Nové téma
Prošel jsem si snad všechny zdejší příspěvky na téma komunikace přes sériový port, ale odpověď na řešení mého problému jsem nenašel. Takže, takto komunikuji a portem: Mělo by to fungovat tak, že po stisku tlačítka "Pokus", se přes port pošla do zařízení řetězec ":CC#", k...
VB.NET
anonym
Zdravím, řeším jak rozvrhnout architekturu ASP.NET MVC aplikace a nějak se nemůžu dopátrat správného konce: 1.) ASP.NET MVC projekt má závislost pouze na jednom jediném projektu (říkejme mu třeba BusinessLayer), který skrz nějaké repository vrací do UI modely, které jsou 1:1 ke konkrétní st...
Architektura
Zdravím. Ako jednoducho zistím aké parametre reálne posielam z webaplikácie vo Visual Studiu 2010 Webdeloper do Stored procedury na SQL 2008 R2 Express. Príklad SqlDataSource Dakujem
ASP.NET WebForms, SQL
Stano Klanduch
Zkouším do aplikace přidat autentizaci uživatelů přes Facebook podle článku na tomto webu - http://www.dotnetportal.cz/clanek/1967/Autentizace-uzivatelu-v-ASP-NET-aplikaci-pomoci-Facebooku. Měl bych mít všechno tak, jak má být. Přes NuGet balíčky jsem do projektu přidal Microsoft WebPages OAut...
ASP.NET WebForms, Visual Studio, .NET
Jiří Zdvomka
Dobry večer! Ma niekto nejaky napad alebo nejaky kratučky kod na filtrovanie listview podla itemov a subitemov systemom že zobrazi iba vyhladavane položky dik P.
Prosím vás, jak zapíšu takový dotaz v LINQu ?
SQL, LINQ
Jakub Fojtů
Zdravím, mám ASP.NET Web API 2 projekt, který používá EF 6.0.2 a při obyčejném dotazu do tabulky, která má jeden řádek, mi dotaz vrací výsledek přibližně 2 sec. na lokále a cca. 10 - 15 sec. na webhostingu. A to je hrozně moc, zvlášť, když tam nejsou žádná data, ale jeden záznam. Mám podezře...
SQL, Entity Framework
Tomáš Herceg
Možná je to banalita, ale nemůžu na to přijít... Mám na formu picturebox, v něm obrázek (formát jpg), označme ho třeb PB1. Nad ním mám druhý picturebox (PB2), v něm je něco jako nitkový kříž ve formátu png, tedy s průhledným pozadím. Když je PB2 někde na formuláři, průhledné pozadí funguje, ale...
VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Zdravím, potřeboval bych poradit. V ImageListu mám několik obrázků, jeden z nich potřebuji nahrát do picture bloku po kliknutí na něj, nevím kde mám chybu protože vždy když to nějak zkusím přepsat chybu to vyhodí. Můj zdrojový kód vypadá takhle:
Jan Holan
DObry večer! Vie niekto ako napisať kod na uloženie itemov v comboboxu do my.settings? dik
Tomáš Holan
Ahoj, potřeboval bych nějak vytvořil instalaci pro svůj projekt (konzolová aplikace a windows service). Matně si vzpomínám, že ve VS 2008 byl projekt na instalátor a fungoval vcelku fajn. Teď mám VS 2013 Professional a tam je v Other project types / Setup and deployment projekt názvu Enable I...
Visual Studio
Dave
Co byste odpověděli, kdyby se Vás někdo zeptal: "Kolik znáte tříd v .Net?"
.NET
Dobrý den, jsem naprostý začátečník a momentálně si projíždím seriál VB.NET od začátku, který je mimochodem skvělý, vše je srozumitelně popsáno a vysvětleno, tudíž mi to usnadňuje pochopení základů. Můj dotaz zní, jestli není k sehnání nějaký souhrn praktických příkladů od těch nejjednodušších a...
Mám knihovnu pro přístup k databázi ve které jsou EF třídy a moje třídy ve stylu EntitaUtility.cs. Chtěl bych si teď udělat entitu, která bude složená z atributů více tabulek, neodpovídá tedy tabulce z databáze. A nevím jestli ji mám umístit jako model (MVC aplikace) nebo ji vytvořit v té kniho...
ASP.NET MVC, Entity Framework, Databáze
Od nedávné plánované údržby, kterou Microsoft oznámil se nám stává (téměř po každém pauze větší než cca 10 minut), že první dotaz do Azure SQL spadne na chybě:Timeout expired. The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled con...
SQL, Azure
Zdravím Mě už nic nenapadá. Nevím jak dosáhnout toho, aby tenhle příkaz byl v popředí a vše, co je na formu by bylo v pozadí Protože třeba groupbox překrývá tenhle příkaz předem děkuji za odpověď
Zdravím, předělávám jednu webovou aplikaci a potřebuji přesunout uživatelské účty včetně hesel do nové databáze. V původní databází jsou hesla zahashované, tak si nevím rady, jak je přesunout. Jenom zkopírovat původní tabulku nemohu kvůli providrům, které používám. Jak tedy na to? Napadlo mě ...
ASP.NET WebForms, SQL, Databáze
Dobrý den všem, hledám něco pro zobrazení kusovníku o více sloupcích ve stromové struktuře (na způsob treeview) ve vb.net. Nějaké rozšířené listview nebo lépe datagridview. Nemáte nějaký tip na příklad ? ... Hledám podobnou inspiraci pro vb.net, bohužel C# neovládám: http://blogs.msdn.com...
Skúšam sa naučiť niečo v C#. Kód nižšie som vo VB urobil za niekoľko sekúnd. V C# sedím nad tým hodiny a výsledok je nulový. Vie niekto poradiť? Ďakujem.
C#, VB.NET
Zdravím, mám metodu v Controlleru, která mi zpracovává POST request s XML: Chtěl bych zajistit, aby se XMLka zpracovávaly postupně a nejsem si jistý jak přesně to funguje. Když přijde POST request tak si metoda Receiver() veme vlákno z poolu, správně? No, ale co když příjde další request a m...
C#, ASP.NET MVC
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít