Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 > >>

čtení ze sériového portu

Prošel jsem si snad všechny zdejší příspěvky na téma komunikace přes sériový port, ale odpověď na řešení mého problému jsem nenašel. Takže, takto komunikuji a portem: Mělo by to fungovat tak, že po stisku tlačítka &quot;Pokus&quot;, se přes port pošla do zařízení řetězec &quot;:CC#&quot;, k...

VB.NET

13 odpovědí

03.06.2021 9:37

anonym

Jak navrhnout vrstvy ASP.NET MVC aplikace

Zdravím, řeším jak rozvrhnout architekturu ASP.NET MVC aplikace a nějak se nemůžu dopátrat správného konce: 1.) ASP.NET MVC projekt má závislost pouze na jednom jediném projektu (říkejme mu třeba BusinessLayer), který skrz nějaké repository vrací do UI modely, které jsou 1:1 ke konkrétní st...

Architektura

12 odpovědí

26.12.2014 23:15

anonym

Parametre do stored procedure.

Zdravím. Ako jednoducho zistím aké parametre reálne posielam z webaplikácie vo Visual Studiu 2010 Webdeloper do Stored procedury na SQL 2008 R2 Express. Príklad SqlDataSource Dakujem

ASP.NET WebForms, SQL

3 odpovědí

13.02.2014 7:15

Stano Klanduch

Nelze načíst soubor System.Web.WebPages.Razor

Zkouším do aplikace přidat autentizaci uživatelů přes Facebook podle článku na tomto webu - http://www.dotnetportal.cz/clanek/1967/Autentizace-uzivatelu-v-ASP-NET-aplikaci-pomoci-Facebooku. Měl bych mít všechno tak, jak má být. Přes NuGet balíčky jsem do projektu přidal Microsoft WebPages OAut...

ASP.NET WebForms, Visual Studio, .NET

12 odpovědí

12.02.2014 18:39

Jiří Zdvomka

filtrovanie listview

Dobry večer! Ma niekto nejaky napad alebo nejaky kratučky kod na filtrovanie listview podla itemov a subitemov systemom že zobrazi iba vyhladavane položky dik P.

VB.NET

3 odpovědí

10.01.2014 7:34

anonym

Join v LINQ

Prosím vás, jak zapíšu takový dotaz v LINQu ?

SQL, LINQ

8 odpovědí

03.01.2014 0:09

Jakub Fojtů

Pomalý EF i při jednoduchém dotazu

Zdravím, mám ASP.NET Web API 2 projekt, který používá EF 6.0.2 a při obyčejném dotazu do tabulky, která má jeden řádek, mi dotaz vrací výsledek přibližně 2 sec. na lokále a cca. 10 - 15 sec. na webhostingu. A to je hrozně moc, zvlášť, když tam nejsou žádná data, ale jeden záznam. Mám podezře...

SQL, Entity Framework

6 odpovědí

30.12.2013 22:23

Tomáš Herceg

Průhlednoast v PictureBoxu

Možná je to banalita, ale nemůžu na to přijít... Mám na formu picturebox, v něm obrázek (formát jpg), označme ho třeb PB1. Nad ním mám druhý picturebox (PB2), v něm je něco jako nitkový kříž ve formátu png, tedy s průhledným pozadím. Když je PB2 někde na formuláři, průhledné pozadí funguje, ale...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

26.12.2013 20:05

Ondřej Linhart

Změna obrázku v Picture bloku po kliknutí [GDI+]

Zdravím, potřeboval bych poradit. V ImageListu mám několik obrázků, jeden z nich potřebuji nahrát do picture bloku po kliknutí na něj, nevím kde mám chybu protože vždy když to nějak zkusím přepsat chybu to vyhodí. Můj zdrojový kód vypadá takhle:

VB.NET, WinForms

4 odpovědí

21.12.2013 11:20

Jan Holan

save settings pre combobox

DObry večer! Vie niekto ako napisať kod na uloženie itemov v comboboxu do my.settings? dik

VB.NET

1 odpovědí

21.12.2013 0:53

Tomáš Holan

instalátor

Ahoj, potřeboval bych nějak vytvořil instalaci pro svůj projekt (konzolová aplikace a windows service). Matně si vzpomínám, že ve VS 2008 byl projekt na instalátor a fungoval vcelku fajn. Teď mám VS 2013 Professional a tam je v Other project types / Setup and deployment projekt názvu Enable I...

