Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 > >>

kontrola duplicit v databázi MS SQL

Jde nějak hlídat aby nebyl zadán duplicitní záznam u sloupce, kde se vyskytují také hodnoty null ( nebo např. hodnoty &#8216;nezadáno&#8217;)? Díky

SQL, Databáze

10 odpovědí

22.07.2012 13:44

anonym

Viewstate a Updatepanel

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat zda by mi někdo neporadil s Updatepanely. Ve své aplikaci (ASP.NET(VB)) používám přehledových formulářů. Sloupce, a 100 řádků na stránku (Něco jako GridView), a po kliknutí na konkrétní záznam (řádek v GridView) se otevře nové okno s editačním formulářem...

ASP.NET WebForms

11 odpovědí

19.06.2012 13:44

anonym

Tcp Server

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak udělat TCP server ke kterému se může připojit více klientů. V seriálů na vbnet jsem našel komunikaci Server-Client pomocí asynchronní komunikace. Toto je mě celkem jasné. Taky tuším že po připojení klienta nezastavím poslouchání a asi spustím znova tcpListene...

C#

9 odpovědí

14.06.2012 15:38

Ondřej Linhart

Hlasitost zvuku

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, zda je možné zjišťovat aktuální hlasitost zvuků, tak jak to můžeme vidět u win Vista nebo 7 ve Směšovači hlasitosti. Ukazatelem je tam zeleny sloupeček měnící výšku podle hlasitosti. Děkuji.

VB.NET

6 odpovědí

13.06.2012 23:41

Ondřej Linhart

Součet čísel v datagridviewu

Dobrý den, pokouším se napsat jeden program. Mám v něm listbox a datagridview. Funguje to tak, že v listboxu si kliknu na příslušný řádek a potom se mi zobrazí v datagridviewu příslušná tabulka. Tohle řeším takto: Dále mám tlačítko, pomocí které vypočítá průměr čísel z daného sloupce. Toto řeším...

VB.NET

2 odpovědí

13.06.2012 11:40

Jiří Zdvomka

Tabulka v Excelu

Zdravím, mám dotaz ohledně Excelu, v kterým zas tolik neumím. Potřeboval bych alespoň nějakej nástřel čím začít. &quot;Vzhled&quot; stránky je na tomto obrázku: http://www.mylms.cz/pic/excel-tabulka-1.png Představuju si to tak, že bych měl na jednom listu (pravá strana obrázku) velkou tabu...

Offtopic

4 odpovědí

12.06.2012 19:56

Petr Doleček

Čtení XML v knihovně DLL

Dobrý den, mám technický problém, snažím se v DLL knihovně načíst XML a jednotlivá data uložit do pole a to pak použít v programu. Pole nadefinuji jako Public Shared, ale v programu buď je prázdné nebo píše něco o neexistujícím odkazu instance potřebuji vytvořit takovou mapku (pole(49,49)) a ...

VB.NET, XML

0 odpovědí

12.06.2012 12:08

anonym

Java

Ahoj nevím jestli to zde bylo ale ptám se nebylo by možné udělat nějaké tutoriály na java applety? myslím si že java je pro vbnet a asp důstojný soupeř v oblasti internetu a tak by bylo škoda ho nenapsat jelikož v české lokalizaci pro javu a internet nci není. díky za odpovědi a omluvte to jak js...

Offtopic

10 odpovědí

11.06.2012 12:19

Tomáš Herceg

C# DB Insert Value

Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc. V MS SQL Serveru jsem si vytvořil DB. Do této DB se přes program chci připojit a spustit SQL Command, tak aby se mi hodnoty co jsou v textboxech, nalezly do DB. Tento kód jsem zkoušel a marně. Děkuji.

C#, ADO.NET, Databáze

5 odpovědí

11.06.2012 8:23

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Refresh vlastní komponenty

Dobrý den. Mám vlastní komponentu a v ní tlačítka a události. Po každém provedení události potřebuji provést &quot;refresh&quot; této komponenty, aby se aktualizovali popisky, a podobně. Metodu refresh mám napsanou takto, a volám v každém přiřazeném eventu. mám ale pocit, že vždy při p...

