Nové téma
Zdravím řešil někdo převod čísla na slovní vyjádření? Měna např. 55,50 a slovy "padesátpětpadesát"... Asi by to šlo šílenou skladbou podmínek a nadefinování polí, ale taky možná jednodušeji... poradí někdo? Děkuji
VB.NET
anonym
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak byste vyřešili (řešili) následující situaci. Mám dva formuláře, přičemž v prvním načtu data z databáze (pomocí SqlCeDataAdapteru) a uložím je do DataTable. Tu mám ve statické třídě jako statickou globální proměnnou, abych mohl data mezi formuláři sdílet (m...
SQL, WinForms, Databáze
Jan Hranička
Ahoj. Mám ještě jednu otázku. Jaký je kód pro náhodný výběr věty i sub? Mě jde o to, aby v labelu chodili náhodné věty. Ohledně sub... já tam mám připravený nějaké menší kódy a potřeboval bych, aby se to spustilo náhodně... mám 5 sub.
Michal Plško
Zdar všem, řeším potřebu rozblikání tlačítka poděděného z toolstripbuttonu pomocí podprocesu, který zajištuje jeho rozblikání.Prosím o radu, jak správně ukončit podproces, aby nedošlo k ThreadAbortException. Snažím se zachytit ThreadAbortException, ale marně... Nastavením IsBackground při uk...
VB.NET, Threading, WinForms, .NET
Ahoj Není náhodou nějaká jiná metoda než tahle? Protože mám tohle No a když je ten timer spuštěný a dojede to k tomu sleepu, tak ten program zmrzne, nemohu pohybovat tabcontrolem prostě ničím, dokud se z toho sleepu neprobere. Nevíte nějaký jiný způsob?
Ako, prosím, uložím obsah PictureBox-u do databázy a potom ho znova načítam z databázy?
VB.NET, Databáze
Ondřej Linhart
Ahoj. Už si fakt nevím rady. Takže mám A ve Form1 mám button1, NumericUpDown1, NumericUpDown2 A teď mám tohle Ale v tom mi vyskoci hlaska "Převod řetězce usek1X na typ Integer není platný." Prosím pomoc :(
Zdravím! Vedel by niekto pridať možnosť do tohto kodu aby sa dalo tlačiť v mode landscape. dakujem
Zdravim, mám problém, v programu si vygeneruju neurčitý počet textboxů a potřeboval bych zjistit který z nich má hodnotu Enabled = true. Zkoušel sem toto ale nefunguje to. "mainframe" je panel ve kterym ty textboxy generuju. Sem záčátečník, tak proto se sem obracim s touto prosbou. Pře...
VB.NET, WinForms
Ladislav Böhm
Dobrý den, začínám s jazykem C# a chtěl bych udělat jednu aplikaci, kde ovšem budu potřebovat ukládat celkem velké množství dat. Již jsem zkoušel ukládat data do tabulek a pomocí SQL Serveru a SQL Data Adaptéru k nim přistupovat. Co mi ale vrtá hlavou je, jak se budou data načítat, resp. uklád...
C#, SQL, Databáze
Tomáš Herceg
Zdravim, mam mozno blbu otazku, ale v vb.net len zacinam a potrebujem zistit ako zistim ci je obsah textboxu ciselna hodnota... nieco ako bolo vo VB6 dakujem
Ahoj! Nasledovny kod mam: potreboval by som ho upraviť tak aby otvaranie suboru nešlo cez openfile dialog ale cez pevne zadanu cestu suboru napr. c:/test.txt dik
Z nějkého důvodu potřebuji svůj vlastní button (mohl by být třeba ve tvaru elipsy) Pokud vynechám část s trigrama, tak tlačítko bude ve zmražené polože vypadat stejně a při najetí se jeho barva nezmění... Já bych ale potřeboval nějak tlačítku říct, že se má chovat stejně jako normální tlačítk...
WPF
Dobry den! Potreboval by som poradit ako sa da vyvolať napriklad nejaky form z programu. na zaklade dvojiteho klicku na nejaky item z tohto listview. Priklad: dvojitym klikom vyvolam form s rovnakym nazvom ako hlavny item z listview. dik
VB.NET, .NET Tips
Dobrý den, používám komponentu CreateUserWizard pro registraci uživatelů na webu. Po registraci se uživateli odešle email. Akorát je zde jeden problém - v emailu se místo písmen s háčky a čárkami zobrazí otazníky. Tělo emailu je v html a mám tam metatag pro kódování charset=windows-1250". ...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms
Ahoj. Snažím se vytvořit aplikaci, kde by se prvky zvětší podle toho, jak se zvětší okno(tedy celé okno je vyplněno prvky). To není problém - dám si je do gridů, kterým nastavím vertical i horizontal alignment na Stretch. Problém je, že text v buttonech, textblocích, atd zůstává titěrný i když ...
Hezký den všem, mám otázku do pléna ohledně návrhu pomocí async/await. Dejme tomu, že máme modelovou situaci a píšu knihovnu, která má poskytovat asynchronní i synchronní variantu nějaké metody. První špatný návrh je: Pokud zavolám sychronní variantu MyMethod z prostředí, kde synchronizační ...
C#, VB.NET, Architektura, Threading
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím. Mám okno s vícero tlačítky (20). Všechny kromě jednoho mají být zmražené (!IsEnable) pokud je vlastnost(dejme tomu Zmraženo definována v .cs souboru okna) nastavena na true..To jedno jiné tlačítko ovládá prop Zmraženo... Vím jak nastavit binding na IsEnable a Zmraženo, ale nevím jak...
Ahoj. Chtěl bych se zeptat... mám třeba v txt souboru Lukáš Pukáš Vojta Karel **Další** Míč Pálka Kopačky no a tady je otázka: Šlo by udělat to, že by se ty jmena nacetli treba do listboxu a zastavilo by se to u **Další** a dál by to nepokracovalo. A ještě aby se mi načetli ty v...
Dobrý den, potřeboval bych poradit zda je možné při stránkování textu pomocí Paginátoru nějak zajistit, aby určitou část nerozdělil, ale dal již na novou stránku. Mam tam tabulku s dvěma řádky a potřebuji aby zůstaly spolu a nestalo se, že první bude dole na stránce a druhý nahoře na nové st...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít