Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 > >>

Návrhový vzor - Entity Framework

Zdravím, řeším problém jak používat Entity Framework (EF). Do nedávna jsem používal ADO komunikaci a vlastní třídy včetně parsování. Před nějakým čase jsem přešel na EF a osobně se mi moc nelíbí používání návrhového vzoru repository, nebo facade (to se moc nepoužívá, ALE). Od jednoho známého jsem...

Entity Framework

23 odpovědí

05.09.2014 8:48

Tomáš Herceg

Spojení Asp .net 1.1 a php

Ahoj, dostal jsem do ruky 10 let starý web a předělávám/přidělávám nové věci. Potíž je v tom, že verze 1.1 je dost strašná úplně na vše, co si jen vzpomenete a konverze do 2.0 vytvoří tolik chyb, které bych opravoval tak 2 měsíce (rychlejší by bylo to celé předělat). A tak sme vymyseli dočasné s...

Offtopic, .NET

1 odpovědí

15.08.2014 18:37

Michal Štěpánek

MySQL Row Count WPF

Dobrý den, chci se zeptat, jak pomocí C# ve WPF zjistím pomocí SQL Command (např.: SELECT * FROM database WHERE name=&#39;user&#39; AND passwor=&#39;password&#39;) počet řádku v databázi? Prozkoušel jsem pár rád z googlu, ale buď mi to hází error nebo že řádku je 0 (což je blbost). Zde j...

C#, WPF, Databáze

6 odpovědí

13.08.2014 20:47

Bogdan Matsela

pole ako vysledok select-u

Zdravim. Mam dve tabulky, prvu predf_hlavna a druhu predf_uhrady. Relacia 1:N. Prva tabulka obsahuje predfaktury a druha uhrady k tymto predfakturam. Ide o MS SQL 2008 Potrebujem select zobrazujuci vsetky zaznamy z tabulky preft_hlavna a sumu uhrad k jednotlivym zaznamom z tabulky predf_u...

SQL

1 odpovědí

11.08.2014 9:00

Jan Holan

Řešení chyby více ValidationSummary a ModelState.AddModelError

ASP.NET má v sobě chybu, že pokud máme na stránce více prvků ValidationSummary (pro různé ValidationGroup) a přidáme vlastní chybu pomoci tak se přidaná chyba zobrazí ve všech prvcích ValidationSummary tj. vícekrát. Proto nezbývá než si text chyby zobrazovat nějak jinak (např. nastavovat ...

ASP.NET WebForms

0 odpovědí

10.08.2014 13:14

Tomáš Holan

ASP.NET MVC - jaké package do startu?

Ahoj. Když vytváříte nový asp.net mvc projekt, které package ihned nainstalujete? Bootstrap, t4mvc, ??? Jde mi o serverovou i html část.

ASP.NET MVC

2 odpovědí

08.08.2014 13:22

Jan Holan

Jak smazat soubor načtený do picturebox

Dobrý den, mám jednu, asi hloupou otázku, jak smažu soubor, který jsem předtím nahrál do picturebox PictureBox1.Image = Image.FromFile(cesta) ... nějaké úkony .... PictureBox1.Image = Nothing My.Computer.FileSystem.DeleteFile(cesta) a toto my nahlásí, že se souborem se pracuje a nelze...

VB.NET

3 odpovědí

08.08.2014 8:57

Tomáš Holan

Serializova data - předána do comtroleru - jak zpracovat

Potřeboval bych zpracovat tyto data [{&quot;id&quot;:1},{&quot;id&quot;:2,&quot;children&quot;:[{&quot;id&quot;:3},{&quot;id&quot;:5,&quot;children&quot;:[{&quot;id&quot;:6},{&quot;id&quot;:7},{&quot;id&quot;:8}]},{&quot;id&quot;:4},{&quot;id&quot;:9},{&quot;id&quot;:10}]},{&quot;id&quot;:11}...

C#, ASP.NET MVC

7 odpovědí

07.08.2014 19:46

Tomáš Holan

Vlozenie NULL do date pola databazy, typed dataset

Zdravim. Neviem dohladat ako vlozit do databazy MS SQL do pola typu DATE hodnotu NULL cez typed dataset Skusal som dbnull, nothing, null.... Do pola formulara hodnotu ulozi a textbox je prazdne ale procedura neulozi data bez nahlasenia chyby.

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

06.08.2014 14:10

Kare Kare

Manipulation Scale - nezavisle X, Y

Dobrý den, neprozřetelně jsem se pustil do většího projektu ve WPF, aniž bych ho předem důkladně prozkoumal, a tak jsem si zadělal na spoustu překvapení. Momentálně řeším problém manipulace s grafickými výstupy. Potřebuji zoomovat nezávisle v obou osách. Použil jsem manipulace kvůli jednoduchost...