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

09.06.2012 22:32

Tomáš Herceg

XML komentáře

Mohl bych Vás poprosit o ponaučení v zápisu XML komentářů. Chtěl bych vědět jaké hodnoty se uvádí, jak popisovat správně funkce, výstup a tak. Neberte mě jako úplného hlupáka. Jen se chci naučit používat XML komentáře správně. Třeba na takovéto jednoduché funkci Private Function Soucet(ByV...

Visual Studio, .NET

20 odpovědí

09.06.2012 12:05

Jirka Daněk

Jak ztlumit System.Console.Beep a nebo jít přes zvukovku?

Dobrý den, rád bych poprosil o pomoc. Mám rozepsanou malou aplikaci kde potřebuji přehrát různé tóny které jsou definované jako výška tónu v Hz a trvání v ms. Výborně na to mi celkem funguje System.Console.Beep (Hz,ms) potíž je v tom že tón je moc hlasitý a nejde to nijak ztlumit :o) prostě re...

VB.NET

8 odpovědí

09.06.2012 0:20

anonym

Připojení k databázi Acces a 64-bit.Windows

Dobrý den, mám na počítači Windows Home 7 32-bit. nainstalován Visual Basic 2010 EE. Dělám jednoduchý program,kde přes OleDbConnectionb přistupuju k accesovským souborům typu &quot;.mdb&quot;.Vše mi na 32-bit.verzi funguje.Když zkompilovaný program přenesu na 64-bit.verzi Windows Prefesional, ta...

VB.NET, Databáze, Office

6 odpovědí

08.06.2012 23:09

František Hůle

Data z textového souboru

Dobrý den, snažím se vytvořit program, který po zadání určitého slova nebo datumu vyhledá danou věc v textovém souboru a vypíše přináležící text za výrazem do nějakého textboxu. Něco v tom smyslu, že uživatel zadá 1648, program vyhledá výraz *1648* a vypíše text za sebou. Umím vypsat data z to...

VB.NET

2 odpovědí

07.06.2012 16:50

anonym

Neexistující sloupec - podmínka

Ahoj všichni řeším jeden problémek. Dělám statistiku nad db a potřeboval bych poradit jak v selectu vyřešit možný neexistující sloupec. Protože (je to jen výjmečný případ ,ale může se stát, že se sloupec se bude jmenovat trochu jinak.) Vemu to jednoduše třeba místo:select jmeno, prijmeni f...

SQL, Databáze

5 odpovědí

05.06.2012 18:01

&nbsp;

soubor txt do SQL databáze.

Zdravím, několik let ukládám hodnoty jako několik teplot, stav elměru atd. do textového souboru. Každý den je to 1440 řádků. Chěl bych to převést do SQL datbáze, ale nevím z jak to toho. Za radu díky Jan

SQL

3 odpovědí

05.06.2012 12:14

anonym

Zaokrouhlování v datagridviewu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda jde v datagridviewu zaokrouhlovat na celé desítky. Mám datagridView do kterého načítám data z databáze. Jejich zaokrouhlování na příslušný počet desetinných míst provádím takto: Toto je ok, ale potřeboval bych jeden sloupec zaokrouhlovat na celé desítk...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

05.06.2012 10:50

anonym

Otevření internetové stránky

Ahoj,mám tu takový jednoduchý program který otevře určitou stránku. Ale do toho programu se musí zadat zkratka serveru a SID... Nevím ale jak udělat to http://(textbox1.text) aby to tam napsalo hodnotu kterou napíše uživatel do toho textboxu a to samé u textboxu2... Dokázal by mi někdo poradit...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

04.06.2012 22:02

anonym

Data se nenačtou z txt souboru

Dobrý den, v mém programu načítám jména z textového souboru do ListBoxu. V textovém souboru mám jedno jméno na jednom řádku. Ale jména se do ListBoxu nenačtou, a já nevím proč. Můžete mi prosím poradit, co je špatně, a jak kód upravit aby fungoval? Děkuji za odpověď.

VB.NET, I/O operace

6 odpovědí

03.06.2012 20:09

Jiří Zdvomka

Insert do sdf

Zdravím, mám problém s uložením dat do sdf databáze. Data se v databázi vůbec nezapíší, ale taky nevyhodí žádnou vyjímku, můžeme mi, prosím, poradit, kde dělám chybu? Díky M.

VB.NET, SQL, ADO.NET

5 odpovědí

02.06.2012 19:55

Ondřej Linhart

<< < 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se