Visual Studio

4 odpovědí

20.12.2013 14:07

Dave

Kolik znáte tříd v .Net?

Co byste odpověděli, kdyby se Vás někdo zeptal: &quot;Kolik znáte tříd v .Net?&quot;

.NET

5 odpovědí

19.12.2013 19:40

Tomáš Herceg

praktické příklady

Dobrý den, jsem naprostý začátečník a momentálně si projíždím seriál VB.NET od začátku, který je mimochodem skvělý, vše je srozumitelně popsáno a vysvětleno, tudíž mi to usnadňuje pochopení základů. Můj dotaz zní, jestli není k sehnání nějaký souhrn praktických příkladů od těch nejjednodušších a...

VB.NET

1 odpovědí

18.12.2013 21:02

Ondřej Linhart

Entita složená z více tabulek

Mám knihovnu pro přístup k databázi ve které jsou EF třídy a moje třídy ve stylu EntitaUtility.cs. Chtěl bych si teď udělat entitu, která bude složená z atributů více tabulek, neodpovídá tedy tabulce z databáze. A nevím jestli ji mám umístit jako model (MVC aplikace) nebo ji vytvořit v té kniho...

ASP.NET MVC, Entity Framework, Databáze

1 odpovědí

18.12.2013 11:01

Tomáš Herceg

Azure SQL a častý time-out

Od nedávné plánované údržby, kterou Microsoft oznámil se nám stává (téměř po každém pauze větší než cca 10 minut), že první dotaz do Azure SQL spadne na chybě:Timeout expired. The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled con...

SQL, Azure

1 odpovědí

17.12.2013 11:16

Tomáš Herceg

Grafika v popředí

Zdravím Mě už nic nenapadá. Nevím jak dosáhnout toho, aby tenhle příkaz byl v popředí a vše, co je na formu by bylo v pozadí Protože třeba groupbox překrývá tenhle příkaz předem děkuji za odpověď

VB.NET

1 odpovědí

16.12.2013 19:04

Jan Holan

Přesun uživatelských účtu do jiné databáze

Zdravím, předělávám jednu webovou aplikaci a potřebuji přesunout uživatelské účty včetně hesel do nové databáze. V původní databází jsou hesla zahashované, tak si nevím rady, jak je přesunout. Jenom zkopírovat původní tabulku nemohu kvůli providrům, které používám. Jak tedy na to? Napadlo mě ...

ASP.NET WebForms, SQL, Databáze

3 odpovědí

16.12.2013 13:35

Tomáš Holan

Zobrazení stromu v listview nebo datagridview

Dobrý den všem, hledám něco pro zobrazení kusovníku o více sloupcích ve stromové struktuře (na způsob treeview) ve vb.net. Nějaké rozšířené listview nebo lépe datagridview. Nemáte nějaký tip na příklad ? ... Hledám podobnou inspiraci pro vb.net, bohužel C# neovládám: http://blogs.msdn.com...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

16.12.2013 7:09

anonym

VB .NET vs C#

Skúšam sa naučiť niečo v C#. Kód nižšie som vo VB urobil za niekoľko sekúnd. V C# sedím nad tým hodiny a výsledok je nulový. Vie niekto poradiť? Ďakujem.

C#, VB.NET

6 odpovědí

15.12.2013 17:01

Ondřej Linhart

Seoriové zpracování POSTu

Zdravím, mám metodu v Controlleru, která mi zpracovává POST request s XML: Chtěl bych zajistit, aby se XMLka zpracovávaly postupně a nejsem si jistý jak přesně to funguje. Když přijde POST request tak si metoda Receiver() veme vlákno z poolu, správně? No, ale co když příjde další request a m...

C#, ASP.NET MVC

3 odpovědí

13.12.2013 17:35

Jakub Fojtů

<< < 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se