C#

1 odpovědí

04.08.2014 17:20

Ondřej Janáček

EF CODE FIRST

Dobry den, Resim mensi problem ve win forms. Pouzivam tam EF code first. Nemuzu zjisit, proc vzdy po spusteni programu, prvni query do databaze trva dlouho (nekolik vterin) a ostatni uz behaj rychle. Diky

C#, Entity Framework, WinForms

6 odpovědí

01.08.2014 23:19

anonym

Windows Phone GET Request

Dobrý večer, chtěl bych se vás zeptat. Snažím se udělat nativní app pro web, kde teď řeším registraci z mobilu (WP8/8.1). Vytvořil jsem si na hostingu PHP script který pomoci $_GET[&#39;něco&#39;] přebere to co je v URL. Takže teď potřebují nějak z WP odeslát to GETko. Mám textobxy...

C#, Windows Phone, .NET

10 odpovědí

29.07.2014 18:54

Bogdan Matsela

WPF window umiestnene v element host

Caute, Je mozne nejakym sposobom umiesnit nove WPF okno do usercontrolu, ktory je hostovany v WinForms? Skusal som toto ale bez uspechu: Kde this je moj usercontrol hostovany cez elementhost.

WPF

2 odpovědí

25.07.2014 8:14

anonym

Upload Prizeneho Foto na FTP

Dobrý večer, chtěl bych požádat o radu. Mám aplikaci kterou je možné pořizovat foto. Našel jsem kód na microsoft foru, ale nefunguje mi. Konkretně Chtěl bych se tedy zeptat, jak odešlu pořízené foto na FTP? Popř jak ho přejmenují, s tím si taky lámu hlavu. Děkuji předem

C#, Windows Phone

5 odpovědí

20.07.2014 12:54

Tomáš Holan

Vyvíjení Metro aplikací pouze lokálně bez publikování na Store

Zdravím, zajímalo by mě, jestli je možné vyvíjet aplikace pro Metro jen &quot;soukromě&quot; nepublikovat je na Store. Jelikož bych potřeboval aplikaci přenášet jako určitý balíček a nechci aplikaci zveřejňovat pro celý svět, hodil by se mi nějaký druh lokálního release. Další důvod je, že apl...

.NET

2 odpovědí

20.07.2014 12:07

Antonín Marko

WPF - Style kalendáře

Dobrý den, konečně jsem se dokopal k tomu, abych zkusil napsat aplikaci ve WPF. Hned z kraje jsem narazil na jeden problém. Chtěl bych upravit jeden prvek uživatelského rozhraní - konkrétně kalendář. V blendu jsem si ho &quot;rozebral&quot; na prvočinitele a upravil dle svých představ (btw. je...

WPF

2 odpovědí

18.07.2014 14:40

pavelekmarek

Instalace visual studio 2013 express

Instaluji visual studio 2013 express na Windows 7 x64. Instalátor vyžaduje Microsoft Visual Studio 2013 Express Prerequisites x64 - ENU. Nikde se nemůžu dopátrat instalačního souboru nebo to může být součástí něčeho jiného.

Visual Studio

3 odpovědí

18.07.2014 7:08

anonym

Environment.GetCommandLineArgs()

Zdravim, som zaciatocnik samouk potreboval by som aby mi niekto pomohol pochopit tento kusok kodu v podstate nechapem co znamena Environment.GetCommandLineArgs(), tym padom neviem cim sa naplna returnValue, dalej uz by som skusal sam :)

VB.NET

3 odpovědí

15.07.2014 19:19

Tomáš Holan

Spuštění Metro aplikace z desktopové

Zdravím, řeším už pár dní celkem nepříjemný problém. Potřebuji spustit Metro aplikaci z desktopové aplikace jako nový proces a kontrolovat, kdy tento proces skončí. Desktopová aplikace ale běží pod 3.5 .NETem (jedná se o aplikaci běžící běžně pod Win7). Strýček Google mi radil s Launcherem, kt...

C#, WPF

0 odpovědí

14.07.2014 21:38

Antonín Marko

MVC number only input

Ahoj, chtěl bych se zeptat jakým způsobem řešíte v MVC input pouze pro čísla. Jde mi o to, že některé kultury používají desetinnou tečku a některé čárku. Javascript umí jenom tečku. Když mám české prostředí tak mi to do modelu vrátí vlastně chybnou hodnotu. Když to zvaliduji na straně klienta pr...

ASP.NET MVC

2 odpovědí

14.07.2014 16:07

Tomáš Holan

<< < 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se