Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 > >>

číslo, měna na slovní vyjádření

Zdravím řešil někdo převod čísla na slovní vyjádření? Měna např. 55,50 a slovy &quot;padesátpětpadesát&quot;... Asi by to šlo šílenou skladbou podmínek a nadefinování polí, ale taky možná jednodušeji... poradí někdo? Děkuji

VB.NET

6 odpovědí

11.09.2013 12:59

anonym

Sdílení dat mezi dvěma formuláři

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak byste vyřešili (řešili) následující situaci. Mám dva formuláře, přičemž v prvním načtu data z databáze (pomocí SqlCeDataAdapteru) a uložím je do DataTable. Tu mám ve statické třídě jako statickou globální proměnnou, abych mohl data mezi formuláři sdílet (m...

SQL, WinForms, Databáze

8 odpovědí

08.09.2013 17:14

Jan Hranička

Náhodná věta, sub

Ahoj. Mám ještě jednu otázku. Jaký je kód pro náhodný výběr věty i sub? Mě jde o to, aby v labelu chodili náhodné věty. Ohledně sub... já tam mám připravený nějaké menší kódy a potřeboval bych, aby se to spustilo náhodně... mám 5 sub.

VB.NET

6 odpovědí

02.09.2013 12:39

Michal Plško

ThreadAbortException

Zdar všem, řeším potřebu rozblikání tlačítka poděděného z toolstripbuttonu pomocí podprocesu, který zajištuje jeho rozblikání.Prosím o radu, jak správně ukončit podproces, aby nedošlo k ThreadAbortException. Snažím se zachytit ThreadAbortException, ale marně... Nastavením IsBackground při uk...

VB.NET, Threading, WinForms, .NET

2 odpovědí

02.09.2013 11:21

anonym

System.Threading.Thread.Sleep

Ahoj Není náhodou nějaká jiná metoda než tahle? Protože mám tohle No a když je ten timer spuštěný a dojede to k tomu sleepu, tak ten program zmrzne, nemohu pohybovat tabcontrolem prostě ničím, dokud se z toho sleepu neprobere. Nevíte nějaký jiný způsob?

VB.NET

6 odpovědí

31.08.2013 20:06

anonym

Obsah PictureBox uložiť do a načítať z databazy

Ako, prosím, uložím obsah PictureBox-u do databázy a potom ho znova načítam z databázy?

VB.NET, Databáze

1 odpovědí

31.08.2013 18:16

Ondřej Linhart

For - číslo a SetCursorPos

Ahoj. Už si fakt nevím rady. Takže mám A ve Form1 mám button1, NumericUpDown1, NumericUpDown2 A teď mám tohle Ale v tom mi vyskoci hlaska &quot;Převod řetězce usek1X na typ Integer není platný.&quot; Prosím pomoc :(

VB.NET

5 odpovědí

31.08.2013 17:11

anonym

tlač listview v mode landscape

Zdravím! Vedel by niekto pridať možnosť do tohto kodu aby sa dalo tlačiť v mode landscape. dakujem

VB.NET

0 odpovědí

30.08.2013 23:24

anonym

Prohledání textboxů

Zdravim, mám problém, v programu si vygeneruju neurčitý počet textboxů a potřeboval bych zjistit který z nich má hodnotu Enabled = true. Zkoušel sem toto ale nefunguje to. &quot;mainframe&quot; je panel ve kterym ty textboxy generuju. Sem záčátečník, tak proto se sem obracim s touto prosbou. Pře...

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

30.08.2013 17:45

Ladislav Böhm

Ukládání dat aplikací

Dobrý den, začínám s jazykem C# a chtěl bych udělat jednu aplikaci, kde ovšem budu potřebovat ukládat celkem velké množství dat. Již jsem zkoušel ukládat data do tabulek a pomocí SQL Serveru a SQL Data Adaptéru k nim přistupovat. Co mi ale vrtá hlavou je, jak se budou data načítat, resp. uklád...

C#, SQL, Databáze

4 odpovědí

30.08.2013 13:45

Tomáš Herceg

zistenie obsahu textboxu

Zdravim, mam mozno blbu otazku, ale v vb.net len zacinam a potrebujem zistit ako zistim ci je obsah textboxu ciselna hodnota... nieco ako bolo vo VB6 dakujem

VB.NET

1 odpovědí

30.08.2013 3:30

Tomáš Herceg

nastavenie pevnej cesty do adresara suboru

Ahoj! Nasledovny kod mam: potreboval by som ho upraviť tak aby otvaranie suboru nešlo cez openfile dialog ale cez pevne zadanu cestu suboru napr. c:/test.txt dik

VB.NET

1 odpovědí

30.08.2013 0:18

Tomáš Herceg

WPF - ControlTemplate - jak zachovat styl

Z nějkého důvodu potřebuji svůj vlastní button (mohl by být třeba ve tvaru elipsy) Pokud vynechám část s trigrama, tak tlačítko bude ve zmražené polože vypadat stejně a při najetí se jeho barva nezmění... Já bych ale potřeboval nějak tlačítku říct, že se má chovat stejně jako normální tlačítk...

WPF

3 odpovědí

29.08.2013 23:56

Tomáš Herceg

Listview double click

Dobry den! Potreboval by som poradit ako sa da vyvolať napriklad nejaky form z programu. na zaklade dvojiteho klicku na nejaky item z tohto listview. Priklad: dvojitym klikom vyvolam form s rovnakym nazvom ako hlavny item z listview. dik

VB.NET, .NET Tips

1 odpovědí

28.08.2013 17:50

Ondřej Linhart

České kódování v mailu vytvořeném komponentou CreateUserWizard

Dobrý den, používám komponentu CreateUserWizard pro registraci uživatelů na webu. Po registraci se uživateli odešle email. Akorát je zde jeden problém - v emailu se místo písmen s háčky a čárkami zobrazí otazníky. Tělo emailu je v html a mám tam metatag pro kódování charset=windows-1250&quot;. ...

C#, VB.NET, ASP.NET WebForms

2 odpovědí

26.08.2013 18:28

anonym

WPF - roztažení textu v komponentách pomocí ViewBoxu

Ahoj. Snažím se vytvořit aplikaci, kde by se prvky zvětší podle toho, jak se zvětší okno(tedy celé okno je vyplněno prvky). To není problém - dám si je do gridů, kterým nastavím vertical i horizontal alignment na Stretch. Problém je, že text v buttonech, textblocích, atd zůstává titěrný i když ...

WPF

6 odpovědí

26.08.2013 17:17

anonym

Best practice při návrh API async/await

Hezký den všem, mám otázku do pléna ohledně návrhu pomocí async/await. Dejme tomu, že máme modelovou situaci a píšu knihovnu, která má poskytovat asynchronní i synchronní variantu nějaké metody. První špatný návrh je: Pokud zavolám sychronní variantu MyMethod z prostředí, kde synchronizační ...

C#, VB.NET, Architektura, Threading

4 odpovědí

26.08.2013 14:34

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

WPF - Binding, IsEnable na více tlačítkách

Zdravím. Mám okno s vícero tlačítky (20). Všechny kromě jednoho mají být zmražené (!IsEnable) pokud je vlastnost(dejme tomu Zmraženo definována v .cs souboru okna) nastavena na true..To jedno jiné tlačítko ovládá prop Zmraženo... Vím jak nastavit binding na IsEnable a Zmraženo, ale nevím jak...

WPF

4 odpovědí

25.08.2013 21:53

anonym

Stop a pokračovat txt soubor

Ahoj. Chtěl bych se zeptat... mám třeba v txt souboru Lukáš Pukáš Vojta Karel **Další** Míč Pálka Kopačky no a tady je otázka: Šlo by udělat to, že by se ty jmena nacetli treba do listboxu a zastavilo by se to u **Další** a dál by to nepokracovalo. A ještě aby se mi načetli ty v...

VB.NET

11 odpovědí

24.08.2013 10:47

anonym

Paginator - nerozdělitelná tabulka

Dobrý den, potřeboval bych poradit zda je možné při stránkování textu pomocí Paginátoru nějak zajistit, aby určitou část nerozdělil, ale dal již na novou stránku. Mam tam tabulku s dvěma řádky a potřebuji aby zůstaly spolu a nestalo se, že první bude dole na stránce a druhý nahoře na nové st...

WPF

1 odpovědí

23.08.2013 20:57

anonym

<< < 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se