulozenie dat vykonavam takto: Ulozenie prebehne bez problemov. Ale ak text v niektorom poli dlhsie ako je v databaze, tak vyhlasi chybu, to je tiez ok. Ale ak znova skusim ulozenie tak uz hlasenie nie je a formula...
Dobrý den, Chtěl bych Vás požádat o radu. Používám knihovnu iText ke generování PDF souborů z html kódu. Kód je vytvořen v ovládacím prvku CKEditor a poslán do funkce. Vše funguje až na češtinu -> č,ř,ň atd. Neřešil už někdo Vás prosím tento problém? Děkuji Funkce na export:
C#, ASP.NET WebForms, .NET
anonym
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně EF Code First a vazby Many-Many na SQL Compact databázi. S touto technologií teprve začínám, a tak možná dělám nějakou začátečnickou chybu. Vytvořil jsem si model př.: po vytvoření příslušné instance DbContext se vytvoří tabulky v databázi, včetně čís...
Entity Framework
Michal Plško
Zdravim. Mam takyto problem s entity frameworkom: Mam jednoduchy formular, kde mam iba jeden input typu textarea. Do toho mozno pisat tagy, ktore su separovane s ciarkou. Po kliknuti na submit tieto tagy rozlozim do pola, a chcem ich zapisat do databazy. TaggerRepository spravuje tagy...
C#, ASP.NET MVC, Entity Framework, ASP.NET/IIS, Databáze
Dobrý den. Na jedné z přednášek o Inversion of Control/Dependency Injection jsem slyšel, že resolvování by mělo proběhnout pouze na jednom místě na začátku aplikace. Dejme tomu, že mám nějaký Shell, ze kterého můžu zavolat DialogA a z DialogA můžu zavolat SubDialogA. S ohledem na MVVM pattern di...
C#, WPF
Ondřej Linhart
Dobry den, potreboval by som pomoc ako najrychlejsie ulozit DataTable z DataSet do MS access databazy(accdb). Ulozit potrebujem data aj struktury tabulky! Mam tabulku v accdb() ktoru nacitam do DataSet po namapovani stlpcov. Nepoznam vopred stukturu a typ slpcov. Nacitavam ju takto: D...
C#
Dobrý den mám dotaz. Tvořím menu ve stylu: http://62.77.84.254:8080/admin/testfilepath.aspx Ale potřebuji toto menu načítat z SQL, čehož jsem dosáhl za pomocí: (ale je celé rozbalené) a moje otázka tedy zní jak z tohoto SELECTU mam vypsat pouze kategorie a podkategorii na kterou kliknu...
VB.NET, ASP.NET WebForms, SQL, Databáze
Vojtěch Dobýval
DObrý den, mám aplikaci, která by dokázala fungovat mnohem lépe, kdyby znala NT jméno uživatele a počítač, ze kterého ten uživatel ASP.NET aplikaci spouští.Vím, že se tomuto tématu věnovaly některé jiné články, prošel jsem jich opravdu hodně, ale bohužel mi doporučované postupy neustále vrací ...
ASP.NET/IIS
Jaroslav Čáp
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak v C# udělat to, že když uživatel napíše písmeno 'í', na výstupu (TextBox) se objeví 'и + ´' (и́ s čárkou nad - z důvodu přízvuku). Je to vůbec možné? Předem děkuji za rady
Michal Štěpánek
Ahoj, Dnes je již technicky možné pomoci OWIN, Nancy nebo například FubuMVC nebo pouze WebAPI+Knockout JS udělat v .NETu webovou aplikaci, která by nepotřebovala IIS a byla by hostovaná pouze jako vlastní NT Service. Máte někdo již nějaké praktické zkušenosti s tím jaký Framework zvolit a jak...
ASP.NET/IIS, HTTP/HTML
Tomáš Holan
Dobry den, nemate niekto doimplementovane metody Peek, MoveNext, Current k triede EnumerableReader v tejto stranky pod URL: dakujem
Zdravim. Mam formular s jednym datagridview do ktoreho nacitavam vysledok query, kt. je "zadrotovany" v tableadapteri v xsd. Takto vyzera query v tableadapteri - Firmy_hlavnaTableAdapter: V formulari ladujem data do tabulky firmy_hlavna datasetu - ISPREDataset: Vsetko j...
Jan Holan
Zdravim. Prechadzam z MS Access databazy, kde rokmi vznikla pomerne rozsiahla databaza z cca 100 tabulkami, s radovo niekolko 100 tis. zaznamov. Jasne pomale, padave ... Zacal som to prepisovat do vb.net + MS SQL a potrebujem pomoct s rozhodnutim: Aky sposob plnenia dat do formularov zvo...
Zdravím... Při programování wpf aplikace jsem narazil na problém...Zjednoduším ho... Chtěl bych takovouto strukturu databáze: Mám nějakou krabici, ve které jsou různé tvary (krychle, koule, kužel, trajhran...) Každý tvar dědí z rozhraní.... Jak řeknu té v databázi té krabici, že může být ...
Entity Framework, WPF
Dobry den, Resim jeden drobnejsi problem s EF code first. Mam vytvorenou databazi s existujicimi tabulkami. Do ni chci pridat nove tabulky z dalsiho noveho projektu. V projektu pouzivam EF code first. Nicmene v projektu take potrebuju pouzit asi 1 nebo 2 tabulky, ktere jiz existuji v databazi....
Ondřej Brožek
Zdravim. Zmena offsetu u ScrollVieweru o 1 zodpovedana hodnote 1 px? Mam takyto problem. Mam velky canvas s objektami, ktory scrollujem. Na pozadi mam bitmapu, kde vykreslene objekty posuvama tak, ze zmenim poziciu a prekreslim ich. Problem je, ze ked zmenim poziciu objektov na bitmape o zmenu of...
WPF
Zdravím všechny WPF odborníky! Mám WPF aplikaci, která vykresluje data pomocí WriteableBitmapEx. Hodnot, ze kterých je graf vykreslován je poměrně hodně (několik jednotek tisíc) a proto je kladen velký důraz na výkon. Samotné kreslení do bitmapy je svižné, což je výborné. Všiml jsem si ale, že p...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít