Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 > >>

Otvorenie formulara, nazov formulara z premennej

Zdravim Potrebujem otvorit formular, pricom nazov formulara aby bol nacitavany z databazy. Nieco taketo: 1. Zistim nazov formulara: 2. Ziskany nazov formulara v premennej x pouzit na otvorenie formulara z takym menom Ako donutim vb aby x bralo ako formular a nie ako...

VB.NET

20 odpovědí

09.05.2014 2:23

Ondřej Linhart

WPF ZIndex

Zdravim. Mam Canvas v ktorom mam nejake Shape. Ked im nastavim hodnotu ZIndexu pred vlozenim do Canvasu tak sa zobrazuju podla toho aky maju ZIndex. Problem nastava vtedy ked im zmenim ZIndex niekedy neskor, vykresluju sa stale rovnako, ZIndex nema uz potom na to vplyv. Zaujimave vsak je, ze udal...

WPF

2 odpovědí

05.05.2014 16:26

anonym

Potenciometr na gameportu ve VB6 a čtení jeho hodnoty

Dobrý den, Chtěl bych si připojit potenciometr na gameport a vytvořit tak něco jako paddle. Ovšem problém je v tom že neznám postup jak si přečíst danou hodnotu. V Qbasicu na to byla přímo funkce STICK(x) a případně STRIG(x), kde se ihned získalo potřebné číslo, jenže Visual Basic 6.0 tuto fun...

VB6/VBA

0 odpovědí

29.04.2014 16:40

anonym

WCF-pro začatečníka

Ahoj hledám někoho, kdo mi pomohl s WCF. A kdo se v tom vyzná. Jedna se o jen o rady a srovnání souvislostí. Potřebuji WCF uplatnit v Diplomové práci ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti a čas silně krátí. Děkuji za odpověď

WCF/WS

1 odpovědí

29.04.2014 7:37

anonym

Konkrétní problémy při použití Knockout a Web API

Zdravím všechny, snažím se pomalu dostat do problematiky Knockout a Web API (tímto díky Tomáši Hercegovi za přednášky) a rád bych se zeptal na pár tipů k určitým věcem. Je pravda, že se dá něco i vygooglit, ale ne vždy jsem byl přesvědčen, že je to to pravé. Zároveň se omlouvám, že píšu vše do...

.NET Tips

1 odpovědí

28.04.2014 9:56

Tomáš Herceg

Proč EF vyžaduje u List vlastností ctor bez parametrů?

Můj model je zcela jednoduchý. Je to vazba N:1, vytvořená pomocí virtual Listu: Avšak EF chybí parametrless konstruktor ve Features třídě... Já ho tam přidám, to není problém, ale problém je, že si tím konstrukotrem s parametrem hlídám nutnost správně inicializovat některé proměnné... Proč t...

Entity Framework

1 odpovědí

24.04.2014 11:27

anonym

dotaz ohledně vláken

Dobrý den všem, mám dotaz když procházím adresář a jeho obsah + nějaké další prkotiny zobrazuji v DGV a neudělám to v jiné vlákně tak můžu normálně obsah DGV rolovat posuvníkem. Jenomže aplikace po dobu načítání nereaguje a není to pěkné... Pokud ale načtu obsah v jiném vlákně, posuvník nerea...

VB.NET, WinForms

15 odpovědí

24.04.2014 9:27

Michal Plško

Implicitní a explicitní implementace rozhraní

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi implicitní a explicitní implementací rozhraní, mimo zápisu ? explicitní implicitní

C#, Architektura

1 odpovědí

23.04.2014 10:10

Tomáš Holan

MVVM jak uložit do db (jak se nechat informovat o změně)

Zdravím.. Mám jednoduchý viewModel, pro čitelnost pouze s jednou proměnnou: třída videoData, má též jednu proměnnou: Hloupý příklad: Na IsStored mám namapované checkboxy... Kdy je checkbox false, potřeboval bych celý objekt VideoData, kterému kýžená proměnná IsStored náleží uložit do databá...

C#, Databáze

7 odpovědí

21.04.2014 23:30

anonym

ADODB problem

Zdravím, mám napísaných pár programov, ktoré ťahajú/ukladajú údaje do databázy MSSQL/Access Môj problém je, že máme Windows Server 2003 na ktorom tieto programy nedokážem spustiť, podarilo sa mi zistiť, že programy nefungujú, keď na počítači (aj inom ako Windows server 2003) nieje nainštalovaný ...

VB.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí

17.04.2014 9:04

Jan Holan

ASP.NET Hostingy

Dobrý den, Sháním se po .NET hostingu, na kterém bych mohl hostovat jednoduché webové stránky(většinou na redakčním systému Ubraco, nebo Orchard) a svoje vlastní .net aplikace(MVC5 a Webformy), které zatím mají jen rámec dema nebo vývojový(protože ho brzy překročí, tak se sháním po hostingu.) ...

Azure

5 odpovědí

15.04.2014 20:42

Jan Holan

Combobox a vytvoření zdroje dat pro datasource, DisplayMember a ValueMember v C#

Mám databázi a tam tabulku ve které do jednoho sloupce ukládám hodnoty (&quot;P&quot;, nebo &quot;V&quot;) Ve WinForm mám vytvořený formulář kde mám pro toto pole vytvořený Combobox. Potřebuji tento combobox nastavit tak, aby se při rozevření zobrazoval výběr mezi dvěma možnostmi a to: &quot;Př...

C#, WinForms

7 odpovědí

14.04.2014 14:26

Tomáš Holan

Nazov súboru s diakritikou pre export

Zdravím. Potrebujem poradit s jednou vecou. Pre export gridu do excelu pouzivam jednoduchy kod Akonahle poslem do Response.AddHeader nazov s diakrikou tak to zblbne Napr. pre: Odbornosť_Obsluhovateľ_PP.xls sa názov súboru zmení na OdbornosĹĄ_ObsluhovateÄľ_PP.xls Vie niekto poradit ako...

C#, ASP.NET WebForms

3 odpovědí

10.04.2014 10:03

Michal Štěpánek

List je jeho položky - položka znalá svého listu

Zdravím.. Celkem bych uvítal možnost mít v objektu property která by ukazovala na list, ve kterém se objekt nachází.. Vlastně taková N:1 vazba tak jak to funguje v EF Takže by to mělo fungovat tak, že OnHouse vždycky bude ten barák, který má ve své proměnné Rooms uložený kýžený pokoj...Pros...

Entity Framework, WPF

1 odpovědí

09.04.2014 13:35

Tomáš Holan

WPF způsob vykreslení textu nad čarou

Ahoj, řeším problém, jaký zvolit způsob vykreslení textu nad čarou ve WPF. Takto nějak by měl vypadat výsledek: http://awesomescreenshot.com/0022mcrwce Jak je vidět, jedná se asociaci podobnou specifikaci UML. Hledám teď způsob, jakým to efektivně vykreslit ve WPF. Ta čára bude rotovat, ne...

C#, WPF, Komponenty, Grafika

0 odpovědí

08.04.2014 16:56

Ladislav Böhm

Náhodné generování dat pro databázi (seed v EF)

zdravím. Používám Entity framework, codefirst přístup. Když chci věci pořádně otestovat vyžaduje to celkem úsilí vymyslet nějaká data v seed metodě.. Existuje nějaké zjednodušení? Abych nemusel psát spoustu objektů, nějaké v cyklech a podobně... Nebo jak to řešíte vy?

Entity Framework, Databáze

1 odpovědí

08.04.2014 6:31

anonym

pole

Zdravím, potřeboval bych pomoci. mam pole řekněme o X znacích, dále tabulku - datagridview o Y sloupcích, těch je víc než X je nějaká možnost to pole naplnit do řádku datagriviewu a jakoby ho nakopírovat za sebe?

VB.NET, WinForms

4 odpovědí

04.04.2014 15:37

anonym

čtení databáze jinak

Zdravím, jsem samouk to na začátek a tvořím si pro sebe aplikaci na které bych se naučil a pochopil funkci služeb a čtení z db. Mám vytvořenou a spuštěnou službu, díky článku tady na webu, která mi po intervalu zapíše do db udaje a vytvářím aplikaci která mi ty udaje z db načte do datagriview. ...

VB.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí

02.04.2014 22:13

Tomáš Holan

Obfuscating

Dobry den, mozete mi poradit ako ochranim co najlepsie svoj kod cez nejake free riesenia? Mam Visual Studio 2013 s Dotfuscator Community Edition. Dotfuscator Community Edition tato verzia nepodporuje MsBuild ani command prompt. Hladam riesenie ktore mi project podpisany pfx suborom upravy p...

C#

1 odpovědí

01.04.2014 15:05

Ondřej Linhart

Podminka If - else

Zdravim, nejsem programator, takze se omlouvam za neumetelsky jazyk. Potrebuji napsat jednoduchou podminku, jenze nevim jak dal. Fungovat to ma tak, ze zjisti zda nejaky xls soubor existuje pokud ano, dale zjistuje, zda je jen pro cteni.... Pokud soubor neexistuje, pokracuje dal ve vykonavani...

VB.NET

5 odpovědí

31.03.2014 17:50

Ondřej Linhart

<< < 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se