Nové téma
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu.Mám udělanej ListView,v něm 12 řádků(měsíce v roku)a 8 sloupců. Hodnoty si v jednotlivých sloupcích umím spočítat,ale neumím vypočítat průměr.Uvádím příklad:mám hodnoty za leden,únor,březen a duben a potřeboval bych,aby mi je program vydělil čtyřma(abych...
VB.NET
anonym
Přeji dobrý den, po mnoha letech jsem se vrátil k pokusům a programování a zjistil jsem, že ve Visual Studio 2017 není v Toolbox Reporting. Může mi někdo prosím poradit jak tuto položku doinstalovat a zaktivovat. Vše co jsem našel mi pomohlo akorát přidat "Report" a "Report Wizard&...
Michal Horáček
Dobrý den Ve firmě jsem z TFS přešli na Git. Hlavní repositář je na serveru, kde je repositář bez pracovní verze. Programátoři mají VS2015 s integrovaným nástrojem na git a připojujeme se k repositáři přes UNC cestu. Každý má na svém počítači lokální verzi toho co je na serveru a potom vlas...
Visual Studio
Dobrý den, nevěděl by někdo, jak získat vše potřebné pro vytvoření kontextového menu pro soubor, aby vypadalo jako "Otevřít v programu". Možná by postačilo vyvolat dialog pro výběr programu, kde jsou vidět nejprve doporučené programy a potom další dostupné programy... Lze nějak v...
VB.NET, WinForms
Zdravím, byl by někdo prosím ochotný mi pomoct s projektem v ASP .NETu a Entity frameworku? Ať už po e-mailu nebo kdekoliv. Spěchá. Děkuji.
ASP.NET MVC, Entity Framework
Pavel
Zdravím, v ASP .NET jsem si z databáze pomocí Entity Frameworku vytvořil CRUD. Nyní bych chtěl ale změnit všude popisky (labely) u text boxů (edit boxů), které mi to vytvořilo samo z názvů sloupců v databázi. Prosím o radu. Děkuji.
ASP.NET MVC
Ahoj! Nevíte prosím vás někdo proč pokud provedu změny v projektu, tak v návrhu na formuláři se změny projeví,ale když spustím debug tak se změny neprojeví. Ať provedu jakoukoliv změnu,tak se prostě při kompilaci neuloží.Pořád to fungovalo bez problémů a najednou to nejde....! Pracuji ve VBN...
Martin Polik
Zdravím, mám dotaz: obecně: jakým kódem lze změnit vlastnosti sloupce nebo řádku v GridView na základě nějaké podmínky. konkrétně: chci změnit barvu písma pokud se po načtení z DB ve sloupci objeví datum větší než je datum aktuální. Díky za radu. B.
ASP.NET WebForms
Bořivoj Bartoš
Zdravím, prosím o radu při převodu řetězce na typ DateTime v tomto kódu: po spuštění tohoto kódu se objeví hláška: Řetězec nebyl rozpoznán jako platný typ DateTime. Do buňky Cells(5) se načítá datum z DB, které je ve formátu DATETIME. V nápovědě jsem vyčetl něco o parsování, ale s tím si nevím ...
Tomáš Holan
Pěkné předvelkopáteční odpoledne všem, pokouším se v události DrawItem listboxu zvýraznit položku pod kurzorem myši. Snažím se neuspěšně zachytit stav, kdy je DrawItemState.HotLight. Nezkoušel někdo? Vlastně postrádám události ItemMouseHover a ItemMouseLeave,kde by se překreslila položka pod m...
Ako vytvoriť aplikáciu bežiacu na pozadí, ktorá by pri stlačení určitej kombinácie klavies zobrazila nejakú správu v Message.Show? Ďakujem.
C#
Lubos Blader
Dobrý deň. Dá sa, prosím, vytvoriť jeden stream zo zložky (folder) a jej obsahu a potom z toho streamu vytvoriť novú zložku s obsahom tej predošlej? Ak áno, poraďte mi, prosím ako.
Dobry den, Chtel bych se zeptat zda-li by mela repository vracet DTO nebo spis IEnumerable ? Snazim se webovou aplikaci kterou mam v MVC rozdelit do nasledujich vrstev: Core = sdilena pro vsechny Data = EF, DO, Repository Service = BL Web = Presentacni vrstva Dekuji
C#, ASP.NET MVC
Ahoj, mohl by někdo postnout nebo dát odkaz na nějaký příklad implementace CQRS s DI. Na webu je jich několik, ale pokaždé jinak. Máte někdo něco odzkoušeného? Díky.
Pěkný poslední únorový den všem, v souborech je uložen náhled, *.png . Obrázek je na bílém pozadí a dost často je na velkém plátně docela malý obrázek, který potřebuji nějak najít a vyříznout. Teoreticky snad chápu, prakticky tápu , zřejmě se prochází řádky a sloupce shora, zdola, zleva a ...
Jakým způsobem lze ve Windows 10 změnit oprávnění ke službě (service). Potřeboval bych dát právo na službu běžnému uživateli, který není členem skupiny Administrators. Děkuji. Petr
WinForms
Jan Holan
Ahoj, chtěl bych se zeptat na doporučení ohledně pojmenovávání metod unit testů. Třeba ty vygenerované na Controllery/Views moc nepoví, co se vlastně testuje. Je nějaké obecné doporučení, jak v tomto případě testovací metody pojmenovávat? Našel jsem např. toto, ale jelikož jsem úplný začátečn...
Zdravím, potřeboval bych pomoct - zdali je vůbec možné v excelu nastavit MAKRO na uložení souboru v síti: Příklad: Mám na servru nahraný excel soubor který po úpravě člověk makrem uloží k sobě na Cčko, problém je v tom že nevím jak nastavit makro aby mohl kdokoliv s doménovým účtem toto mak...
Office
Ahoj, v rámci školního projektu (C#,ASP.NET,EF) jsem se rozhodli místo GITu zkusit VSTS. Nějaqk nám to funguje, i když postupně teprve objevujeme možnosti - hlavně využití těch podpůrných věcí kolem agile. Pak mne napadlo zkusit zprovoznit nějaké CI (stačí zatím unit testy + report na mail), to ...
ASP.NET MVC, Entity Framework, Visual Studio, Azure, TFS
Zdravím. Chcel by som vytvoriť aplikáciu, ktorá v ListView bude zobrazovať aktuálne otvorené priečinky (Folders). Nakopne ma niekto, prosím?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít