Nové téma
Ahojte, pokusim sa popisat problem s ktorym sa uz nejaky cas trapim. Vyvijam aplikaciu (v ramci nejakeho samostudia) ktora by raz mala byt e-shopom. Aktualne pouzivam MVC 5 a EF 6, ale EF 6 chcem nahradit Dapperom. Koncept maleho ORM ma zaujal viac ako EF, navyse je vykonnejsi. V zasade to asi...
C#
Marian Benčat
Máme záznam v DB: Datum: 27.10.2016 čas: 2:30 Je to den a čas kdy se mění letní čas na standardní. Ve 3:00 se posouvají hodiny zpět o 60 minut. Jak to mám převést na UTC? -1 nebo -2? V DB bohužel není položka typu bool "LetniCas"
Databáze
Tomáš Holan
Zdravím mám funguje to, ale vo Warnings mi stále zobrazuje "Possible unintended reference comparison; to get a value comparison, cast the left hand side to type 'string'" Skúšal som aj ale tá hláška tam stále je. Poradíte mi niekto, prosím?
Lubos Blader
Ahoj, nemáte někdo funkční příklad na připojení k tabulkám Google z VB.Net ? ... Příkladů pro VB.Net je pomálu a většinou pro starší verze Google API, kde stačil jen mail a heslo, nyní bude potřeba autorizace pomocí Oauth a v google api console vytvořit pro aplikaci Id a ApiKey pro přihláš...
VB.NET
anonym
Ahojte Aký je príkaz na otvorenie excel súboru ako read only. Proste kliknem na button a otvory sa mi požadovaný súbor ako read only. ďakujem
Jan Holan
Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu.Mám vytvořen jednoduchý ListView s více položkama.Rád bych je sčítal pomocí cyklu For ..Next podle datumu(Např.: od 1.1.2016 do 31.1.2016).Sčítat je dohromady umím,ale podle datumu mi to nejde.Možná zadávám špatný formát datumu.Dopředu děkuji za radu. ...
Zdravím, mám dotaz. Mám vytvořenou aplikaci, která pouze zavolá webovou službu a musí být buildnutá ve frameworku 2.0 (nemůžu použít framework 4.0) a dále mám webovou službu a ta musí být ve frameworku 4.5., ale nejde se spojit na webovou službu. Pokud aplikaci buildnu na 4.0, tak funguje bez ...
VB.NET, ASP.NET WebForms, WinForms
Zdeněk Vais
Zdravím, kde najdu čas startu PC? Je na to nějaká systémová proměnná? Potřebuji ji dostat do excelovského vzorečku.
Office
Dobrý večer. Poradí mi niekto, prosím, ako urobiť jednoduchú aplikáciu na rozpoznávanie reči. Programov na takúto alikáciu je na internete plno, lenže ako to mám spustiť na svojom počítači, to zaboha neviem. Skušam to v C# 2010 Express a vo VS 2015. Je potrné doinštalovať nejakú knižnicu. Kde j...
Dobrý den, osměluji se zeptat, jak vytvořit vlastní VB.NET user control, který bude obsahovat control poděděný z datagridview (obohacený o jednoduchý filter) a panel obsahující textbox a pár tlačítek, použitelný ve VBA(VB6) userformech (Excel VBA)? Zkoušel jsem donutit knihovnu, aby byla použ...
Zdravím, najde se prosím Vás někdo, kdo by mi poradil, jak ve Vb6 poslat datový soubor přímo na port LPT1, tedy žádné "Print". Tiskárna LUKHAN LK-T21, připojená na paralelní port není v systému nainstalována, neboť jsem na ní nesehnal ovladač. Takže potřebuji posílat tisk přímo na ...
VB6/VBA
Michal Štěpánek
Dobry den, Chtel bych se zeptat na vas nazor k problemu s ef. Mam 3 projekty ve kterych bych rad pouzil ef code first. Projekt A , B a C. Projekty spolu do jiste miry nesouvisi az na to, ze bych rad jeden objekt z projektu B pouzil i v projektu A a C. Ale aby se vytvarel v projektu B do ktereh...
C#, Entity Framework, Databáze, .NET
Ahoj všem, chtěl jsem Vás poprosit. Nebyl by ochotný mi někdo napsat, případně mě alespoň nasměrovat někam, kde najdu nějaký tutoriál, který se týká XML parsování? Potřebuji strašně jednoduchou aplikaci, která jen vezme externí XML, naparsuje a uloží data do db. Bude se provádět v CRONU, tak...
C#, XML
Ahoj, potřeboval bych pomoc regulárním výrazem. Mám textový soubor z kterého potřebuji načítat hodnoty. Příklad: idprovozovna="25" idpokladna="2" zakl_dan1="10000.00" dan1="2100" ... mám následující kód: Kód funguje dobře, když potřebuju třeb...
C#, ASP.NET WebForms, WinForms
Zdravim, pokousim se napsat malou aplikaci pro Outlook pomoci VSTO ve Visual Studiu. V jednom bode potrebuji upozornit pouzivatele, ze nema spravne zadane hodnoty (MessageBox). Zaroven mu chci nabidnout vlastni napovedu pres tlacitko Help. Pravdepodobne to bude trivialni, protoze se mi k tomu ...
Ahojte Mám excel pomocou listview načítam obsah z neho. a chcel by som sa opýtať ako editovať a upraviť prvý Item tak aby mi to prepísal aj v Exceli. Tento kod mi ho prepíše ale len v Listview nie v Exceli. tu je kod na vyčítanie z Excelu ďakujem za odpoveď
Ahojte Mám program ktorý by som potreboval dokončiť jednalo by sa o VB.net práca s excelom. Ja by som mu poslal môj program na dorobenie za za finančnú odmenu na ktorej sa vopred dohodneme. Nie je to nič tažké naopak.Ďakujem Kontakt : [email protected]
Dobrý den, udělal jsem si malou aplikaci , která táhá text z excelovské tabulky, ale potřeboval bych , aby to fungovalo tak, že na pozadí otevře sešit načte data a sešit uzavře. první půlka úlohy maká , ale tu tabulku mi to nechává otevřenou, respektive mi vyskočí excel upozornění , že je možné ...
Zdravim potreboval bych poradit jak vypíšu obsah adresáře pokud obsahuje soubor v názvu daný text , který uživatel vypíše do txt boxu. Teď používám přesný název souboru , ale stačí , aby někdo udělal o mezeru víc nebo míň a nevypíše se. stávající kód: Předem díky za rady
Ahojte Chcel by som sa opýtať mám problém pri načítaní dát z excelu do Listview prvý nenačíta mi celý stlpec ale iba prvú hodnotu ako zadám rozsah aby mi načítalo celý stĺpec ? Plus nefunguje mi celkom dobre lisview item 2 prvý krát my hodnotu načíta no druhý krát už nie Vopred ďakujem za o...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít