Ahoj. Chtěl bych Vás požádat o radu. Mám širokopásmový radiový přijímač, který jsem obdržel na testování, ale má opravdu strašné ovládací UI, tak jsme se rozhodli, že vytvoříme vlastní, které bude trochu na úrovni. Přijímač se k PC připojuje pomocí ethernetového portu a komunikuje přes TCP/IP. Potřebujeme vytvořit prostředí, které bude přijímat a odesílat jednoduché nastavovací příkazy přes TCP/IP ... což pro nás není problém. Ale program bude zároveň umožňovat real-time analýzu spektra (rychlá Fourierova transformace) z přijatých vzorků signálu a to je důvod, proč Vás žádám o radu. Mám zkušenosti s vb.net, takže bych to radši napsal v tom, ale nerad bych začal něco vytvářet a pak zjistil, že na to vb.net nestačí. Moje otázky tedy zní: 1) Zvládne vb.net FFT analýzu a její real-time vykreslování do grafu, nebo mám k výpočtu použít třeba C++? 2) Existují ve vb.net instrukce pro bit/byte operace jako třeba shiftování bitů, XOR, atd atd? 3) V čem vytvořit UI? Vždy jsem vytvářel akorát formulářové nebo konzolové aplikace, ale teď bych potřeboval vytvořit vlastní grafické rozhraní. 4) Jde udělat ovládací prostředí v html a jádro programu mít ve vb.net/c++? Tak to je všechno :) Doufám, že jsem to vysvětlil dostatečně a za každou radu děkuju.
|