Melete kraviny. 1) Jediný, kdo tady už asi tak posledních 5 let předpovídá katastrofální úpadek Microsoftu a kope kolem sebe do bezvědomí, jste vy - nejdřív podle vás bylo totální odpad Visual Studio 2008, pak WPF, pak VS 2010, pak .NET 4, pak VS 2012/13, ale pořád vám ty predikce nějak nevycházejí - Microsoft tady pořád je a v .NETu se aplikace stále vyvíjejí. Na WP se už přeportovaly aplikace, které donedávna chyběly, a udělaly to firmy, které to dříve kategoricky odmítaly - např. Instagram. Objevilo se spoustu her známých jen z iPhonů (např. The Sims, Minion Rush atd.), několik českých bank už má aplikaci pro přístup do bankovnictví, já si opravdu nevybavuju aplikaci, které by na té platformě chyběla, a jako příjemný bonus si na WP člověk ze storu nemůže nainstalovat aplikaci, která obsahuje nějaký virus, na rozdíl od toho slavného Androidu. 2) Nejvíc se prodávají levné Nokie a ne z důvodu, že by potřebovali uvolnit místo na skladech, oni měli ze začátku i problémy s dodávkami. Za necelé 4k je to velmi kvalitní a dobře vybavený telefon, ne nějaký polofunkční sekající se bazmek se starým Androidem 2.3, které se prodávají za podobnou cenu. 3) A nikde netvrdím, že VS je blbé vývojové prostředí - tvrdím, že Eclipse a Netbeans jsou blbá vývojová prostředí a že v Javě se pro Android píše hrozně. Android aplikací vyvíjených ve VS je naprostá menšina a pořád to neřeší blbý a extrémně pomalý emulátor, který je součástí Android SDK a nutnost testování na 15 různých zařízeních - pokud to neuděláte, nemáte jistotu, že aplikace půjde všem - každé zařízení si některé části API implementuje trochu jinak - pokud jste na to nenarazil, tak s tím vývojem Android aplikací moc zkušeností nemáte, já takových případů znám asi 20 a mám je od lidí, kteří pro tu platformu vyvíjejí na full time. A když už počítáte ty náklady a náhodou vyvíjíte pro Android ve Visual Studiu, pak do toho nezapomeňte připočítat i náklady na to Visual Studio a případně ten Xamarin, a máte to tak na 30k za VS a 20k za Xamarin. To je opravdu levnější než WP, na který stačí Express edice a subscription stojí aktuálně 20$ na rok, přičemž studenti ho mají zdarma. Já nevím, kde ty vyšší náklady vidíte, naopak máte mnohem lepší emulátor, což ušetří čas při vývoji a testování, je k tomu lepší dokumentace, VS má v XAMLu a C# kvalitní IntelliSense, profiler, nástroje pro testování... Je mi skoro líto těch 5 minut, které jsem psaním tohohle strávil, protože je mi jasné, že vy si budete dál mlít svou. Ale věřím, že pro ostatní to bude poučnější, než ty vaše doomsayerské žvásty.
|